PUBLICITÉ
ARTIKELS SPORT EN ARTRITIS
5 online artikels over Sport en artritis
Met een heupprothese kunt u blijven sporten! Gepubliceerd op 13/06/2017 - 12h57

Het aanbrengen van een heupprothese gebeurt steeds meer bij relatief jonge mensen. Het is ook zo dat men tegenwoordig de voordelen goed kent van een regelmatige fysieke activiteit zodat het zonde zou zijn om die activiteit te ontnemen aan iedereen die reeds een heupoperatie ondergaan heeft.

Sport: wel of niet bij artrose? Gepubliceerd op 06/01/2016 - 10h48

De mensen die last hebben van artrose, de slijtage van het kraakbeen die verschijnt naarmate men ouder wordt en die zeer pijnlijk kan zijn, kennen het dilemma: wanneer ze aan sport doen, stribbelen hun gewrichten tegen, en wanneer ze niets doen, is het nog erger! Moeten we aan sport doen als we aan...

Artritis: minder pijnlijk dankzij lichaamsbeweging Geüpdatet op 15/11/2005 - 00h00

Van lichaamsbeweging worden nog voortdurend nieuwe voordelen ontdekt. Ze is niet alleen goed om hart- en vaatziekten en overgewicht te vermijden, maar zou ook spierpijn tegengaan bij senioren.

Sport in de strijd tegen reumatoïde polyartritis Gepubliceerd op 15/09/2014 - 12h33

De spectaculairste behandelingen zijn niet altijd de doeltreffendste. Sport speelt vaak een belangrijke rol in de behandeling van een ziekte. Dat geldt niet alleen voor de dagdagelijkse kwaaltjes, maar ook voor ernstiger ziekten zoals reumatoïde polyartritis .

Polyartritispatiënten mogen bewegen! Gepubliceerd op 04/04/2013 - 16h26

Lichaamsbeweging blijkt steeds meer wonderen te verrichten. Ze zou niet alleen hartziekten, zwaarlijvigheid en tal van andere, min of meer bekende kwalen tegengaan zoals borstkanker, maar ook goed zijn tegen reumatoïde polyartritis . Tot dusver kregen polyartritispatiënten echter veeleer de raad om...

PUBLICITÉ