PUBLICITÉ
ARTIKELS PROSTAATKANKER
23 online artikels over Prostaatkanker
Meting van PSA-waarden in het bloed: waarvoor dient het? Gepubliceerd op 03/04/2017 - 11h09

PSA is het specifieke antigeen van de prostaat . Het wordt bijna uitsluitend aangemaakt door bepaalde prostaatcellen en wordt als essentieel element aangezien in de diagnose van prostaatkanker en de follow-up van de behandelde patiënten. De meting van de PSA-waarden werd lang ook beschouwd als een n...

Screening en behandeling van prostaatkanker: waarom het neen is! Geüpdatet op 18/10/2013 - 13h22

Prostaatkanker is een veel voorkomende kanker, maar treft zelden mannen onder de 55. Typisch voor deze kanker is dat hij traag evolueert en geen klinische symptomen veroorzaakt. Door deze eigenschappen vraagt prostaatkanker een specifieke aanpak bij de screening en de behandeling. Prostaatkanker: al...

Urine-incontinentie en seksuele stoornissen Gepubliceerd op 05/06/2012 - 12h15

Onvrijwillig en oncontroleerbaar urineverlies is zeer hinderlijk, ook al gaat het slechts om kleine hoeveelheden. Urineverlies kan gevolgen hebben voor het dagelijkse leven en het kan ook een grote impact hebben op het seksleven ...

Prostaatkanker: een oorzaak van incontinentie Gepubliceerd op 22/05/2012 - 11h34

Er bestaan agressieve vormen van prostaatkanker , maar de meeste evolueren traag en blijven jarenlang onopgemerkt . Als de kanker zich manifesteert, is het vaak via urinewegproblemen , zoals plasincontinentie . Plasincontinentie is vaak ook een van de bijwerkingen van de therapie voor prostaatkanker...

Prostaatkanker: mannen in gevaar Gepubliceerd op 05/09/2011 - 11h32

Prostaatkanker is een echte plaag die jaarlijks in België 5.000 mannen treft en dan ook de meest voorkomende kanker is bij mannen en de op één na belangrijkste oorzaak van kankersterfte na longkanker.

Strijden tegen prostaatkanker: raadgevingen voor het dagelijkse leven Geüpdatet op 29/03/2010 - 00h00

Hoewel de conventionele behandelingen van prostaatkanker (chirurgie, chemotherapie, radiotherapie) vaststaan, kan men daarnaast nog andere maatregelen nemen om de kansen op genezing te verhogen en het risico op recidieven te beperken. Diezelfde bijkomende raadgevingen kunnen door iedereen in de prak...

Vitamine E, selenium en prostaatkanker: slecht nieuws? Geüpdatet op 18/11/2008 - 00h00

Om het beschermend effect van selenium en vitamine E bij prostaatkanker te bepalen, werd een grote interventionele studie SELECT (Selenium and Vitamin E Cancer Prevention Trial) uitgevoerd. De voorlopige resultaten zijn spijtig genoeg niet positief.

Brachytherapie: behandel prostaatkanker van binnenuit Geüpdatet op 04/11/2008 - 00h00

In België is prostaatkanker goed voor 30% van de kankers bij mannen. Bij de behandeling van deze goed gelokaliseerde en weinig agressieve tumoren lijkt de brachytherapie of interne radiotherapie zijn nut bewezen te hebben.

Prostaatkanker: opsporen om te genezen Geüpdatet op 01/10/2007 - 00h00

In de diagnose en behandeling van kanker is er de voorbije jaren een enorme vooruitgang geboekt. De tumoren worden tegenwoordig alsmaar vroeger opgespoord, waardoor ook de behandeling alsmaar efficiënter wordt.

Vitamine D tegen prostaatkanker! Geüpdatet op 17/04/2007 - 00h00

Vitamine D draagt bij tot de preventie van prostaatkanker . Mannen moeten er dan ook over waken dat ze voldoende vitamine D krijgen. Dat kan met een gevarieerde voeding en een behoorlijke portie buitenlucht.

Twee ongebruikelijke geneesmiddelen tegen prostaatkanker Geüpdatet op 14/11/2006 - 00h00

Het experiment werd voorlopig alleen uitgevoerd bij muizen, maar de resultaten zijn wel veelbelovend. De combinatie van een geneesmiddel tegen diabetes en een geneesmiddel tegen epilepsie blijkt doeltreffend te zijn in de strijd tegen prostaatkanker . Beide geneesmiddelen zijn al op de markt, de nie...

Granaatappelsap tegen prostaatkanker! Geüpdatet op 11/10/2005 - 00h00

Granaatappelsap zou niet alleen goed zijn tegen hart- en vaatziekten, maar ook helpen om prostaatkanker te voorkomen of de ontwikkeling ervan te vertragen. Momenteel is dit effect aangetoond bij muizen, maar de perspectieven zijn bijzonder veelbelovend.

Sport beschermt tegen prostaatkanker Geüpdatet op 31/05/2005 - 00h00

Sporters hebben één van de sleutels in handen voor de preventie van prostaatkanker. Mannen die meer dan drie uur per week sporten, lopen immers 70 % minder kans om de ziekte te krijgen!

Prostaatkanker: pas uw voeding aan Geüpdatet op 08/03/2005 - 00h00

Voeding speelt een rol bij het ontstaan van kanker in het algemeen. Hoe zit het precies met prostaatkanker? Welke producten zijn aan te raden of te vermijden?

Prostaatkanker: een nieuwe chemotherapie Geüpdatet op 29/06/2004 - 00h00

Gevorderde vormen van prostaatkanker worden snel resistent tegen chemotherapie. Onderzoek met Taxotere geeft bemoedigende resultaten, met hoop op een betere behandeling die zich vertaalt in een betere levenskwaliteit en pijnbestrijding bij deze patiënten.

Goed nieuws voor de prostaat! Geüpdatet op 30/03/2004 - 00h00

Finasteride kan in 25 % van de gevallen prostaatkanker voorkomen. In combinatie met een andere farmaceutische specialiteit, een alfablokker, vermindert diezelfde finasteride daadwerkelijk het risico dat het prostaatadenoom voortwoekert en dat de symptomen verergeren.

Zin en onzin van lycopeensupplementen Geüpdatet op 25/11/2003 - 00h00

Mannen die van gerechten houden met tomaten lopen minder risico op prostaatkanker. Lange tijd werd gedacht dat lycopeen de belangrijkste beschermingsfactor was. Nu blijkt echter dat lycopeen niet 'alléén handelt'...

Prostaatkanker: een kwaal van bejaarde mannen Geüpdatet op 05/11/2002 - 00h00

Prostaatkanker kan optreden op middelbare leeftijd, maar treedt vooral op bij bejaarde mannen (80% van de mannen met prostaatkanker is ouder dan 55 jaar). Prostaatkanker is één van de frequentste tumoren: de helft van de mannen van 80 jaar of ouder lijdt aan prostaatkanker. Prostaatkanker is na long...

Prostaatkanker: opletten voor zuivelproducten? Geüpdatet op 03/02/2002 - 00h00

De risicofactoren van prostaatkanker zijn nog niet goed gekend. Maar sinds enkele jaren worden bepaalde voedingsmiddelen en vooral zuivelproducten met de vinger gewezen.

Prostaatkanker: UV beschermt! Geüpdatet op 16/10/2001 - 00h00

Zonnebaden en zonnebanken zijn niet steeds slecht voor de gezondheid. Dit bewijst een Britse studie die laat uitschijnen dat UV-stralen het risico van prostaatkanker verkleinen.

PUBLICITÉ