PUBLICITÉ
ARTIKELS MENINGITIS
7 online artikels over Meningitis
Waaraan zijn volgende ziekten te wijten: virus, bacterie of parasiet? Gepubliceerd op 12/08/2014 - 12h24

Virus, bacterie of parasiet? Kent u de oorzaak van deze 20 ziekten? Toxoplasmose, herpes, ziekte van Lyme, wrat, gastro-enteritis, meningitis, baarmoederhalskanker, angina, otitis of oorontsteking, salpingitis of eileiderontsteking, pneumonie of longontsteking...

Meningitis: dringend te diagnosticeren en te behandelen! Geüpdatet op 29/07/2003 - 00h00

Meningitis (hersenvliesontsteking) is meestal van infectieuze oorsprong. In ongeveer 75 % van de gevallen is ze viraal, en meestal is ze goedaardig. Bacteriële meningitis daarentegen is zeer ernstig. Vandaar dat iedereen met een meningitissyndroom dringend moet worden opgenomen in het ziekenhuis.

Bacteriële meningitis kan nog altijd dodelijk zijn bij kinderen! Geüpdatet op 24/08/2004 - 00h00

Als we het over meningitis (hersenvliesontsteking) hebben, moeten we eigenlijk het meervoud gebruiken, want er bestaan verschillende soorten die ook niet allemaal even ernstig zijn. Virale meningitis is meestal goedaardig, bacteriële daarentegen is gevaarlijk en kan al na een paar uur dodelijk zijn...

Meningitis C: vaccinatie is mogelijk tot 19 jaar! Gepubliceerd op 15/09/2014 - 12h08

Meningitis C komt niet alleen voor bij kinderen, maar ook bij adolescenten en jonge volwassenen. De vaccinatie maakt deel uit van het vaccinatieplan voor alle kleine kinderen; maar soms is een individuele vaccinatiecontrole nuttig.

Meningitis: een stand van zaken Geüpdatet op 06/08/2002 - 00h00

Hoewel er een efficiënt vaccin tegen meningitis C beschikbaar is, is deze ziekte nog niet volledig uitgeroeid.

Kinderdagverblijven, verspreiders van meningitis Geüpdatet op 28/01/2003 - 00h00

Voor het eerst toont een studie aan dat kinderdagverblijven een rol spelen in de rechtstreekse overdracht van pneumokokken, bacteriën die meningitis, pneumonie en sepsis veroorzaken. Kinderen die vaak naar kinderdagverblijven gaan, brengen de bacteriën over op hun jongere broers en zusjes thuis.

Meningitis C op de terugweg! Geüpdatet op 03/09/2002 - 00h00

De positieve effecten van de vaccinatie tegen meningitis C laten zich in Vlaanderen reeds voelen, zo stelt een recent rapport van het Wetenschappelijk Instituut voor de Volksgezondheid.

PUBLICITÉ