PUBLICITÉ
ARTIKELS PSYCHOLOGISCHE ZIEKTEN
9 online artikels over Psychologische ziekten
De vijf bekendste psychische ziektes Gepubliceerd op 15/10/2012 - 12h19

De vijf bekendste psychische ziektes zijn schizofrenie, bipolaire stoornis of manisch-depressieve psychose, zware en aanhoudende depressie, borderline-persoonlijkheidsstoornis en obsessieve compulsieve stoornis of OCS. Een overzicht van de belangrijkste kenmerken van deze vijf geestesziektes .

Ziektewinst of hoe je gehecht kunt raken aan je ziekte... Geüpdatet op 06/12/2005 - 00h00

Ziek zijn, is nooit prettig. En toch putten sommigen onmiskenbare voordelen uit zelfs zware aandoeningen. Als de voordelen van ziek zijn opwegen tegen de nadelen, kan dat het zelfs het genezingsproces verhinderen. Een deel van onszelf kan immers weigeren om te genezen.

Hulp nodig? Patiëntenverenigingen zijn daar Gepubliceerd op 28/04/2015 - 15h02

Er bestaan in België zeer veel patiëntenverenigingen . U vindt hieronder een aantal van deze verenigingen, die misschien kunnen beantwoorden aan een dringende behoefte. Deze lijst is uiteraard niet volledig. Wenst u meer informatie, dan kunt u de op dit gebied gespecialiseerde websites raadplegen. I...

Alles is in orde. . . Geüpdatet op 13/09/2005 - 00h00

Mevrouw, -of meneer- er is niets mis met u. Dit zinnetje, of een gelijkaardige opmerking, krijg je vaak te horen bij de arts na een check-up waarbij er niets abnormaals aan het licht kwam. Maar dergelijke mededelingen worden niet altijd goed onthaald!

Psoriasis: de belangrijke steun van familie en kennissen Geüpdatet op 21/04/2015 - 11h40

Psoriasis is als een paradox: hoewel de ziekte goed zichtbaar is, is ze nog steeds relatief onbekend bij de bevolking. Bovendien rust nog altijd een groot taboe rond psoriasis . Volgens de specialisten, is over de ziekte kunnen praten met familie en kennissen nochtans zeer belangrijk voor psoriasis...

Psychologen in de strijd tegen kanker Gepubliceerd op 29/11/2016 - 15h35

De inbreng van een psycholoog bij ziektes, en vooral dan bij kanker, kan heel divers zijn. Een universitaire opleiding psycho-oncologie moet professionele hulpverleners voortaan inwijden in de specifieke begeleiding van kanker patiënten.

Een geïnformeerde patiënt voelt zich beter Geüpdatet op 25/01/2005 - 00h00

Uit een Europese en Amerikaanse studie bij chronische patiënten blijkt dat, als patiënten correct en voldoende geïnformeerd worden over hun gezondheidstoestand, dit hun gezondheid ten goede komt.

Kanker: elf schoonheidstips om vrouwelijk te blijven Geüpdatet op 02/03/2017 - 09h47

Huid, haar en nagels: de therapieën en antikankerbehandelingen veranderen alles. Maar het is intussen alom bekend: verzorging en make-up kunnen kankerpatiënten helpen om er beter uit te zien en zich ook beter te voelen. Onze tips en weetjes om uw vrouwelijkheid te bewaren.

PUBLICITÉ