PUBLICITÉ
ARTIKELS RELATIES BINNEN HET KOPPEL
39 online artikels over Relaties binnen het koppel
Drie sleutelvragen bij een dreigende relatiebreuk Gepubliceerd op 27/04/2017 - 14h56

Een koppel dat al lang samen is, heeft hoe dan ook zware crisissen doorstaan. Soms staat de relatie daardoor zelfs op springen. Hoe kan zo'n koppel de juiste beslissing nemen? En welke vragen moeten beide partners zich stellen om een klaardere kijk te krijgen op hun probleem?

Ruziemaken als de kinderen het zien, is dat erg? Gepubliceerd op 02/11/2016 - 12h29

Ruzie met uw partner terwijl de kinderen toekijken, kan niet zo best zijn voor uw nageslacht. U kunt het beter met z'n tweetjes doen. Dat is wat je vaak hoort beweren. Maar is dat ook zo?

Hoe ruzie maken als koppel? Gepubliceerd op 12/07/2016 - 13h07

Een ruzie kan een gezond communicatiemiddel zijn. Het is een manier om woede te uiten, een natuurlijke emotie die je niet mag verdrukken. Sommige ruzies zijn destructief, dat is een feit, maar als men de nodige voorzorgen neemt kunnen ruzies ook een stap in de goede richting zijn. Een gebruiksaanwij...

Wat moet je doen voor een langdurige relatie? Gepubliceerd op 06/04/2016 - 13h16

Een onderzoek aan de Amerikaanse Universiteit van Texas geeft een heel praktisch antwoord op bovenstaande vraag. Je kan de gevoelens van verliefdheid en de duur van een relatie beïnvloeden door te schrijven. Maar hoe moet dat dan?

Samenwerkende koppels, een goed of een slecht idee? Geüpdatet op 08/02/2016 - 09h23

Als je van mekaar houdt , lijkt het normaal dat je veel tijd met elkaar wilt doorbrengen. Voor sommige koppels kan het dan ook een geweldige ervaring zijn om samen te werken, maar soms kan het ook op een catastrofe uitdraaien. Hoe moet u uw werk regelen om een stabiele en gelukkige relatie met een s...

Leven als koppel: verras elkaar om meer en beter van elkaar te houden Geüpdatet op 27/01/2016 - 14h07

Kan men elkaar nog verrassen als men elkaar al jaren kent? Dr. Ghislaine Paris, auteur van het boek "Faire l’amour pour éviter la guerre dans le couple" (Vrijen om oorlogssituaties binnen het koppel te vermijden), denkt van wel... En het zou voor het koppel zelfs zeer belangrijk zijn!

Is het liefde of verlangen? Gepubliceerd op 14/12/2015 - 15h34

Liefde en verlangen zijn twee totaal andere gevoelens die echter zeer nauw samenhangen. Het is niet steeds gemakkelijk ze van elkaar te onderscheiden.

Stress en relatie: mijn partner is gestrest, hoe kan ik helpen? Geüpdatet op 30/10/2015 - 09h45

Stress is soms een onvermijdbaar gevolg van onze moderne manier van leven. Maar als stress chronisch wordt, kan dat gaan wegen op de relatie. Hoe kunt u uw partner van zijn chronische stress afhelpen om te voorkomen dat uw relatie onder druk komt te staan?

Maak een afspraak om te vrijen... Gepubliceerd op 29/10/2015 - 15h32

De meeste koppels die samenleven, vrijen als ze naar bed gaan om te slapen. En de meeste klagen erover: het is niet ideaal de liefde te bedrijven na een vermoeiende dag, als men weet dat men de volgende dag weer vroeg uit de veren moet...

Echtelijke ruzies: de regels van de kunst Gepubliceerd op 15/10/2015 - 16h47

Als een koppel ruzie over iets krijgt, neemt elke partij zich achteraf voor om alles te doen om een nieuwe crisis te voorkomen. Ruzie maken kan nochtans ook wel eens gezond zijn. Het kan ons vooruit helpen in een relatie, het kan helpen om elkaar beter te begrijpen, en het kan zelfs twee partners di...

Kan gewichtsverlies leiden tot relationele problemen? Gepubliceerd op 09/09/2015 - 15h26

Wanneer men met overgewicht kampt of met obesitas geconfronteerd wordt, is gewicht verliezen positief en dikwijls zelfs zeer belangrijk voor de gezondheid. Toch is dit gewichtsverlies niet even vanzelfsprekend voor elk aspect van het leven. Laten we het voorbeeld nemen van een koppel dat elkaar heef...

Een gebroken hart: een vorm van verslaving? Gepubliceerd op 20/01/2015 - 12h04

Een team onderzoekers heeft zich gebogen over de hersenen van mensen die geconfronteerd worden met intens liefdesverdriet . Hun besluit: de hersenzones die op dit fenomeen reageren, zijn dezelfde die ook reageren in geval van verslaving .

Ik ben niet gelukkig met mijn partner. Moet ik hem verlaten? Geüpdatet op 10/10/2014 - 12h53

Het leven als koppel gaat niet altijd over rozen. Het kan gebeuren dat er een periode komt waarin u zich niet lekker meer voelt in uw relatie. Dan is de vraag: Moet ik blijven of weggaan? Wat zijn de goede redenen om uiteen te gaan en wat zijn de slechte om te blijven? En andersom.

Liefde op het eerste gezicht, bestaat het echt? Geüpdatet op 17/06/2014 - 10h53

Liefde op het eerste gezicht, je gelooft erin of niet. Maar kan de wetenschap ook in liefdeskwesties haar zegje doen? Er zijn al heel wat studies aan de liefde gewijd, aan het fenomeen ‘verliefd worden’ en hoelang die verliefdheid duurt… We bekijken hier wat we weten over liefde op het eerste gezich...

Als uw partner werkloos is Gepubliceerd op 03/03/2014 - 19h35

Werkloos zijn is moeilijk om mee te leven, om allerlei redenen. Je inkomen ligt ineens een stuk lager, waardoor de levensstandaard moet worden aangepast. Je verliest je plaats in de maatschappij, want die wordt vaak bepaald door het beroep dat iemand uitoefent. Je zelfbeeld verslechtert. En dan is e...

Maak tijd om te vrijen... Gepubliceerd op 14/02/2014 - 10h51

U hebt een goede relatie, u bent verliefd, alles gaat prima. Alles, behalve dat u al een poosje niet meer gevrijd hebt! U schaamt zich er een beetje voor, want u hebt de indruk dat iedereen alleen maar aan seks denkt en bij u loopt het fout!

Wat doet de liefde duren? Gepubliceerd op 14/02/2014 - 10h45

Levenslange liefde , het is goed om er over te dromen, maar het kan doeltreffender. Een aantal psychologen bogen zich over de kwestie in de hoop concrete antwoorden te vinden op de vraag hoe een koppel kan blijven duren.

Blaas uw relatie nieuw leven in Gepubliceerd op 30/12/2013 - 19h32

Hoe kunt u uw relatie meer diepgang geven? We bezorgen u een aantal mogelijkheden om met z'n tweeën opnieuw energie op te doen.

Wat te doen als een relatie vastloopt? Geüpdatet op 22/11/2013 - 10h19

Het gebeurt al eens dat het niet meer lekker loopt in een relatie. Soms is het een acute crisis, soms een waarschuwing die tot een breuk kan leiden. Hoe moet u reageren?

De slaap, een van de pijlers van een koppel? Gepubliceerd op 05/02/2013 - 12h58

De slaap is een van de levensbehoeften, net zoals eten en drinken. Met z'n tweeën slapen maakt dat niet altijd aan de slaapbehoefte voldaan kan worden.

Apart slapen, een goed idee? Gepubliceerd op 24/09/2012 - 10h37

Apart slapen. Wie het hoort, vermoedt misschien relatieproblemen , maar dat is niet altijd het geval. Soms kan afzonderlijk slapen de passie weer doen oplaaien en de relatie in stand helpen houden…

Zijn echtelijke ruzies schadelijk voor de kinderen? Gepubliceerd op 11/07/2011 - 17h58

Echtelijke ruzies zijn onvermijdelijk. Of ze nu zwaar of oppervlakkig zijn: op de één of andere manier zijn ook de kinderen er altijd bij betrokken. Hoe vermijdt u dat ze lijden onder conflicten, misverstanden en onenigheid?

Gelukkige koppels hebben hun geheim... Gepubliceerd op 02/02/2011 - 14h22

Dat geheim is niet dat ze conflicten vermijden en zelfs niet dat ze die systematisch proberen op te lossen. Wel dat ze heel hun relatie lang - zelfs diepe - conflicten kunnen hebben zonder dat dit hun relatie in het gedrang brengt en hun geluk verstoort. Wat is het geheim achter een duurzame en gelu...

Relaties: hoe uw partner overtuigen? Geüpdatet op 11/01/2010 - 00h00

"Ik zou mijn vriend(in) ertoe willen overhalen om op vakantie te gaan in de bergen. Hoe begin ik eraan?" Die vraag naar een strategie om de andere te laten doen wat u wil, duikt regelmatig op in relaties , op allerlei gebieden. Hoe pakt u dat aan? Enkele praktische tips.

Het huwelijk is goed voor de gezondheid Geüpdatet op 17/08/2009 - 00h00

Een recent wetenschappelijk onderzoek heeft aangetoond dat scheiden (én niet hertrouwen) het risico op ziekten doet toenemen. Is ze niet mooi, de liefde?

Wedding blues: net getrouwd... en depressief? Geüpdatet op 18/05/2009 - 00h00

Het huwelijk is de mooiste dag van ons leven, heet het. Maar meteen na die bijzondere dag eist de werkelijkheid haar rechten weer op en dat doet vaak pijn. De wedding blues gaan vaak heel diep. Maar we kunnen ons ertegen wapenen. En een gewaarschuwd man is er twee waard....

Als uw huwelijk u ziek maakt Geüpdatet op 11/04/2006 - 00h00

De gezondheid van mensen die zich niet lekker voelen in hun huwelijk gaat sneller achteruit dan die van mensen die wel gelukkig getrouwd zijn. Tot die conclusie komt de Amerikaanse sociologe Debra Umberson die 1.049 stellen onderzocht in 1986, 1989 en 1994.

De drie facetten van de liefde Geüpdatet op 17/01/2006 - 00h00

Liefde is een zeer moeilijk te omschrijven gevoel. Niet iedereen geeft er trouwens dezelfde betekenis aan. Sommigen zien het als een engagement, anderen als een krachtige, maar tijdelijke emotie, nog anderen als een behoefte. Laten we even klaarheid scheppen en de drie facetten van de liefde onder d...

Relaties: geluk werkt aanstekelijk! Geüpdatet op 26/07/2005 - 00h00

Heeft men eindelijk het geheim van gelukkige koppels ontdekt? Dat beweert althans een Britse onderzoeker. Hij verklaart wetenschappelijke bewijzen te hebben voor de stelling dat het geluk van de ene huwelijkspartner automatisch ook die van de andere meebrengt!

Verhoogt jaloezie de libido? Geüpdatet op 30/11/2004 - 00h00

Kathy heeft al meer dan een jaar geen zin meer om te vrijen. Het probleem begon bij de geboorte van haar eerste kind, en sindsdien is de zin nog niet teruggekeerd. De dag toen ze ontdekte dat haar man haar bedroog, stortte aanvankelijk haar wereld in, maar na enkele dagen voelde zich ineens bijzonde...

Sint Valentijn : 6 argumenten waarom hij u bloemen geeft! Geüpdatet op 10/02/2004 - 00h00

Vrouwen stellen zich ieder jaar bij Sint-Valentijn dezelfde vraag: krijgen we een bos bloemen ? Of een klein cadeau? Of niets? Hier zijn alvast 6 argumenten waarom uw man u bloemen geeft voor valentijnsdag .

De dynamiek van een koppel: niet altijd rozengeur en maneschijn... Geüpdatet op 14/10/2003 - 00h00

Zoals psychiater en gezinstherapeut Serge Hefez het treffend samenvat in zijn boek 'La danse du couple'*: leven met z'n tweeën is een choreografie waarbij je niet weet wie het ritme en het tempo bepaalt. Prozaïscher uitgedrukt: de risico's om uit te schuiven, zijn talrijk... Maar wat zijn nu de ingr...

Interview: Hoe een echtelijke ruzie tot een goed einde te brengen? Geüpdatet op 15/07/2003 - 00h00

In zijn boek "Le petit guide de la scène de ménage" ("Kleine gids voor echtelijke ruzies") legt dr. Patrick Lemoine* ons uit dat echtelijke ruzies vandaag in goede banen geleid moeten worden door "Het Rijbewijs voor Echtelijke Ruzies" in te voeren. Onder dit voorwendsel beschrijft hij met veel humor...

Hoe voorkomen dat stress uw relatie verzuurt? Geüpdatet op 05/11/2002 - 00h00

Een thuiskomt in mineur kan het huwelijksgeluk ernstige schade berokkenen! Vermoeidheid, druk en gejaagdheid zijn de vijanden van onze intimiteit. Enkele tips om stress op te vangen... en te blijven genieten.

Relatietherapie Geüpdatet op 22/10/2002 - 00h00

Als het niet meer botert tussen de partners, maar als er nog hoop bestaat, is het kabinet van een therapeut vaak een neutrale plaats waar de witte vlag kan worden gehesen en waar de partners opnieuw kunnen leren met elkaar te communiceren. Verlies van verlangens, uiteenlopen van de wegen, frustratie...

Heeft ontrouw ook goede kanten? Geüpdatet op 03/09/2002 - 00h00

Ontrouw brengt heel wat problemen teweeg, maar kan ook een heilzame invloed hebben op het koppel. Tekst en uitleg.

Het geheim van koppels die bij elkaar blijven... Geüpdatet op 27/08/2002 - 00h00

Hoe slagen sommige koppels erin stralend gezond te blijven na jaren samen te hebben geleefd? Hoe vermijden ze de routine en vrijwaren ze de harmonie? Enkele denkpistes...

PUBLICITÉ