PUBLICITÉ
ARTIKELS TANDEN EN ZIEKTEN
10 online artikels over Tanden en ziekten
Losse tanden: chirurgische oplossingen? Gepubliceerd op 12/11/2012 - 14h24

Met een mooi gebit kunnen we zonder complexen genieten van onze sociale contacten. Loszittende tande n wekken de indruk dat de tanden langer worden en zijn niet alleen onesthetisch, ook de wortels van de tanden lopen erdoor gevaar. Wanneer moeten we ons ervoor laten opereren?

Geïrriteerd tandvlees, de oorzaak van ernstige ziektes Geüpdatet op 31/10/2013 - 10h57

Sommige mondaandoeningen kunnen verstrekkende gevolgen hebben. De bekendste link is die tussen een tandvleesontsteking (een ontsteking van de ondersteunende weefsels van de tanden) en een hartziekte. Hoe kan een ziekte van het tandvlees een andere ziekte elders in het lichaam veroorzaken?

Van gingivitis naar parodontitis… Geüpdatet op 21/11/2011 - 11h00

Parodontitis is eigenlijk een gevorderd stadium van gingivitis of tandvleesontsteking. De oorspronkelijke ontsteking van het tandvlees breidt zich geleidelijk aan uit naar het onderliggende steunapparaat van de tand. De aandoening is de voornaamste oorzaak voor het verlies van tanden bij volwassenen...

Preventie van osteoporose en verzorging van het gebit Geüpdatet op 18/03/2002 - 00h00

Alle vrouwen in de menopauze vrezen de meeste veranderingen die ze zullen doormaken: verandering van het figuur, risico op osteoporose, enz. Maar ook het gebit verandert. Als u uw stralende glimlach wilt bewaren, breng dan gauw een bezoek aan de tandarts!

Hartpatiënten moeten werk maken van mond- en tandhygiëne Geüpdatet op 24/01/2006 - 00h00

Uit een studie naar cardiologische aandoeningen blijkt dat een er een aanzienlijke stijging van het aantal recidieven is in geval van parodontitis, een banale en goedaardige bacteriële aandoening ter hoogte van de weefsels die de tanden ondersteunen. Een aandoening die de preventie van hartaandoenin...

Helpt een gezond gebit tegen pancreaskanker? Geüpdatet op 06/02/2007 - 00h00

Ja. Aandoeningen van tanden en tandvlees kunnen het risico op pancreaskanker doen stijgen. Dat kan merkwaardig lijken, maar eerder werd al een dergelijk verband aangetoond tussen bijvoorbeeld diabetes en hartinfarcten.

Boulimie en anorexie: ook slecht voor de tanden Gepubliceerd op 10/04/2012 - 17h59

De gevolgen van anorexie en boulimie zijn soms zo ernstig dat ze secundaire complicaties, zoals mond - en tandaandoeningen , maskeren. Te weinig of te veel eten werkt zuuraanvallen op de tanden en cariës in de hand. Daarom moeten de patiënten regelmatig een bezoek brengen aan de tandarts.

Goede tanden, een goed hart Geüpdatet op 14/01/2003 - 00h00

Voor het eerst heeft een team onderzoekers aangetoond dat er een verband bestaat tussen het verlies van tanden en hartziekten. Mannen met minder dan 25 tanden lopen 57% meer risico op een beroerte.

Gezonde tanden: veel belangrijker dan we denken! Geüpdatet op 07/11/2006 - 00h00

Een slechte mond- en tandhygiëne heeft rechtstreekse gevolgen voor onze tanden en ons tandvlees (cariës, ontstekingen, vernieling van het steunweefsel, enz.). Maar dat is niet alles. Aandoeningen van het parodontium ( parodontitis ) liggen aan de basis van onder meer vroegtijdige bevallingen bij zwa...

PUBLICITÉ