PUBLICITÉ
ARTIKELS HEILZAME WERKING VAN SPORT
98 online artikels over Heilzame werking van sport
Ik heb rugpijn: welke sport mag ik beoefenen? Gepubliceerd op 30/09/2015 - 15h04

Zodra de pijnlijke periode voorbij is, wordt aan personen met een zwakke rug aangeraden om zo snel mogelijk hun activiteiten te hernemen en sport te beoefenen. Voor de rug is inderdaad niets ergers dan inactiviteit. De reden is eenvoudig: hoe gespierder de rug, hoe minder risico op rugpijn ! Maar we...

Zes tips om opnieuw aan sport te doen Gepubliceerd op 02/06/2015 - 11h45

De lente is in het land en de zomer is in aantocht. Dit jaar beginnen we ermee, maar we storten ons niet zomaar op onze sportschoenen, omdat we geen kwetsuren willen oplopen die ons meteen opnieuw in onze zetel zouden doen belanden! We geven u zes tips die u van dienst kunnen zijn als u van nature g...

Conditie: hoe begin ik met sporten? Gepubliceerd op 22/04/2014 - 15h35

Voor de conditie, zowel uitwendig als inwendig, het moreel, de gezondheid... Sportbeoefening is een onontbeerlijk ingrediënt voor wie zich goed wil voelen in zijn vel. Toch is dat niet altijd even gemakkelijk. Terwijl bewegen voor sommige mensen vanzelfsprekend is, is het voor velen een aartsmoeilij...

Welke sporten voor beschadigde knieën? Gepubliceerd op 17/06/2016 - 11h06

Mensen met knieproblemen mijden beter bepaalde sporten. Maar in het andere uiterste vallen en niets meer doen, is ook niet goed. Bewegen is van cruciaal belang om onze gewrichten soepel te houden! Hieronder vindt u enkele sporten die wel kunnen.

Zittend leven: het buikvet neemt al na twee weken toe Gepubliceerd op 07/04/2015 - 16h56

Dat weinig bewegen een negatieve impact heeft op onze gezondheid hoeft niet meer bewezen te worden. Maar wist u dat enkele weken zonder sport al zicht- en meetbare veranderingen in ons lichaam teweegbrengen? Het buikvet neemt bijvoorbeeld al na twee weken inactiviteit toe.

Waarom lichaamsbeweging goed is! Geüpdatet op 10/06/2008 - 00h00

Je hoort ontzettend vaak zeggen dat lichaamsbeweging goed is voor de gezondheid, zowel voor de preventie van een aantal ernstige ziekten als voor de preventie van dagdagelijkse kwaaltjes, maar je hoort minder vaak zeggen waarom dat zo is. De vele voordelen van regelmatige sport en lichaamsbeweging o...

Welke sporten zijn goed tegen zware benen? Geüpdatet op 25/10/2005 - 00h00

Lichaamsbeweging is sterk aan te raden voor mensen met zware benen. De beste sporten zijn uiteraard die welke sterk de benen belasten. Toch zijn alle sporten die de effecten van de zwaartekracht in de onderste ledematen versterken, af te raden.

Beweeg en leef langer! Gepubliceerd op 13/08/2013 - 08h28

We weten het onderhand wel : als we lang gezond en in goede conditie willen blijven, moeten we regelmatig bewegen of sporten. Maar welke zijn de meest geschikte lichamelijke activiteiten en sportdisciplines ? En in welke vorm, in welk ritme en hoe intensief moeten we ze beoefenen ? We vatten de rece...

Wat is het best, wandelen of joggen? Geüpdatet op 03/06/2013 - 14h12

Moeten we joggen voor onze gezondheid of is wandelen beter? Het antwoord hangt af van wat u er precies mee wilt bereiken. Maar doe in ieder geval wat u graag doet!

Welke sport na 40 jaar? Geüpdatet op 12/04/2005 - 00h00

Deze vraag is bestemd voor personen die tot nog toe sedentair waren of al jaren gestopt zijn met sporten. Op die leeftijd begint het lichaam te veranderen en dreigt er overgewicht, met alle risico's van dien voor de gezondheid. Het hoeft dan ook niet te verbazen dat veertigers plots fanatiek willen...

Paardrijden: fysiek en mentaal evenwicht Gepubliceerd op 16/04/2013 - 12h16

Paardrijden is een sportactiviteit die zowel voor de fysieke als de mentale gezondheid voordelen te bieden heeft. En in tegenstelling tot wat sommige vooroordelen beweren, is paardrijden niet schadelijk voor de rug als er geen bestaande rugproblemen zijn. Paardrijden kan uw zelfvertrouwen en concent...

Hoe gaat snelwandelen in zijn werk? Geüpdatet op 24/07/2014 - 17h31

Wandelen is de meest natuurlijke en de makkelijkste lichamelijke activiteit die er bestaat. Iedereen kan het aan, tenzij er natuurlijk medische contra-indicaties zijn. De snelle versie - het snelwandelen - is zelfs een Olympische discipline . Wilt u er eens van proeven? Deze tips zullen u helpen om...

De Belgen en de sport: een uitgebreide enquête Geüpdatet op 17/05/2010 - 00h00

De Europese Unie heeft zich onlangs gebogen over de gewoonten van haar inwoners inzake sportbeoefening . Een mooie gelegenheid om te weten te komen hoe het met de Belgen is gesteld inzake sport, dit sleutelelement van onze gezondheid.

Een beter zelfbeeld door sport Gepubliceerd op 28/10/2016 - 17h14

Aan sport doen verbetert het beeld dat we van ons lichaam hebben... ook als ons lichaam niet verandert!

Ik heb zware benen: mag ik nog sporten? Geüpdatet op 06/04/2009 - 00h00

Talrijke vrouwen hebben last van zware benen. U kunt het risico op deze aandoening verminderen door regelmatig fysiek actief te zijn. Maar hoe kunt u weten of de gekozen sport geschikt is of integendeel het probleem gaat verergeren?

Chemotherapie gemakkelijker te verdragen dankzij sportbeoefening Geüpdatet op 26/10/2009 - 00h00

Chemotherapieën tegen kanker leiden voor heel wat patiënten tot belangrijke invaliderende bijwerkingen : zwakte, felle vermoeidheid, depressie... Intensieve fysieke activiteit kan de gevolgen van deze symptomen verminderen .

Welke sportdisciplines helpen tegen stress? Geüpdatet op 20/10/2015 - 09h14

Sport is een uitstekende activiteit om stress tegen te gaan en wordt aan iedereen aanbevolen om spanningen te verdrijven. Sommige lichamelijke activiteiten , zoals yoga of tai chi, zijn meer dan alle andere geschikt om tot rust te komen en van de stress af te raken . Maar iedereen moet voor zichzelf...

Weet u welk effect lichaamsbeweging heeft op de psyche? Gepubliceerd op 08/03/2011 - 14h34

Lichaamsbeweging is goed voor het lichaamsgewicht en voor de preventie van een aantal aandoeningen en bewegen is ook goed voor de psyche . Maar weet u ook hoe groot dat effect is? Voor elke vraag, hier een bijpassend antwoord.

Fitness steppen: leuk en goed voor de lijn! Geüpdatet op 02/05/2014 - 11h56

Steps en steppers zijn niet meer weg te denken uit de fitnesscentra. Steppen is ideaal voor wie wil afvallen, het is ook goed voor het hart en prettig om te doen. Hoe maakt u er zo efficiënt mogelijk gebruik van?

Wandelen met stokken, een kunst Gepubliceerd op 07/07/2015 - 11h09

Almaar meer mensen wandelen met stokken . Geen gewone wandelstok, maar stokken zoals die we die gebruiken om te skiën. Wat zijn de voor- en nadelen van wandelen met stokken ?

Wilt u weer gaan sporten? Volg de vijf tips van onze kinesist Gepubliceerd op 04/01/2017 - 10h42

Wil u weer gaan sporten ? Dat is een uitstekend idee, want de positieve effecten van sport op onze gezondheid zijn groot, zowel lichamelijk als mentaal. Alleen: wees voorzichtig en begin zachtjes. Kinesisten geven meestal vijf tips om de stap met succes te zetten.

Lichaamsbeweging: acht hardnekkige opvattingen over de gezondheidseffecten Geüpdatet op 27/04/2016 - 09h17

Doet te veel sporten meer kwaad dan goed? Kan sport de aanleg om te verdikken counteren en het risico op sterfte door een hartaanval verkleinen? We worden overspoeld met vaak tegenstrijdige informatie over lichaamsbeweging en de gezondheidsvoordelen ervan. Wat is juist en wat is fout?

Veilig wandelen in de zomer Gepubliceerd op 07/07/2015 - 11h13

Bent u van plan om deze zomer te gaan wandelen? Deze tips zullen u helpen om veilig te wandelen en ook zin doen krijgen om het opnieuw te doen. Want wandelen is een uitstekende oefening om uw lichaam en geest te stimuleren. Dit zijn enkele tips en voorzorgsmaatregelen om uw wandelingen en trektochte...

Wandelen om minder te vergeten! Gepubliceerd op 04/04/2017 - 16h59

Kan lichaamsbeweging een gunstig effect hebben op geheugenverlies? Het antwoord is ja. Een twintigtal minuutjes stappen per dag helpt om goedaardige vergeetachtigheid te bestrijden bij oudere mensen.

Met sport beginnen kan op elke leeftijd! Geüpdatet op 02/11/2009 - 00h00

Fauja Singh is in het bezit van een indrukwekkend sport record: hij is de snelste marathonloper ter wereld in de categorie van de 90 'ers. Hoe heeft hij dat klaargespeeld?

Sport, de sleutel tot een goed humeur? Gepubliceerd op 28/05/2013 - 11h45

Hoe meer we bewegen, hoe beter ons moreel! Dat is de conclusie van enkele studies die de invloed van sporten op het humeur hebben onderzocht. Een woordje uitleg.

Stappen is efficiënt tegen de veroudering van de hersenen Gepubliceerd op 16/02/2011 - 09h01

Regelmatige lichaamsbeweging is een belangrijk preventief wapen tegen tal van ouderdomsziekten . Uit een recente studie blijkt dat regelmatig stappen zelfs de effecten van de leeftijd op de hersenen zou kunnen verminderen.

Interview: en als we angst nu eens te lijf gingen met sport? Geüpdatet op 05/10/2004 - 00h00

Angststoornissen komen frequent voor, maar zijn nog altijd zeer slecht bekend, ook al veroorzaken ze heel wat leed bij de patiënt. De angstkliniek van de Universitaire Ziekenhuizen Sint-Lucas biedt een compleet nieuwe aanpak: een combinatie van sport en psychotherapie.

Borstkanker: doe aan sport! Geüpdatet op 12/10/2009 - 00h00

De maand oktober staat traditioneel in het teken van de strijd tegen borstkanker . De vereniging Europa Donna, de Europese coalitie tegen borstkanker, legt dit jaar de nadruk op het grote belang om regelmatig een fysieke activiteit te beoefenen.

Sta op en beweeg! Elk uur voor de buis kost u een stukje levenskapitaal. Geüpdatet op 25/01/2010 - 00h00

Het besluit van deze studie is onverbiddelijk: als u elke dag een uur televisie kijkt , stijgt uw globale overlijdensrisico met 11%. Uw risico dat u aan kanker sterft, stijgt dan meer bepaald met 9%, de kans dat u aan een cardiovasculaire aandoening sterft, neemt met 18% toe. Besluit: televisie kijk...

Klaar om weer aan het sporten te gaan? Gepubliceerd op 08/06/2016 - 12h08

Lichamelijke activiteit en sporten worden in het algemeen aangeraden voor de gezondheid. Sporten kan op elke leeftijd, er opnieuw mee beginnen ook. Maar bespreek wel met uw arts in hoeverre een cardiologische check-up wenselijk is voor u aan de slag gaat. Lees ook de 10 aanbevelingen van de Franse "...

Dames: wandelen is goed voor het geheugen... Geüpdatet op 09/11/2004 - 00h00

Een waarheid als een koe, zelfs voor vrouwen boven de 70! Meer nog: anderhalf uur per week wandelen, volstaat om de cognitieve prestaties te verhogen, wat het risico op aandoeningen als de ziekte van Alzheimer vermindert. Bovendien vermijdt u op die manier hart- en vaatziekten, want lichaamsbeweging...

Bewegen is goed tegen kanker! Geüpdatet op 19/07/2005 - 00h00

Sedentariteit bevordert niet alleen hart- en vaatziekten en diabetes, maar verhoogt ook het kankerrisico. Bewijs: lichaamsbeweging vermindert het aantal gevallen van colon- en borstkanker met minstens 20 %!

Sport: wel of niet bij artrose? Gepubliceerd op 06/01/2016 - 10h48

De mensen die last hebben van artrose, de slijtage van het kraakbeen die verschijnt naarmate men ouder wordt en die zeer pijnlijk kan zijn, kennen het dilemma: wanneer ze aan sport doen, stribbelen hun gewrichten tegen, en wanneer ze niets doen, is het nog erger! Moeten we aan sport doen als we aan...

Sporten als middel tegen hyperkinetisme Geüpdatet op 29/03/2005 - 00h00

We kennen bijna allemaal minstens één hyperactief of hyperkinetisch kind in onze omgeving. Sport is weliswaar geen wondermiddel, maar kan toch helpen…

Weet u hoe aan sport te doen? Gepubliceerd op 08/01/2013 - 11h12

Welke type sport, hoeveel en op welk moment van de dag? Is vermoeidheid of een chronische ziekte een contra-indicatie voor sport? Zijn sportdrankjes goed voor iedereen? Test uw kennis zodat u zeker weet dat de sport die u beoefent uw gezondheid ten goede komt.

Groene ruimten zijn goed voor uw gezondheid! Gepubliceerd op 22/12/2014 - 11h07

Groene ruimten goed zijn voor de fysieke en psychologische gezondheid. Verheug u als u op minder dan één kilometer van een park of bos woont... maak er gebruik van!

Vijf gulden regels om weer aan sport te doen Gepubliceerd op 22/10/2012 - 11h59

Het is zover. Uw partner, uw huisarts of misschien zelfs uw eigen ego hebben u overgehaald om weer te gaan sporten. Hieronder vindt u enkele tips om rustig aan en zonder blessures te starten . Trek uw sportschoenen aan en ga ervoor!

Sport kan het zicht beschermen Geüpdatet op 12/12/2006 - 00h00

Sport biedt bescherming tegen leeftijdsgebonden macula-degeneratie (MD), een ernstige en vaak voorkomende oogaandoening die tot blindheid kan leiden. Drie keer per week lichaamsbeweging nemen zou het risico op de aandoening kunnen doen dalen met 70%!

Senior: kies uw sport! Gepubliceerd op 17/09/2013 - 11h24

Sport is goed voor de gezondheid op elke leeftijd. Wie meer beweegt, langer leeft.

Diëten en sport: hoe te combineren? Gepubliceerd op 21/04/2016 - 14h34

Aan sport doen is belangrijk voor onze gezondheid, maar ook om ons gewicht op een gezond peil te houden. Alleen krijg je van sporten zo’n honger! En als we uitgehongerd van een loopsessie terugkeren, is gezond eten niet altijd een prioriteit. Hoe pakt u het aan om voldoende te bewegen en tegelijk te...

Fysieke oefening bij de behandeling van kanker Geüpdatet op 14/06/2010 - 00h00

Het moet niet meer bewezen worden: fysieke oefening is goed voor het lichaam en het moreel. Diezelfde fysieke oefening integreren in de behandeling van door kanker getroffen patiënten zou ook een goede manier zijn om te strijden tegen de onaangename bijwerkingen die gepaard gaan met de verschillende...

Sport verjaagt zwaarmoedigheid Geüpdatet op 12/02/2008 - 00h00

Waarom doet iemand aan sport? Sport is vermoeiend, soms pijnlijk, soms een dure aangelegenheid en het kan gevaarlijk zijn. Waarom dan? Voor de morele gezondheid, zo luidt het antwoord vaak.

Aquabike: veilig trainen! Gepubliceerd op 15/11/2016 - 16h19

Almaar meer zwembaden bieden sessies aquabike aan. In het water kunt u met deze sport intensief trainen en tegelijk het risico op letsels beperken.

De ravages van passief sporten Geüpdatet op 24/05/2005 - 00h00

Vaak heeft men het over de gevaren van passief roken. Maar ook passieve sporters - die zichzelf als sportief beschouwen louter en alleen omdat ze vaak naar voetbal kijken - lopen ernstige gezondheidsrisico's!

Trappen voor uw gezondheid. Neem de fiets! Gepubliceerd op 25/03/2014 - 15h15

Met de fiets kunnen we ons niet alleen snel verplaatsen, fietsen is ook heel goed voor de gezondheid! Een 'tran-sport-middel' dat de betere oplossing blijkt in onze dichtslibbende en vervuilde steden...

De heilzame werking van fysieke activiteit: van kop tot teen! Geüpdatet op 17/03/2009 - 00h00

Een sedentair leven leidt tot nadelige gevolgen voor de gezondheid. Het is bovendien een belangrijke groeifactor van het risico om allerlei ziekten te ontwikkelen of te verergeren. Fysieke activiteit zorgt daarentegen op elke leeftijd voor een positieve invloed op de gezondheid. De voordelen werden...

Hoe blijft u gezond als u niet genoeg aan sport doet? Gepubliceerd op 02/11/2016 - 12h49

Een halfuur lichaamsbeweging per dag, of 10.000 stappen: dat hebt u nodig om gezond te zijn en te blijven. Jammer genoeg slagen veel mensen er niet in om dat doel te halen. Wat moeten we dan doen om onze gezondheid te beschermen?

PUBLICITÉ