PUBLICITÉ
ARTIKELS OCS
7 online artikels over OCS
Lijdt u aan een obsessief-compulsieve stoornis (OCS)? Gepubliceerd op 12/10/2012 - 16h32

Om de angst te verdrijven, worden mensen die lijden aan obsessief-compulsieve stoornissen als het ware gedwongen om rituelen uit te voeren: herhalingsgedrag, zoals bepaalde voorwerpen altijd precies op dezelfde plaats terugleggen, tientallen keren controleren of een deur goed gesloten is, blijven na...

Obsessieve-compulsieve stoornis: als de manie een obsessie wordt Geüpdatet op 24/04/2012 - 11h33

Obsessieve-compulsieve stoornissen of OCS leiden tot gedragingen die sterk doen denken aan wat we in de volksmond maniakale mensen noemen. De gelijkenissen zijn er ook wel, maar het gaat om twee totaal verschillende ziektebeelden. Tekst en uitleg bij obsessieve-compulsieve stoornissen en manieën .

Trichotillomanie : zelf haren uittrekken en er kaal door worden Geüpdatet op 07/11/2006 - 00h00

Er werd een afwijking ontdekt op een gen bij personen met trichotillomanie , een psychologische stoornis die ertoe leidt dat iemand zijn haren of wimpers regelmatig uittrekt. Deze obsessief-compulsieve stoornis , waarvan de oorzaak nog onbekend is, heeft dus een genetische oorzaak.

Haaruitval... pruiken terugbetaald Geüpdatet op 03/06/2002 - 00h00

Pruiken zullen worden terugbetaald voor iedereen die lijdt aan haaruitval ongeacht of de haaruitval te wijten is aan een medische behandeling of niet. Daarvoor wordt een extra budget van € 750.000 uitgetrokken.

Lijdt u aan OCS? Geüpdatet op 02/04/2013 - 21h02

OCS of obsessieve compulsieve stoornissen worden onder de angststoornissen geklasseerd. Ze komen vaak voor en zijn vandaag algemeen bekend. Dat heeft wel als gevolg dat we kleine manieën of hebberigheden nogal makkelijk meteen als een OCS gaan zien. Maar wat zijn de echte criteria om de diagnose van...

PUBLICITÉ