PUBLICITÉ
ARTIKELS SCHOOLTIJD VAN TIENERS
7 online artikels over Schooltijd van tieners
5 tips om zonder stress naar het examen te gaan Geüpdatet op 15/06/2010 - 00h00

Binnenkort zit onze studerende jeugd weer in een examenzaal, alleen voor een vragenlijst. Dit zijn enkele nuttige tips om paniek te voorkomen en de slaagkansen tijdens de examens zo groot mogelijk te maken.

Kauwgom verbetert wiskundige prestaties Geüpdatet op 29/06/2009 - 00h00

Kauwgom is verboden op school. Het kauwen maakt lawaai en de restjes belanden meestal onder de schoolbank. En misschien is dat verbod wel onterecht ... Uit een recente Amerikaanse studie blijkt dat leerlingen die kauwgom eten betere schoolresultaten halen!

De overgang naar het middelbaar onderwijs: wat verandert er? Gepubliceerd op 02/09/2016 - 11h57

Een nieuwe school, nieuwe leerkrachten, een nieuwe organisatie, ... De overstap naar de middelbare school heeft heel wat gevolgen voor het dagelijkse leven van het kind. Het mag nu (eindelijk!) meedoen met de groten. Maar wat verandert er concreet?

Blokperiode: een gebruiksaanwijzing Geüpdatet op 12/06/2007 - 00h00

De examens komen er aan, het is hoog tijd voor een doeltreffende blokperiode . Dat kan niet zonder een gezonde en evenwichtige voeding en voldoende slaap. Alleen zo kan men de examenperiode tot een goed einde brengen.

Diabetes: rekentalent helpt! Geüpdatet op 08/07/2008 - 00h00

Een recent onderzoek toont aan dat diabetici die niet dol zijn op wiskunde ook patiënten zijn die hun diabetes minder goed onder controle hebben. Lijkt het verband tussen beiden ver gezocht? Niet noodzakelijk.

Hoe herhaal je het best als de examens naderen? Geüpdatet op 17/06/2003 - 00h00

De lessen zijn achter de rug en de stapels syllabi die u daaraan hebt overgehouden, moeten nu ook in uw hoofd geraken: de blok begint! Maar wat gebeurt er precies in uw hersenen als u iets bijleert? Hoe optimaliseert u uw geheugen… zonder kunstmatige stimuli? De raad van de Franse professor en farma...

Blokken zonder te blokkeren Geüpdatet op 29/04/2002 - 00h00

Nu het zomer wordt, is het ook weer tijd om te blokken. Een moeilijke periode voor de studenten, maar ook voor hun naaste familieleden.

PUBLICITÉ