PUBLICITÉ
ARTIKELS TABAK EN HART
9 online artikels over Tabak en hart
Pil en roken: slecht voor het hart Geüpdatet op 02/03/2002 - 00h00

De inname van een oraal anticonceptivum (de pil) verdubbelt het risico op myocardinfarct. Vrouwen die de pil nemen vóór de leeftijd van 40 jaar, moeten dus veiligheidshalve de voorkeur geven aan de minder gevaarlijke anticonceptiva van de derde generatie en moeten vooral zorgen voor een goede leefhy...

Stop met roken voordat u uw eerste sigaret opsteekt! Geüpdatet op 16/11/2009 - 00h00

Volgens een recent onderzoek, kunnen zelfs enkele sigaretten per dag bij jonge mensen een impact hebben op de arteriële gezondheid. Nog een reden dus om nooit met roken te beginnen!

Stoppen met roken voor een nieuw hart Gepubliceerd op 28/05/2015 - 17h15

Tabak doodt... maar niet altijd ten gevolge van longkanker. In één geval op vier, doodt de sigaret door rechtstreeks het hart en de slagaders aan te pakken.

Rokers: opgelet voor een hersenbloeding! Geüpdatet op 11/05/2004 - 00h00

Bij een hersenbloeding, ook wel hemorragisch cerebrovasculair accident genoemd, scheurt er een bloedvat in het hersenweefsel. Rokers lopen vijf keer meer risico dan niet-rokers.

Op jonge leeftijd roken, verhoogt de kans op diabetes Geüpdatet op 06/06/2006 - 00h00

Roken is niet alleen een risicofactor voor hart- en vaatziekten en kanker, maar verhoogt ook de kans op diabetes . Deze conclusie werd geformuleerd na de vaststelling dat jonge rokers makkelijker glucose-intolerantie krijgen, die typisch is voor diabetes .

Nicotine en uw hart: leve de substituten! Geüpdatet op 04/11/2003 - 00h00

Na een hartinfarct is het letterlijk van levensbelang om zo vlug mogelijk te stoppen met roken. Pleisters en andere nicotinevervangers zijn daarbij een essentieel hulpmiddel en zijn altijd geïndiceerd, zelfs in hoge dosissen.

Roken verhoogt de kans op het metabolisch syndroom Geüpdatet op 06/09/2005 - 00h00

Zowel actief als passief roken verhogen op een dosisafhankelijke manier het risico op het metabolisch syndroom bij adolescenten, en dus op diabetes en hartziekten. Het risico is nog groter bij jongeren die al met overgewicht kampen of beginnend overgewicht hebben…

Niet roken = minder kans op hartinfarct Geüpdatet op 03/06/2003 - 00h00

Het volgende waargebeurde verhaal speelde zich af in Helena, een stad in de Amerikaanse staat Montana. Na een volksstemming werd besloten om roken op het werk en in restaurants, bars en casino's te verbieden. De maatregel had meteen effect, want het aantal hartinfarcten daalde met 60 %.

Rookstop: de beste behandeling voor hartlijden Geüpdatet op 01/10/2002 - 00h00

Roken is een risicofactor van hart- en vaatziekte. Stoppen met roken kan even goed zijn als of zelfs beter dan de behandeling van een hoog cholesterolgehalte of een hoge bloeddruk. Rookstop vermindert de kans op recidiefinfarct met 50%. En toch blijft men verder roken! Er moeten dringend meer middel...

PUBLICITÉ