PUBLICITÉ
ARTIKELS PSYCHO
124 online artikels over psycho
Gelukkige koppels hebben hun geheim... Gepubliceerd op 02/02/2011 - 14h22

Dat geheim is niet dat ze conflicten vermijden en zelfs niet dat ze die systematisch proberen op te lossen. Wel dat ze heel hun relatie lang - zelfs diepe - conflicten kunnen hebben zonder dat dit hun relatie in het gedrang brengt en hun geluk verstoort. Wat is het geheim achter een duurzame en gelu...

Is het liefde of verlangen? Gepubliceerd op 14/12/2015 - 15h34

Liefde en verlangen zijn twee totaal andere gevoelens die echter zeer nauw samenhangen. Het is niet steeds gemakkelijk ze van elkaar te onderscheiden.

De vijf bekendste psychische ziektes Gepubliceerd op 15/10/2012 - 12h19

De vijf bekendste psychische ziektes zijn schizofrenie, bipolaire stoornis of manisch-depressieve psychose, zware en aanhoudende depressie, borderline-persoonlijkheidsstoornis en obsessieve compulsieve stoornis of OCS. Een overzicht van de belangrijkste kenmerken van deze vijf geestesziektes .

De fases van het rouwproces Gepubliceerd op 02/02/2011 - 13h29

Een dierbare verliezen is een geweldige schok. Een stukje van ons gaat dan mee dood. Na die ingrijpende gebeurtenis hebben we tijd nodig om de fases van het verwerkingsproces te doorlopen en de draad van het leven weer op te nemen.

De obscure kant van Facebook Gepubliceerd op 30/07/2013 - 09h09

Het is de place to be en wie er niet bij is, lijkt achtergebleven in het tijdperk van de dinosaurussen. Waar hebben we het over? Over Facebook uiteraard! Toch is er naast de speelse en positieve facetten van Facebook ook sprake van negatieve en zelfs gevaarlijke aspecten.

Facebook, een vriend die het goed met u voorheeft? Geüpdatet op 28/12/2009 - 00h00

Wil je mijn vriend zijn? Neen, het is niet de vos die tegen de kleine prins spreekt, het is een boodschap van Facebook . Is vrienden maken via het web onschuldig of een gevaarlijke illusie?

Wanneer gaat u uit elkaar? Gepubliceerd op 11/11/2013 - 20h23

In België loopt een op de twee huwelijken stuk , scheidingen van (niet-)geregistreerde samenwonende koppels niet meegeteld. Soms is scheiden een goede zaak, soms een vergissing. Hoe weten we of we de juiste beslissing nemen?

Relaties: hoe uw partner overtuigen? Geüpdatet op 11/01/2010 - 00h00

"Ik zou mijn vriend(in) ertoe willen overhalen om op vakantie te gaan in de bergen. Hoe begin ik eraan?" Die vraag naar een strategie om de andere te laten doen wat u wil, duikt regelmatig op in relaties , op allerlei gebieden. Hoe pakt u dat aan? Enkele praktische tips.

Hoe ruzie maken als koppel? Gepubliceerd op 12/07/2016 - 13h07

Een ruzie kan een gezond communicatiemiddel zijn. Het is een manier om woede te uiten, een natuurlijke emotie die je niet mag verdrukken. Sommige ruzies zijn destructief, dat is een feit, maar als men de nodige voorzorgen neemt kunnen ruzies ook een stap in de goede richting zijn. Een gebruiksaanwij...

Liefde op het eerste gezicht, bestaat het echt? Geüpdatet op 17/06/2014 - 10h53

Liefde op het eerste gezicht, je gelooft erin of niet. Maar kan de wetenschap ook in liefdeskwesties haar zegje doen? Er zijn al heel wat studies aan de liefde gewijd, aan het fenomeen ‘verliefd worden’ en hoelang die verliefdheid duurt… We bekijken hier wat we weten over liefde op het eerste gezich...

Naakt zijn of niet naakt zijn... in het gezin Geüpdatet op 03/06/2003 - 00h00

Els heeft haar ouders altijd al naakt zien rondlopen in huis of in de tuin. Toen ze volwassen werd, durfde ze hun eindelijk te zeggen hoe moeilijk ze het daar rond haar 8ste mee begon te krijgen, want rond die leeftijd werd ze nogal preuts. Vandaag is het voor haar uitgesloten dat haar kinderen haar...

Wat doet de liefde duren? Gepubliceerd op 14/02/2014 - 10h45

Levenslange liefde , het is goed om er over te dromen, maar het kan doeltreffender. Een aantal psychologen bogen zich over de kwestie in de hoop concrete antwoorden te vinden op de vraag hoe een koppel kan blijven duren.

Drie sleutelvragen bij een dreigende relatiebreuk Gepubliceerd op 27/04/2017 - 14h56

Een koppel dat al lang samen is, heeft hoe dan ook zware crisissen doorstaan. Soms staat de relatie daardoor zelfs op springen. Hoe kan zo'n koppel de juiste beslissing nemen? En welke vragen moeten beide partners zich stellen om een klaardere kijk te krijgen op hun probleem?

Beleefdheid, waar is het goed voor? Gepubliceerd op 04/05/2017 - 15h00

Beleefdheid is een gedragsnorm die onze sociale relaties gemakkelijker maakt als we er ons aan houden. Ze heeft dus haar nut, en veel mensen klagen ook over het gebrek aan beleefdheid of hoffelijkheid in de wederzijdse omgang tussen mensen vandaag. Toch komt beleefdheid soms ook over als een keursli...

Ik ben niet gelukkig met mijn partner. Moet ik hem verlaten? Geüpdatet op 10/10/2014 - 12h53

Het leven als koppel gaat niet altijd over rozen. Het kan gebeuren dat er een periode komt waarin u zich niet lekker meer voelt in uw relatie. Dan is de vraag: Moet ik blijven of weggaan? Wat zijn de goede redenen om uiteen te gaan en wat zijn de slechte om te blijven? En andersom.

Waarom zijn vrouwen zo dol op de billen van de man? Gepubliceerd op 09/03/2016 - 11h23

Seksuele aantrekkelijkheid voltrekt zich via het praten, de manier waarop iemand beweegt, zijn karakter, wat hij doet en natuurlijk ook zijn lichaam. Er wordt dan wel veel meer gesproken over het visuele en aantrekkelijke karakter dat vrouwen hebben voor mannen, maar ook vrouwen houden van het manne...

Wat te doen als een relatie vastloopt? Geüpdatet op 22/11/2013 - 10h19

Het gebeurt al eens dat het niet meer lekker loopt in een relatie. Soms is het een acute crisis, soms een waarschuwing die tot een breuk kan leiden. Hoe moet u reageren?

Wat geld zegt over uw persoonlijkheid… Gepubliceerd op 02/09/2013 - 19h20

Hoe u met geld omgaat, zegt veel over uw persoonlijkheid. Met name over uw angsten, uw prioriteiten of gewoon uw manier van functioneren. Enkele typische houdingen tegenover geld onder de loep…

Apart slapen, een goed idee? Gepubliceerd op 24/09/2012 - 10h37

Apart slapen. Wie het hoort, vermoedt misschien relatieproblemen , maar dat is niet altijd het geval. Soms kan afzonderlijk slapen de passie weer doen oplaaien en de relatie in stand helpen houden…

Waarom geeuwen we? Gepubliceerd op 08/12/2015 - 15h36

Er is lang gedacht dat geeuwen diende om de hersenen van zuurstof te voorzien en om de waakzaamheid te verhogen. Volgens een recent onderzoek, is daar echter niets van aan. Geeuwen zou doodeenvoudig een sociale reflex zijn die tot doel heeft de verbondenheid binnen een groep te bevorderen.

Als uw partner werkloos is Gepubliceerd op 03/03/2014 - 19h35

Werkloos zijn is moeilijk om mee te leven, om allerlei redenen. Je inkomen ligt ineens een stuk lager, waardoor de levensstandaard moet worden aangepast. Je verliest je plaats in de maatschappij, want die wordt vaak bepaald door het beroep dat iemand uitoefent. Je zelfbeeld verslechtert. En dan is e...

Tips voor een Kerstmis zonder strubbelingen Gepubliceerd op 22/12/2016 - 10h05

Kerstmis is van oudsher een familiefeest . Deze feestelijke bijeenkomsten kunnen al naargelang de omstandigheden zalig zijn... of een nachtmerrie! Hoe vermijdt u onenigheid tijdens deze familiale onderonsjes ?

Kan gewichtsverlies leiden tot relationele problemen? Gepubliceerd op 09/09/2015 - 15h26

Wanneer men met overgewicht kampt of met obesitas geconfronteerd wordt, is gewicht verliezen positief en dikwijls zelfs zeer belangrijk voor de gezondheid. Toch is dit gewichtsverlies niet even vanzelfsprekend voor elk aspect van het leven. Laten we het voorbeeld nemen van een koppel dat elkaar heef...

Relatiebreuk: schuldgevoelens wegen op diegene die vertrekt Gepubliceerd op 03/11/2014 - 11h47

Een relatiebreuk is altijd een pijnlijk moment. Er kunnen heel verschillende emoties naar boven komen, zoals verdriet, woede, haat, ontmoediging, zelfverwijten of schuldgevoelens. De schuldgevoelens zitten vaak in het kamp van degene die vertrekt. En ze wegen heel zwaar, al dan niet terecht.

Schoonheid zit vanbinnen: echt waar! Gepubliceerd op 26/07/2015 - 16h48

Het werd wetenschappelijk aangetoond: mensen waarvan we denken dat ze een onaangename persoonlijkheid hebben, lijken minder mooi en minder aantrekkelijk te zijn . Iets om over na te denken in tijden waarin de esthetische chirurgie hoge toppen scheert...

Einde van de menstruatiecyclus = koopwoede! Gepubliceerd op 25/11/2016 - 12h01

Stemmingswisselingen, hoofdpijn, neerslachtigheid, slaapproblemen... Aan dit rijtje van symptomen die het begin van de maandstonden aankondigen, kan nog een ander, ietwat apart symptoom worden toegevoegd: de dwangmatige drang om te kopen!

Koopwoede: hoe genezen? Gepubliceerd op 06/07/2016 - 12h12

Hoewel de symptomen van koopwoede niet echt zeer klassiek zijn (geen hoofdpijn of bedlegerigheid), zijn de gevolgen er niet minder alarmerend om : uitsluiting door de bank, groeiende schuldenlast, enz.

De slaap, een van de pijlers van een koppel? Gepubliceerd op 05/02/2013 - 12h58

De slaap is een van de levensbehoeften, net zoals eten en drinken. Met z'n tweeën slapen maakt dat niet altijd aan de slaapbehoefte voldaan kan worden.

Wat moet je doen voor een langdurige relatie? Gepubliceerd op 06/04/2016 - 13h16

Een onderzoek aan de Amerikaanse Universiteit van Texas geeft een heel praktisch antwoord op bovenstaande vraag. Je kan de gevoelens van verliefdheid en de duur van een relatie beïnvloeden door te schrijven. Maar hoe moet dat dan?

Maak een afspraak om te vrijen... Gepubliceerd op 29/10/2015 - 15h32

De meeste koppels die samenleven, vrijen als ze naar bed gaan om te slapen. En de meeste klagen erover: het is niet ideaal de liefde te bedrijven na een vermoeiende dag, als men weet dat men de volgende dag weer vroeg uit de veren moet...

Help, mijn ouders zitten op Facebook! Geüpdatet op 19/09/2011 - 12h37

Pubers en – op de tweede plaats - jongvolwassenen vormen de grootste groep mensen die op Facebook zitten. Maar de laatste tijd melden zich ook almaar meer mensen van oudere leeftijd. Momenteel schrijven zich vooral vijftigplussers in op Facebook . Hoe dat komt? Omdat alle jongeren er al op zitten......

Met Allerheiligen naar het kerkhof: wat is het nut? Gepubliceerd op 27/10/2015 - 09h29

Het jaarlijkse bezoek aan het kerkhof met Allerheiligen loopt misschien wat achteruit, maar het ritueel blijft toch stand houden. In 2011 verklaarde de helft van de Belgen van plan te zijn om op die dag naar het kerkhof te gaan. Maar wat is de diepere betekenis en het nut van dit ritueel?

Hoe wellevend bent u? Geüpdatet op 10/09/2007 - 00h00

Wellevendheid is niet alleen een teken dat u goed bent opgevoed. Het is vooral een teken van voorkomendheid voor de andere, van respect. Het bewijst ook dat u erop let om niet egoïstisch te zijn en enkel maar op eigenbelang gericht bent, dat u integendeel uw best doet om het anderen naar de zin te m...

Hoe voorkomen dat stress uw relatie verzuurt? Geüpdatet op 05/11/2002 - 00h00

Een thuiskomt in mineur kan het huwelijksgeluk ernstige schade berokkenen! Vermoeidheid, druk en gejaagdheid zijn de vijanden van onze intimiteit. Enkele tips om stress op te vangen... en te blijven genieten.

De dynamiek van een koppel: niet altijd rozengeur en maneschijn... Geüpdatet op 14/10/2003 - 00h00

Zoals psychiater en gezinstherapeut Serge Hefez het treffend samenvat in zijn boek 'La danse du couple'*: leven met z'n tweeën is een choreografie waarbij je niet weet wie het ritme en het tempo bepaalt. Prozaïscher uitgedrukt: de risico's om uit te schuiven, zijn talrijk... Maar wat zijn nu de ingr...

Interview: Hoe een echtelijke ruzie tot een goed einde te brengen? Geüpdatet op 15/07/2003 - 00h00

In zijn boek "Le petit guide de la scène de ménage" ("Kleine gids voor echtelijke ruzies") legt dr. Patrick Lemoine* ons uit dat echtelijke ruzies vandaag in goede banen geleid moeten worden door "Het Rijbewijs voor Echtelijke Ruzies" in te voeren. Onder dit voorwendsel beschrijft hij met veel humor...

Tien dingen die u moet weten over reflexologie Gepubliceerd op 20/04/2017 - 15h22

Reflexologie kan heel wat dagelijkse kwaaltjes verzachten - zoals stress, vermoeidheid of rugpijn. Deze aanvullende therapie op de klassieke medische behandelingen raakt stilaan meer en meer bekend. We praten erover met reflexoloog Elisabeth Breton.

Sssjt: familiegeheim... Geüpdatet op 27/05/2003 - 00h00

Familiegeheimen komen wellicht in elke familie voor. Maar het zijn en blijven geheimen, met andere woorden: ze blijven taboe… tot de dag waarop ze "sluipend hun werk hebben gedaan" en eindelijk onthuld kunnen worden…

Gelukkige kinderen: misschien begint het wel bij de ouders! Gepubliceerd op 27/05/2015 - 09h28

Alle ouders dromen ervan dat hun kinderen gelukkig zijn. Maar je kind gelukkig proberen te maken is een echt hindernissenparcours. Misschien proberen we best eerst zelf, als ouders , om weer zelfvertrouwen te winnen!

Zin om alles te kopen … Waarom? Wat valt er aan te doen? Geüpdatet op 10/09/2013 - 14h59

In de reeks ‘Confessions of a shopaholic’ wordt een vrouw geschetst met dwangmatig koopgedrag. Ze koopt en koopt maar en zet haar bankrekening zwaar onder druk. De romans zelf zijn misschien grappig, maar de werkelijkheid van mensen met een koopverslaving is dat veel minder!

Bepaalt onze plaats tussen de broers en zussen ons karakter? Gepubliceerd op 01/11/2015 - 23h49

De oudsten zus, de jongsten zo, en de kinderen in het midden nog anders… De plaats die we in het rijtje van broers en zussen hebben, bepaalt in grote mate hoe we onze kindertijd beleven. Maar heeft het ook echt een invloed op wie we zijn? Veel wetenschappelijke werken hebben zich al over die vraag g...

Sint Valentijn : 6 argumenten waarom hij u bloemen geeft! Geüpdatet op 10/02/2004 - 00h00

Vrouwen stellen zich ieder jaar bij Sint-Valentijn dezelfde vraag: krijgen we een bos bloemen ? Of een klein cadeau? Of niets? Hier zijn alvast 6 argumenten waarom uw man u bloemen geeft voor valentijnsdag .

Nieuw samengesteld gezin: de sleutels tot succes Gepubliceerd op 12/11/2012 - 13h52

Stiefvader, stiefmoeder … Het aantal nieuw samengestelde gezinnen stijgt voortdurend. Een nieuw gezin - en een warm nest - stichten verloopt zelden zonder spanningen. Welke valkuilen moet u vermijden? Hoe creëert u een goede sfeer in huis?

Omgaan met scheiden Geüpdatet op 17/06/2002 - 00h00

Een scheiding is een zeer moeilijk moment, vooral voor diegene die "verlaten" wordt, een moment dat even moeilijk kan zijn als een rouwproces. Er bestaan echter middelen om een dergelijke breuk te boven te komen, verklaart Louise Gardel, psychologe.

Maak tijd om te vrijen... Gepubliceerd op 14/02/2014 - 10h51

U hebt een goede relatie, u bent verliefd, alles gaat prima. Alles, behalve dat u al een poosje niet meer gevrijd hebt! U schaamt zich er een beetje voor, want u hebt de indruk dat iedereen alleen maar aan seks denkt en bij u loopt het fout!

PUBLICITÉ