PUBLICITÉ
ARTIKELS VERVUILING IN HUIS
19 online artikels over Vervuiling in huis
Zwarte zeep: doeltreffend en magisch! Geüpdatet op 07/01/2013 - 09h53

Zwarte zeep is een natuurlijk en budgetvriendelijk product met heel wat interessante eigenschappen. Zwarte zeep is een wondermiddel voor de huidverzorging, maar het is ook een prima schoonmaakproduct voor in huis en een heel efficiënt insecticide voor in de tuin. Een product met heel veel toepassing...

Vervuilde lucht in huis? Planten kunnen helpen! Geüpdatet op 17/05/2010 - 00h00

De lucht die we inademen raakt almaar meer vervuild . Erger nog, de vervuiling binnen in huis is nu al slechter dan buiten. We brengen nochtans het grootste deel van onze tijd binnen vier muren door, thuis of op het werk! Maar er is goed nieuws, want kamerplanten kunnen ons helpen om de vervuilde lu...

Verlucht uw huis tegen binnenluchtvervuiling ! Gepubliceerd op 21/12/2012 - 15h32

Goede voornemens... Hier is er eentje waaraan u zich gemakkelijk zult kunnen houden en dat bovendien goed is voor de gezondheid . Toch zijn er nog veel mensen die er geen rekening mee houden: zet de ramen open, het is goed voor uw gezondheid !

Citroen doet wonderen in het huishouden! Geüpdatet op 08/07/2013 - 15h44

Citroen is een wondermiddel om te bleken of vlekken te verwijderen, maar ook om te ontsmetten en vieze geurtjes weg te krijgen. Hebt u in de ijskast nog een halve citroen liggen en weet u niet wat ermee te doen? Dan hebt hebt vast iets aan deze 5 recepten voor het huishouden!

Cyanide: het gevaar loert om de hoek Geüpdatet op 05/11/2002 - 00h00

Cyanide heeft zijn slechte reputatie te danken aan het feit dat het in de gaskamers werd gebruikt. Maar wat de meeste mensen waarschijnlijk niet weten, is dat dit gas één van de belangrijkste verbrandingsproducten is van de meeste materialen die in de huizen worden teruggevonden.

Planten tegen vervuiling: kweek ze thuis en op het werk! Gepubliceerd op 21/07/2014 - 14h44

Het principe is eenvoudig: de lucht zuiveren via planten. De lucht binnenshuis (thuis, werk, enz.) is nog meer verontreinigd dan de buitenlucht, zo blijkt uit onderzoek. Goed gekozen planten zorgen voor een meer gezonde binnenlucht, dat is het goede nieuws!

Gezond wonen: is uw woning toxic-free? Gepubliceerd op 28/07/2014 - 15h02

Onze woningen zitten vol synthetische materialen en chemische producten. Maar met enkele inspanningen en vooral door onze gewoonten te veranderen, kunnen we de binnenluchtvervuiling verminderen. En u? Hebt u thuis de juiste reflexen?

Doe iets aan de vervuiling in huis Gepubliceerd op 13/07/2017 - 13h27

Weinig mensen weten het, maar onze woningen zijn vaak meer vervuild dan de straten in de steden. Nochtans hebben we de wapens om er iets aan te doen, en de remedies zijn simpel: grondig en voldoende luchten, en uitstoot van vervuilende stoffen mijden.

Is mijn matras vervuild? Gepubliceerd op 15/11/2016 - 16h27

Matrassen zijn net als hoofdkussens bronnen van binnenhuisvervuiling. Matrassen scheiden namelijk toxische stoffen af en die komen bovenop de stoffen die vrijkomen tijdens onze activiteiten in huis of uit allerlei soorten voorwerpen en materialen in de woning. Hoe kunt u er zich tegen beschermen?

Uw huis opknappen zonder luchtvervuiling, het kan! Geüpdatet op 31/08/2009 - 00h00

Misschien hebt u zin om uw muren een nieuw laagje verf te geven. Let er dan wel op dat u geen vervuiling in huis veroorzaakt en besteed de nodige aandacht aan de keuze van uw verf ... Hetzelfde geldt natuurlijk ook voor vernis om hout te behandelen en voor lijm.

Doe het huishouden met bioproducten! Geüpdatet op 21/06/2010 - 00h00

Onderhoudsproducten zijn vaak milieuonvriendelijke producten die we zonder het te beseffen in huis halen. Er bestaan nochtans oplossingen met bioproducten, die we soms zelf kunnen maken...

Preventieve maatregelen tegen vervuiling binnenshuis Geüpdatet op 11/05/2009 - 00h00

Onze activiteiten, de inrichting van ons huis, de meubels, de schoonmaak, herstellingen... zijn allemaal bronnen van binnenhuisvervuiling. U vindt hieronder een aantal preventieve maatregelen om de luchtkwaliteit in onze woning te verbeteren en om onze gezondheid te beschermen.

Voeding, cosmetica, huishouden: hoe voorkomen we vervuilende stoffen? Gepubliceerd op 10/02/2016 - 10h55

Er valt niet te ontsnappen aan de vervuilende stoffen in de lucht en nog minder aan die in onze woningen. Die laatste zijn vaak nog meer vervuilend dan de stoffen buiten. We kunnen ons in ons dagelijkse leven wel bepaalde reflexen toe-eigenen om er zo toch gedeeltelijk aan te ontsnappen en er zeker...

Brandvertragers vergiftigen ons stukje bij beetje Geüpdatet op 24/06/2013 - 09h33

In heel wat zaken uit ons dagelijkse leven zitten brandvertragers. Je vindt ze in pc’s, kleren, tapijten, zetels, matrassen, maar ook in verf en isolatiemateriaal. Wetenschappers maken zich zorgen om deze stoffen. Sommige ervan zijn intussen verboden. Maar ze komen almaar massaler in het milieu tere...

Vervuiling in huis: zoek de haarden Geüpdatet op 07/01/2013 - 09h41

Wist u dat er in uw woning heel wat vervuilende stoffen en organismen kunnen zitten die schadelijk zijn voor de gezondheid ? Enkele eenvoudige maatregelen tegen vervuiling in huis kunnen ons veel problemen besparen, zeker omdat we zo’n 80% van onze tijd doorbrengen tussen vier muren.

Vijf minder bekende vervuilende stoffen die de lucht in huis vergiftigen Gepubliceerd op 28/09/2016 - 12h31

Door de evolutie van de industriële technieken en onze manier van leven is de lucht die we in huis inademen soms meer vervuild dan de buitenlucht, en dat blijft niet zonder gevolgen voor onze gezondheid (NKO-problemen, ademhalingsproblemen, neurologische problemen, vruchtbaarheidsproblemen, kanker,...

Vervuiling in huis Geüpdatet op 18/03/2008 - 00h00

Luchtwegenallergieën komen alsmaar meer voor, maar ze worden niet alleen veroorzaakt door de uitstoot van de fabrieken of de auto's! Ook bij ons in huis is er aardig wat vervuiling en heel wat aandoeningen zijn daar het gevolg van. Hoe meer we erover weten, hoe meer we er ook iets aan kunnen doen.

Stofzuigers: hoe maakt u de juiste keuze en vermijdt u allergieën? Gepubliceerd op 09/09/2014 - 09h45

Stofzuigen is belangrijk voor onze gezondheid. De werking van een stofzuiger bepaalt voor een deel of de lucht in huis zuiver is. Als dat niet zo is, kunnen er luchtwegproblemen ontstaan. Hoe kiest u een stofzuiger die goed is voor uw gezondheid?

PUBLICITÉ