PUBLICITÉ
ARTIKELS SKIONGEVAL
11 online artikels over Skiongeval
Skiën: dodelijk voor de knieën! Gepubliceerd op 07/01/2014 - 11h16

Vroeger liepen wintersporters het risico een been te breken. Vandaag zijn breuken zeldzamer geworden, maar zijn het de knieën die het moeten ontgelden!

Aanbevelingen voor een geslaagde skivakantie Gepubliceerd op 02/02/2017 - 15h28

Een weekje skivakantie moet u niet improviseren, maar wel degelijk voorbereiden: reserveringen, bagage, uitrusting, maar ook en vooral een fysieke voorbereiding. En wanneer u ter bestemming aangekomen bent, moet u zich beslist houden aan drie belangrijke regels.

Welke spieren beschermen de knie tijdens het skiën? Gepubliceerd op 03/02/2016 - 11h42

In dit wintersportseizoen kan het geen kwaad om sporters er op te wijzen dat skiën een gevaarlijke sport is en blijft, hoeveel ervaring men ook heeft. Een minimum aan voorbereiding is altijd aangewezen.

Skiën zonder risico's: zeven goede voornemens Gepubliceerd op 23/12/2011 - 20h51

Elk jaar is er de klassieke massa-uittocht naar de wintersport . Hoewel het aantal skiverwondingen in zekere mate toeneemt, moet deze sport toch aangemoedigd worden omdat hij heilzaam is voor de gezondheid. Om ongevallen te vermijden of de ernst ervan te verminderen, is preventie geboden. Ziehier ze...

Skiën : zorg eerst voor een goede conditie ! Gepubliceerd op 25/02/2014 - 11h06

Een goede lichamelijke conditie is van essentieel belang om skiongevallen te voorkomen. Enkele adviezen voor lichaamsoefeningen die passen bij uw levenswijze en enkele elementaire principes voor een goede leefhygiëne, en u bent klaar voor de wintersport.

Wintersporten: special over snowboarden Gepubliceerd op 18/02/2013 - 09h46

Snowboarden is vooral erg in bij jongeren. Het is vaak hun eerste kennismaking met de wintersporten . Snowboarden houdt risico’s in, zowel voor gevorderden als voor beginnelingen, voor jong en oud. Wat zijn die risico’s van het snowboarden en hoe kunt u ze voorkomen en deze wintersport veilig beoefe...

Skiongevallen: een kwestie van timing Geüpdatet op 22/03/2011 - 09h53

Skiliefhebbers hebben het geluk dat ze één week per jaar alles aan de kant kunnen schuiven om hun geliefde sport te kunnen beoefenen. We hebben voor u enkele tips om ongevallen te vermijden.

Skiën: veiligheid eerst Gepubliceerd op 03/02/2016 - 11h57

Als je in je skioord aankomt, wil je natuurlijk zo snel mogelijk de piste op. Enkele eenvoudige, maar cruciale voorzorgsmaatregelen kunnen je nochtans veel leed besparen. Laat om te beginnen uw skibindingen correct afstellen door een specialist. Zorg ook voor aangepaste zonnebrillen voor het hele ge...

Lawinegevaar! Geüpdatet op 09/12/2003 - 00h00

Lawines zijn de belangrijkste natuurlijke doodsoorzaak in de wintersport. Ziehier enkele tips die u absoluut moet lezen vóór u naar de bergen trekt.

Een helm voor skiërs en snowboarders Geüpdatet op 21/01/2003 - 00h00

Schedeltraumata vormen slechts een klein percentage van de verwondingen die skiërs en snowboarders kunnen oplopen, maar zijn de belangrijkste doodsoorzaak en oorzaak van invaliditeit bij de beoefenaars van die sporten.

PUBLICITÉ