PUBLICITÉ
ARTIKELS GENEESMIDDELEN OM TE VERMAGEREN
8 online artikels over Geneesmiddelen om te vermageren
Vermageren: geneesmiddelen Geüpdatet op 17/03/2003 - 00h00

Sinds de eetlustremmers uit de handel zijn genomen, blijven er maar weinig geneesmiddelen over om zwaarlijvige mensen te helpen vermageren. Orlistat en sibutramine zijn de enige geneesmiddelen op de markt die van nut zijn voor de behandeling van obesitas.

De Belgen zijn tuk op vermageringspillen... Geüpdatet op 23/08/2005 - 00h00

Volgens een nieuw rapport van Euromonitor kent de verkoop van vermageringsproducten een ware explosie in ons land. Belangrijkste reden: we letten steeds meer op ons imago, maar hebben al bij al weinig oog voor de risico's op zwaarlijvigheid...

Vermageren: voor of tegen lipolyse? Gepubliceerd op 07/09/2012 - 11h16

Lipolyse is een techniek in de esthetische geneeskunde waarbij de vetcellen in een bepaalde lichaamszone “vernietigd” worden. De techniek werd enkele jaren aangebracht als een goed alternatief voor liposuctie, maar vandaag vormt ze het onderwerp van discussie. Ze is weinig efficiënt, slecht omkaderd...

Dubbelslag voor orlistat (Xenical) Geüpdatet op 01/10/2002 - 00h00

Orlistat of Xenical, dat door de laboratoria Roche op de markt wordt gebracht, is een geneesmiddel dat wordt gebruikt voor de behandeling van obesitas, maar dat ook de kans op diabetes met ongeveer 40% verlaagt.

Acomplia® en obesitas: let op de neveneffecten! Geüpdatet op 10/07/2007 - 00h00

Amerikaanse experten hebben zich onlangs uitgesproken tegen het op de markt brengen van rimonabant , een geneesmiddel dat sinds april 2007 in Frankrijk verkocht wordt onder de naam Acomplia® , en dat bestemd is voor mensen die zwaarlijvig zijn én aan diabetes lijden. Het waarom en welke lessen kunne...

Zwaarlijvigheid: PYY remt de eetlust af Geüpdatet op 07/10/2003 - 00h00

Na de ontgoochelende resultaten met leptine en adiponectine biedt PYY, een fragment van het spijsverteringshormoon YY, opnieuw hoop bij de farmacologische behandeling van zwaarlijvigheid. Volgens de eerste resultaten vermindert deze substantie de eetlust met 30 %.

Geneesmiddelen en gedragstherapie: het winnende duo bij zwaarlijvigheid Geüpdatet op 13/12/2005 - 00h00

Zwaarlijvigheid (obesitas) is heel moeilijk te behandelen. Er wordt veel verwacht van geneesmiddelen , waarvan de doeltreffendheid ook al bewezen is. Toch is het mogelijk om dubbel zoveel gewicht te verliezen door medicatie te combineren met gedragstherapie.

Zwaarlijvigheid: hoge kosten voor geneesmiddelen Geüpdatet op 03/12/2002 - 00h00

Zwaarlijvige patiënten verbruiken tweemaal meer geneesmiddelen dan andere. Het type (heelkundige of conventionele) behandeling heeft een invloed op de spreiding van de kosten, maar verandert de totale kosten van de behandeling niet.

PUBLICITÉ