PUBLICITÉ
ARTIKELS INSOLATIE
5 online artikels over Insolatie
Geneesmiddelen: opgelet voor de warmte ! Gepubliceerd op 01/08/2014 - 10h48

Grote warmte is op zich niet schadelijk voor geneesmiddelen, behalve dan voor sommige geneesmiddelen die moeten worden bewaard in de koelkast. Wel kunnen bepaalde geneesmiddelen gezondheidsrisico's inhouden bij een hittegolf. Welke zijn het precies en wat zijn de gevaren ?

Lichtdermatose, allergie aan de zon Gepubliceerd op 19/07/2011 - 10h05

Een allergie aan de zon , ook wel lichtdermatose genoemd, kan optreden bij de minste blootstelling aan de zon. Roodheid, puistjes, jeuk kunnen zo een vakantie vergallen, in elk seizoen en overal ter wereld.

Een steek, beet, zonnesteek, misselijkheid: hoe reageren? Gepubliceerd op 20/08/2013 - 09h14

Een beet, een bijensteek, zonnesteek, reisziekte in de wagen. …Hoe reageert u als ouder het best als het uw kind overkomt? Wat moet u doen, en wat moet u vooral laten? De kennis van de juiste basisreflexen is belangrijk om snel soelaas te brengen, te voorkomen dat u geen flaters begaat en uw ontredd...

Rode en ruwe plekken op de huid: en als het een voorstadium van kanker is? Geüpdatet op 01/08/2011 - 14h40

Hebt u al gehoord van actinische keratose ? Deze huidaandoening manifesteert zich door kleine roodbruine en ruwe letsels. Kenmerkend is dat ze niet genezen maar maandenlang hardnekkig blijven zitten op zones die het meest blootstaan aan de zon. Dat is niet zonder gevaar, want actinische keratose kan...

Zon: wat zijn de symptomen van een zonnesteek? Geüpdatet op 24/07/2014 - 17h31

Een zonnesteek of hitteberoerte is het gevolg van langdurige blootstelling aan de zon en kan heel ernstig zijn. Soms loopt het zelfs fataal af. Aarzel dus niet om bij de minste twijfel een arts of de hulpdienst te roepen. Bij welke symptomen moet er bij u een lampje gaan branden?

PUBLICITÉ