PUBLICITÉ
ARTIKELS GEZONDHEID IN DE ZOMER
110 online artikels over Gezondheid in de zomer
Wat zijn de echte risico's van airconditioning? Gepubliceerd op 15/06/2015 - 12h43

De airconditioning die tijdens warme perioden zo de hemel ingeprezen wordt, is ook verantwoordelijk voor gezondheidsproblemen: een lopende neus, allergieën en andere ademhalingsziekten, hoofdpijn, schimmels en legionairsziekte. Hoe zit het hiermee en mogen we de geventileerde koelte die onze aircond...

Moeten we na het eten een uur wachten om te gaan zwemmen? Gepubliceerd op 05/08/2014 - 11h28

Volgens een heel oud volksgeloof mag je niet gaan zwemmen na het eten , maar moet je een uur wachten tot de spijsvertering op gang is. Klopt dit wel? Moet je echt een uur wachten na het eten vooraleer te gaan zwemmen?

Uitdroging: hoe herkent u de alarmsignalen? Gepubliceerd op 18/07/2017 - 14h05

Uitdroging is gevaarlijk, zeker voor baby’s en bejaarden. Hoe kunt u de uitdrogingsverschijnselen herkennen? En welke situaties zijn riskant?

Herpesaanval, koortsblaasjes: opgelet voor de zon! Gepubliceerd op 28/07/2014 - 11h36

Opgelet: de zon is één van de factoren die opstoten van herpes doen ontstaan, die zeer pijnlijke en lelijke koortsblaasjes. Volg de gids, om uw vakantie en uw dates niet met een sisser te doen uitdraaien...

Strandvakanties en goedaardige gynaecologische infecties Gepubliceerd op 05/08/2015 - 09h45

Goedaardige vaginale infecties kunnen vaak voorkomen en behoorlijk hinderlijk zijn. Maar hoe kan je bacteriële vaginose en mycose herkennen? Wat zijn de symptomen en hoe moet je ze behandelen? Een overzicht door dr. David Elia*.

Teenslippers dragen is ongezond Gepubliceerd op 23/08/2016 - 14h05

Teenslippers lijken elke zomer nog aan populariteit te winnen. Hip als ze zijn, zie je ze paraderen in alle modellen en kleuren. Toch draag je flipflops beter niet dag in dag uit. Want langdurig gebruik is nefast voor je spieren en gewrichten.

Zware benen: waarom is de zomer het ergste seizoen? Gepubliceerd op 23/06/2014 - 15h11

Als u last hebt van zware benen, is de zomer niet alleen een mooi seizoen. Het is ook de periode van het jaar waarin de bloedsomloopproblemen u het meest parten spelen. Maar hoe komt dat eigenlijk en wat kunt u doen om toch van een aangename zomer te genieten?

Hebt u het moeilijk meteen na de vakantie? Gepubliceerd op 06/09/2017 - 15h48

Geen zin, geen fut, een vermoeid gevoel... En als het nu eens het post-holiday-syndroom was? Verlies er de moed niet bij! Deze lichte vorm van zwaarmoedigheid die ongeveer 35% van de jongvolwassenen treft bij hun terugkeer uit vakantie, is slechts van voorbijgaande aard. We bieden u een aantal tips...

Zomerschoenen: een slechte keuze voor uw voeten! Gepubliceerd op 05/08/2014 - 15h59

In de zomer worden veelal open schoenen gedragen: sandalen, ballerina's, teenslippers. En 's avonds... dan gaan de hakken aan! Maar wist u dat deze zomerschoenen niet gezond voor uw voeten zijn en op latere leeftijd voor pijnlijke voeten zullen zorgen. Uitleg...

Huidschimmelinfecties: de valstrikken van de zomer Geüpdatet op 12/08/2003 - 00h00

Huidschimmelinfecties (mycosen) worden veroorzaakt door microscopische schimmels. Ze zijn meestal onschuldig, ook al veroorzaken ze veel last, zowel in esthetisch opzicht als door de hevige jeuk. Ze kunnen alle lichaamsdelen treffen, met een voorkeur voor warme en vochtige zones, zoals de voeten en...

Een getaande huid, ook na de vakantie Gepubliceerd op 24/08/2012 - 12h50

Niets is zo aangenaam als met een getaande huid opnieuw op het werk te verschijnen na een vakantieperiode . Om uw bruin zomerkleurtje te behouden, zijn zelfbruiners, producten voor een verlengde verzorging, capsules en 'Terre de Soleil'-poeder uw bondgenoten.

Geneesmiddelen: opgelet voor de warmte ! Gepubliceerd op 01/08/2014 - 10h48

Grote warmte is op zich niet schadelijk voor geneesmiddelen, behalve dan voor sommige geneesmiddelen die moeten worden bewaard in de koelkast. Wel kunnen bepaalde geneesmiddelen gezondheidsrisico's inhouden bij een hittegolf. Welke zijn het precies en wat zijn de gevaren ?

Warmte en hittegolven: maatregelen ter bescherming van oudere mensen Gepubliceerd op 01/08/2014 - 10h52

Ook al is geen hittegolf aangekondigd, oudere mensen zijn bijzonder kwetsbaar bij hoge temperaturen. Sommige raadgevingen kunnen hen helpen om de zomermaanden gemakkelijker te verdragen. Als uw ouders al op leeftijd zijn en u hebt iemand aangeduid om op hen te passen tijdens uw vakantie, vergeet dan...

Airconditioning: niet voor mensen met allergieën! Gepubliceerd op 17/07/2012 - 11h19

Het neusslijmvlies van mensen die aan allergische rhinitis lijden is bijzonder gevoelig voor temperatuursschommelingen. Daarom moet blootstelling aan herhaalde temperatuursveranderingen vermeden worden, het doet de symptomen alleen maar toenemen.

Kweek deze zomer een gespierd figuur! Gepubliceerd op 27/07/2016 - 12h39

De vakantie is hét moment om uit te blazen en te ontspannen, kortom om gewoon een beetje aan uzelf denken. Maar uzelf, dat is ook uw lichaam! Hieronder vindt u enkele ideeën om niet alleen ontspannen en mooi gebruind, maar ook gespierder terug uit vakantie te komen!

Acht etherische oliën om mee op vakantie te nemen! Gepubliceerd op 23/07/2013 - 15h09

Etherische oliën zijn makkelijk mee te nemen op reis en zijn bijzonder nuttig voor de kleine en grote zomerkwaaltjes. Maar welke moet u kiezen om in uw bagage stoppen en welke voorzorgen moet u nemen? Onze tips voor enkele problemen die u kunnen overkomen.

Hittegolf en zwemmen: opgelet voor hydrocutie! Gepubliceerd op 06/08/2013 - 15h56

Deze drukkende en onaflatende hitte begint een dramatische wending te krijgen. Naast oudere mensen en kleine kinderen die letterlijk uitgeput geraken, duiken anderen in het eerste het beste water, met het gevaar te sterven door hydrocutie. Houd uw hoofd erbij en blijf voorzichtig!

Vakantie: ontwijk de kilovallen Gepubliceerd op 29/06/2017 - 15h40

Waar u ook met vakantie naartoe gaat, u zult altijd op lekkernijen stuiten die de kilo’ s er doen bij komen. Van de typische ChiChi op het strand in Zuid-Frankrijk, de pasta’s en ijsjes in Italië tot het bier in Duitsland, er zijn verleidingen zat. Enkele strategieën om deze valkuilen te ontwijken.

Muggen bestrijden: kies uw wapens goed! Gepubliceerd op 15/06/2017 - 15h37

Het is zomer, de strijd tegen de muggen gaat weer van start. Als u die wilt winnen, moet u vooral weten welke wapens u moet kiezen. De synthetische insectenwerende middelen zijn misschien wel de meest betrouwbare, maar ze zijn ook schadelijk voor de gezondheid. Sommige natuurlijke producten op basis...

Airco in de auto en uw gezondheid: koel is niet altijd cool! Gepubliceerd op 02/08/2016 - 16h14

Airco in de auto is een goeie zaak. We vermijden zo dat we indommelen of zenuwachtig worden door de hitte. Maar om echt goed te zijn voor uw gezondheid, moet u wel uw voorzorgen nemen als u airco in de auto hebt.

Pietermansteken Geüpdatet op 17/07/2014 - 10h10

Wie op vakantie gaat naar zee moet niet alleen uitkijken voor kwallen. Pietermannen zijn kleine steekvissen met scherpe stekels die heel pijnlijke verwondingen kunnen veroorzaken! Onze tips om steken te verzachten én vooral te vermijden.

Welk badpak voor mijn figuur? Geüpdatet op 23/07/2012 - 13h31

De keuze van een badpak is vaak de laatste stap voor de vakantie. Die keuze moet zorgvuldig gebeuren als u van uw verblijf aan zee een feest te maken! Maar hoe kiest u een badpak dat past bij uw figuur, dat de onvolmaaktheden wat verdoezelt en de dingen die u leuk vindt aan uw lichaam extra in de ve...

Vispedicure: niet echt aan te bevelen Geüpdatet op 31/07/2014 - 16h32

Voetverzorging door vissen? Het klinkt grappig en tof en volgens sommigen is het goed voor de huid. Maar de werkelijkheid is minder rooskleurig. Bacteriën, schimmels, infecties, enz… Vispedicure houdt heel reële gevaren in , terwijl er van de voordelen niet veel aan is.

Wat huist er allemaal in het zand op onze stranden? Geüpdatet op 28/07/2014 - 11h20

Waar is het fijner om de zomer door te brengen dan op een strand met fijn, zacht zand? Maar wees toch voorzichtig voor de organismen die in het zand kunnen schuilen. Bacteriën, schimmels en virussen: het zand op onze stranden is niet zo proper als we denken!

Hoe eet u ’s zomers zeevruchten zonder ziek te worden? Geüpdatet op 31/07/2014 - 10h37

‘s Zomers zijn de mosselen, oesters en garnalen ronduit verleidelijk! Ze zijn snel zelf te bereiden of een leuke aanleiding om tijdens de vakantie eens op restaurant te gaan. Maar hoe kunt u ze veilig eten en een voedselvergiftiging voorkomen? Paule Neyrat, diëtist en voedingsdeskundige, legt het on...

Veneuze circulatie in de zomer: wat u zeker moet weten… Geüpdatet op 10/08/2015 - 17h06

Zware benen , pijn of een oncomfortabel gevoel in de onderste ledematen, gezwollen enkels, enz. Grote hitte en een loden zon maken ons het leven soms knap lastig. Dr. Jean-François Van Cleef is vaatarts en legt uit hoe dat komt. Hij weerlegt intussen ook enkele hardnekkige mythes.

Slank de zomer door! Gepubliceerd op 31/07/2012 - 09h48

Hoe blijft u deze zomer slank of kunt u vermageren? Enkele redelijke afslankingstips voor een zomer in goede conditie , zonder u dingen te hoeven ontzeggen, zonder stress en zonder hongerlijden.

Zomer en sport: gezond eten en drinken Gepubliceerd op 22/06/2017 - 16h11

De zomer is vaak de gelegenheid om de benen te strekken, intenser uw favoriete sport te beoefenen of gewoon meer beweging te nemen in gezinsverband. Het kan dan ook geen kwaad enkele basisvoedingsregels op een rijtje te zetten.

Zomer en seks: het hoofd koel houden! Gepubliceerd op 22/06/2017 - 15h58

Het is zomer en tijd om te genieten van de vrijheid… Ook onder de lakens? U vindt hieronder een aantal gegevens over ons seksleven tijdens de zomermaanden.

Lichtdermatose, allergie aan de zon Gepubliceerd op 19/07/2011 - 10h05

Een allergie aan de zon , ook wel lichtdermatose genoemd, kan optreden bij de minste blootstelling aan de zon. Roodheid, puistjes, jeuk kunnen zo een vakantie vergallen, in elk seizoen en overal ter wereld.

Welke risico’s lopen we op het strand? Gepubliceerd op 20/08/2015 - 16h52

Misschien plant u deze zomer een strandvakantie en bent u vastbesloten om het ervan te nemen! Maar er zijn heel wat valkuilen op het strand, zoals insectenbeten, een onaangename ontmoeting met een kwal, snijwonden, zonneslag, sportongevallen, vrijen op het strand, noem maar op. Hoe kunt u ze vermijd...

Wat drinken we het best bij warm weer? Gepubliceerd op 29/06/2016 - 12h32

Voor sommigen onder ons, is het vanzelfsprekend: zodra we het warm beginnen te krijgen, raken we uitgedroogd en moeten we dringend drinken. Anderen worden daarentegen veel minder geconfronteerd met dat dorstgevoel. Dat is bijvoorbeeld het geval met oudere mensen. Maar wat moeten we nu drinken of nie...

Waarom is uw kind bang van water ? Gepubliceerd op 12/08/2013 - 18h45

Heel wat kinderen houden van water en haasten zich maar al te graag naar een zee, een meer, een rivier of een zwembad, om er in het water te ploeteren of te gaan zwemmen. Sommigen zijn echter met geen stokken in het water te krijgen. Waarom zijn ze zo bang van water ?

Wat is zonne-urticaria precies? Gepubliceerd op 28/07/2016 - 15h13

Urticaria of netelroos is een huidaandoening, een dermatose met de medische term. De ziekte is vaak het gevolg van een allergische reactie. De factoren die urticaria kunnen uitlokken zijn heel divers. De zon is er een van, vandaar ook de naam zonne-urticaria .

Ziekte van Lyme: welke maatregelen nemen? Gepubliceerd op 01/08/2011 - 16h22

Er bestaat een zeer efficiënte behandeling voor de ziekte van Lyme . Als de ziekte vroeg wordt vastgesteld, volstaan antibiotica gedurende enkele dagen om het probleem op te lossen. Als het probleem ernstiger is, is een andere behandeling noodzakelijk.

Sport in de zomer: acht tips Gepubliceerd op 07/07/2015 - 14h41

Te warm om te sporten? Helemaal niet! Het volstaat om een aantal voorzorgsmaatregelen te treffen. Wij geven u alvast de belangrijkste regels op een rijtje om te kunnen genieten van de weldaad van lichaamsbeweging. En om uw conditie op peil te houden!

Thuis, op kantoor, in de auto: wat te denken over airconditioning? Geüpdatet op 27/06/2014 - 12h52

Airco is tegenwoordig geen luxe meer. In particuliere woningen vind je er nog niet zo heel veel, maar bijna alle auto’s hebben tegenwoordig airco en ook op de werkvloer komt airco meer en meer voor. In welke context is airconditioning echt goed voor de gezondheid?

Hoe kunt u zich wapenen tegen de warmte? Gepubliceerd op 01/08/2014 - 10h51

Het is volop zomer en het kwik gaat in stijgende lijn. Hoe kunt u zich daartegen beschermen? Koele dranken, een ventilator, geen overbodige inspanningen en vooral: extra aandacht besteden aan onze bejaarden.

In Naturisme zit Natuur Geüpdatet op 17/06/2003 - 00h00

De zomer komt eraan en daarmee voor sommige mensen ook het moment om hun vakantiebestemming te kiezen. Ieder volgens zijn eigen budget of stijl. Ook voor de naturisten is dus het moment gekomen om hun gereserveerde vakantieplekje uit te kiezen. Deze keuze voor naaktheid, met het gezin of in groep, k...

Zwemmen in de Atlantische Oceaan: opgelet voor muistromen! Geüpdatet op 16/07/2014 - 23h54

Op sommige stranden aan de Franse oceaankust wordt gewaarschuwd voor muistromen (“courant baïne”) en is het verboden te baden. Wat is er van aan? Wat zijn muien en welk gevaar vormen ze voor zwemmers?

4 toffe sporten voor deze zomer Gepubliceerd op 14/07/2015 - 11h22

Niets is zo deprimerend als sporten in een fitnesscentrum terwijl buiten de zon schijnt. Maar deze zomer is een ideale periode om aan lichaamsbeweging te gaan doen! Om de routine te doorbreken en u eens van omgeving te doen veranderen, nemen we vier leuke sporten onder de loep die zich perfect lenen...

Ontwijk de valkuilen van een avondje uit met veel drank Gepubliceerd op 23/12/2016 - 18h54

Bent u met vakantie ? Dan wilt u vast genieten van een ontspannen avondje uit met vrienden. Als u van plan bent om te drinken en u bent met de wagen , neemt u best uw voorzorgen. Dan weet u zeker dat de avond aangenaam verloopt en neemt u geen risico’s. Enkele tips die van pas kunnen komen voor jong...

Een steek, beet, zonnesteek, misselijkheid: hoe reageren? Gepubliceerd op 20/08/2013 - 09h14

Een beet, een bijensteek, zonnesteek, reisziekte in de wagen. …Hoe reageert u als ouder het best als het uw kind overkomt? Wat moet u doen, en wat moet u vooral laten? De kennis van de juiste basisreflexen is belangrijk om snel soelaas te brengen, te voorkomen dat u geen flaters begaat en uw ontredd...

Rode en ruwe plekken op de huid: en als het een voorstadium van kanker is? Geüpdatet op 01/08/2011 - 14h40

Hebt u al gehoord van actinische keratose ? Deze huidaandoening manifesteert zich door kleine roodbruine en ruwe letsels. Kenmerkend is dat ze niet genezen maar maandenlang hardnekkig blijven zitten op zones die het meest blootstaan aan de zon. Dat is niet zonder gevaar, want actinische keratose kan...

Eten op reis: gevaren en oplichterij Geüpdatet op 24/07/2015 - 09h20

Voeding en voedingswaren spelen een belangrijke rol als we op vakantie zijn. Reizigersdiarree of turista oplopen, is geen pretje en kan uw vakantie compleet vergallen. Minder erg, maar heel onaangenaam is slecht eten op restaurant of op de terugweg naar het logement vaststellen dat het zogenaamde lo...

PUBLICITÉ