PUBLICITÉ
ARTIKELS REFLUX, ZUURBRAND
26 online artikels over Reflux, zuurbrand
Gastro-oesofageale reflux: de puntjes op de i Geüpdatet op 06/04/2017 - 10h38

Minstens 10 % van de bevolking heeft heel regelmatig last van gastro-oesofageale reflux (GOR) . Prof. Frank Zerbib van de dienst ‘Hépato-gastro-entérologie et oncologie digestive’ van het CHU in Bordeaux, Frankrijk, stuurt enkele gangbare ideeën over GOR bij.

Is natriumbicarbonaat de oplossing voor maagzuur? Gepubliceerd op 22/03/2017 - 17h19

Natriumbicarbonaat is een oud middeltje tegen maagzuur of oprispingen, ook al zijn er tegenwoordig meer gesofisticeerde medicijnen te krijgen. Maar wat is natriumbicarbonaat , wat zijn de toepassingen en welke gebruiksvoorzorgen gelden er?

Zuurbrand: negen voedingsmiddelen die u moet vermijden Gepubliceerd op 08/02/2017 - 12h32

Gastro-oesofagale reflux of zuurbrand ('het zuur') waarbij per ongeluk wat maaginhoud terug naar de slokdarm gaat is een vaak voorkomende aandoening. Zuurbrand gaat niet alleen gepaard met het branderig gevoel, maar ook met hoestbuien. Om het zuur te beperken zijn er negen voedingsmiddelen die u maa...

Astma door gastro-oesofageale reflux? Gepubliceerd op 26/01/2017 - 12h35

Het terugvloeien van maagzuur naar de slokdarm, gastro-oesofageale reflux (GOR) genaamd, kan astma-aanvallen veroorzaken. Bij astmapatiënten moet GOR dus worden behandeld. Dit is vooral belangrijk bij kinderen.

Zelf maagzuur behandelen Gepubliceerd op 02/11/2016 - 12h40

Maagzuur of gastro-oesofageale reflux (ook bekend onder de term zure oprispingen) is een onaangename aandoening van het dagdagelijkse leven. Als u er maar af en toe last van hebt, kunt u het euvel zelf bestrijden.

Brandend maagzuur: gastro-oesofageale reflux in tien vragen Gepubliceerd op 08/04/2015 - 11h13

Wat weet u over brandend maagzuur en zure oprispingen? Weet u hoe u aan zelfmedicatie moet doen? In welke gevallen moet u zeker een afspraak maken bij uw arts? Wat moet u doen en wat mag u niet doen? Test uw kennis over wat de artsen de gastro-oesofageale reflux (GOR) noemen.

Maagzuur en zure oprispingen: tips die helpen Gepubliceerd op 15/07/2013 - 14h31

Maagzuur, een branderig gevoel, zure oprispingen, het zijn onaangename symptomen van spijsverteringsproblemen. Heel wat mensen grijpen in eerste instantie naar antacida, maar daarna moeten recidieven voorkomen worden.

Oprispingen in de slokdarm, reflux: wat is het risico? Gepubliceerd op 03/12/2012 - 11h56

Oesofagaele oprispingen of zuur in de slokdarm wijzen op maag-slokdarmreflux (MSR) . Meestal is deze aandoening onschuldig . In zeldzame gevallen kan het tot complicaties leiden. Welk risico loopt men precies bij oesofagaele oprispingen ?

Houdt uw spijsvertering u uit de slaap? Gepubliceerd op 23/12/2011 - 20h00

Ook ‘s nachts werken onze lichaamsfuncties voort, alleen wat trager dan overdag. Dat is ook het geval met onze spijsvertering . Daarom is het belangrijk om ‘s avonds niet te veel te eten. Anders wordt onze slaap misschien verstoord... Vooral reflux of maagzuur is ’s nachts een probleem.

Spijsvertering en feesten: voor een goede spijsvertering tijdens de feesten Gepubliceerd op 23/12/2011 - 19h26

De eindejaarsfeesten zijn in aantocht, en zo ook de rijkelijke en gastronomische tafels. Maar hoe kunt u van al dat lekkers genieten als het maagzuur u achteraf in de keel brandt , en u een pijnlijke spijsvertering oplevert? Lees onze adviezen om de feestdagen goed door te komen, zonder brandend maa...

Slokdarmkanker: screenen ook als er geen symptomen zijn? Geüpdatet op 25/07/2011 - 12h14

Mensen met gastro-oesofagale reflux lopen meer risico om slokdarmkanker te krijgen dan de rest van de bevolking. Uit een recente studie blijkt dat de afwezigheid van symptomen niet noodzakelijk betekent dat het risico lager is.

Nuttige tips tegen het branderig gevoel in de maag Geüpdatet op 22/03/2010 - 00h00

Zure oprispingen en brandend maagzuur zijn zeer onaangenaam. U vindt hieronder een aantal nuttige tips om het optreden van dat branderig gevoel in de maag te beperken of om de gevolgen ervan te verzachten.

Welke geneesmiddelen voor zuurbranden? Geüpdatet op 08/02/2010 - 00h00

Bij een zure oprisping komt er een beetje maagzuur terecht in de slokdarm. Op zich niet zo erg, maar het kan wel uitgroeien tot een ernstiger aandoening: GERD of gastro-esofagale reflux. Hoe kunt u die vervelende zuurbrand en het beste oplossen ? Enkele behandelingen op een rijtje.

Belgen hebben vooral hoofdpijn, brandend maagzuur en stress Geüpdatet op 25/05/2009 - 00h00

Hoofdpijn, brandend maagzuur en stress zijn de vaakst voorkomende gezondheidsklachten in België. Hoofdpijn is het meest frequent: 22% van de Belgen die het afgelopen jaar ziek waren, hadden last van acute hoofdpijn.

Maagzuur en oprispingen Geüpdatet op 01/07/2008 - 00h00

Maagzuur en oprispingen zijn vrij veel voorkomende aandoeningen. Mensen die er heel veel last van hebben kunnen goed geholpen worden met zogeheten zuurremmers, dat zijn geneesmiddelen die het terugstromen van de maagsappen verhinderen. Als het ongemak daarna toch opnieuw optreedt, stapt men wel bete...

Hebt u het zuur? Blijf er niet mee zitten en ga naar de dokter Geüpdatet op 19/06/2007 - 00h00

Eén op de drie mensen heeft last van brandend maagzuur, zure oprispingen en andere vormen van reflux. Een gastro-esofagaal reflux is wel geen aandoening die men mag bagatelliseren. Ze kan op termijn tot ernstige complicaties leiden. Het is dus beter om naar een arts te stappen zodra de symptomen zic...

Maagoprispingen en maagzuur: praat erover met uw huisarts Geüpdatet op 08/05/2007 - 00h00

28% van de Belgen heeft last van gastro-oesofagale reflux . Deze aandoening heeft een grote invloed op het dagelijkse leven. Nochtans zijn er maar weinig mensen die er met hun arts over spreken. Prof. Bruley des Varannes, gastro-enteroloog aan het Universitair Ziekenhuis van Nantes, benadrukt nochta...

Reflux? Het avondmaal komt te laat! Geüpdatet op 24/10/2006 - 00h00

De klassieke raad die men aan patiënten geeft die last hebben van oprispingen, te weten; drie uur wachten tussen de tijd waarom men het avondmaal neemt en de bedtijd, blijkt bijzonder doeltreffend te zijn. Binnen dat interval kan het risico op reflux tot zeven keer zo groot zijn.

Brandend maagzuur: en als vermageren nu eens volstond? Geüpdatet op 20/06/2006 - 00h00

Maagzuren , waar heel wat mensen last van hebben, zouden nauw verband houden met ons gewicht , waarbij vooral de slankste personen buiten schot blijven. Want hoe hoger het gewicht wordt, des te groter is het risico dat men last krijgt van brandend maagzuur en hoe vaker de symptomen zich voordoen.

Gastro-oesofageale reflux: weg ermee! Geüpdatet op 30/12/2003 - 00h00

Zuurbranden, indigestie? Dan hebt u wellicht last van gastro-oesofageale reflux (GOR). Het goede nieuws is dat er daarvoor een nieuwe behandeling bestaat.

Een nieuw wapen tegen gastro-oesofageale reflux Geüpdatet op 19/11/2002 - 00h00

Pyrosis of zuurbranden wordt veroorzaakt door het opstijgen van de zure maaginhoud in de slokdarm. Als de slokdarm frequent door maagzuur wordt aangevallen, kunnen er zich erosies vormen en kan zelfs kanker optreden.

Het brandend maagzuur verklaard Geüpdatet op 25/03/2002 - 00h00

Het "brandend maagzuur" (of juister gastro-oesofageale reflux [GOR]) is een zeer frequente klacht die wordt veroorzaakt door het terugvloeien van maagzuur naar de slokdarm en zelfs tot in de mond. De reflux is toe te schrijven aan een zwakte van de sluitspier (sfincter) die normaal de overgang tusse...

PUBLICITÉ