PUBLICITÉ
ARTIKELS DIER EN GEZONDHEID
269 online artikels over Dier en gezondheid
Welke voeding heeft uw pup nodig? Geüpdatet op 29/06/2005 - 00h00

De speen- en groeiperiode van een pup is een spilmoment in zijn leven. U moet dan ook zeer goed op zijn voeding letten, zodat het dier zich normaal kan ontwikkelen.

Bilharziasis: één van de meest verspreide parasitaire ziekten ter wereld Geüpdatet op 27/05/2003 - 00h00

Bilharziasis of schistosomiasis is een parasitose die veroorzaakt wordt door het binnendringen van een worm in de huid. Hij nestelt zich in de aders, tast de ingewanden aan en leidt op die manier tot ziekten. Bilharziasis treft op wereldvlak meer dan 300 miljoen mensen, vooral in de tropische landen...

Kattenschimmel: tast de huid aan van katten en die van hun baasje! Geüpdatet op 27/03/2007 - 00h00

Sommige schimmels zijn in staat om zich in de huid van uw kat te nestelen en er een infectie te veroorzaken, de zogeheten kattenschimmel . De symptomen hiervan zijn heel verschillend. De aandoening is ook overdraagbaar op de mens. Als uw kat er last van heeft, moet u haar snel laten behandelen en ha...

Sterilisatie van honden en teven Geüpdatet op 16/03/2005 - 00h00

De sterilisatie van honden en teven gebeurt vóór de puberteit en levert heel wat gedragsvoordelen en vooral medische voordelen op.

Honden- of kattenbeten: snel reageren! Geüpdatet op 27/06/2006 - 00h00

Beten komen vaak voor en doen zich voor in 60% van de gezinnen waar een huisdier verblijft. De letsels kunnen zeer ernstig zijn en heel wat complicaties met zich meebrengen, vooral door de potentiële schadelijkheid van de overgedragen kiemen. De algemene regel geldt dat men snel moet reageren, zelfs...

Wat te doen als uw hond of kat niet lekker ruikt? Geüpdatet op 31/10/2006 - 00h00

U bent dol op uw viervoetige vriend, maar hij geeft een onaangename geur af die u misselijk maakt. Of die geur nu van zijn huid komt, uit zijn bek of zijn darmen, in alle gevallen valt er iets aan te doen!

Het correcte gebruik van de huisapotheek van uw hond of kat Geüpdatet op 14/06/2010 - 00h00

Wanneer uw hond er ziek uitziet, doet u er goed aan steeds raad te vragen aan uw dierenarts, alvorens uw toevlucht te nemen tot een of ander geneesmiddel . Zelfmedicatie kan in dit geval inderdaad gevaarlijk zijn!

Welke voeding voor uw hond? Geüpdatet op 24/10/2011 - 11h54

Wilt u uw hond de best geschikte voeding geven, maar weet u niet welke oplossing te kiezen? Deze tips kunnen uw keuze vergemakkelijken!

Katten: slaapgrage dromers Geüpdatet op 12/09/2006 - 00h00

Katten zijn onvoorwaardelijke siëstafanaten: als ze niet jagen of zich niet wassen, tukken ze! Bovendien zijn het de dieren met de meeste paradoxale slaap, waarin ze ongetwijfeld dromen, jagen, spelen en knuffelen met hun baasje!

Artrose bij honden Geüpdatet op 09/02/2005 - 00h00

Een gezonde hond moet ook gezonde poten hebben. Gewrichtsaandoeningen kunnen immers zo pijnlijk zijn dat ze uw hond sterk hinderen in zijn "actief leven".

Scheur van de voorste kruisband van de knie bij honden Geüpdatet op 10/01/2006 - 00h00

Hebt u een sportieve en erg actieve hond of kampt hij integendeel net met overgewicht? In beide gevallen heeft hij een verhoogde kans op een scheur van een klein ligament in het kniegewricht, dat bijdraagt tot de stevigheid van dit gewricht.

Nierinsufficiëntie bij katten en honden Geüpdatet op 25/12/2007 - 00h00

De nieren van uw hond of kat spelen een erg belangrijke rol bij het behoud van een goede gezondheid. Als de nieren het laten afweten, treden bepaalde symptomen op. Hoe beter u die kent, hoe sneller uw vleesetende viervoeter behandeld kan worden.

Wat is uw ideale kat? Geüpdatet op 09/05/2006 - 00h00

Omdat u graag een gezelschapsdier zou willen, hebt u gekozen voor een huis kat . Deze sympathieke vleeseters hebben naargelang hun ras, leeftijd en eventuele sterilisatie verschillende karakters en gedragingen. Het is nuttig om deze te kennen zodat u een kat kunt kiezen die u bevalt!

Allergie voor dieren Geüpdatet op 23/05/2006 - 00h00

Bijna één Belgisch gezin op twee heeft een huisdier , in een op twee gevallen is dit een hond of een kat. Honden, katten, vogels, hamsters, ratten, konijnen... maken deel uit van ons dagelijkse leven. Nochtans veroorzaken erg veel allergieën !

Aangepaste voeding voor uw gesteriliseerde kat Geüpdatet op 23/01/2007 - 00h00

Uw kat laten steriliseren biedt heel wat voordelen, maar het leidt gemakkelijk tot zwaarlijvigheid en als uw dier geen geschikte voeding krijgt, riskeert het ook urinestenen te ontwikkelen.

Honden en katten: weggelopen, teruggevonden... Gepubliceerd op 05/08/2015 - 09h48

Hebt u zo-even een verdwaald dier opgevangen of is uw hond of kat spoorloos verdwenen? Reageer meteen door de juiste, eenvoudige, maar doeltreffende stappen te ondernemen!

Dierengezondheid: kankers bij honden en huiskatten Geüpdatet op 30/09/2008 - 00h00

Honden en katten worden jammer genoeg niet gespaard door kanker. De ziekte komt meer voor bij oudere dieren en uit zich dikwijls door vermagering, gezwellen of nog andere symptomen naargelang de functie van het aangetaste orgaan (braken, bloedarmoede…)

Verzorg de ogen van uw hond! Geüpdatet op 24/01/2006 - 00h00

Wist u dat uw hond een breder gezichtsveld heeft dan uzelf, 's nachts beter ziet, uitstekend bewegende voorwerpen kan onderscheiden, maar integendeel meer last heeft met vaste voorwerpen en kleuren? Vandaar dat het belangrijk is om zijn zo kostbare ogen zo lang mogelijk perfect gezond te houden!

Ziekte van Lyme: welke maatregelen nemen? Gepubliceerd op 01/08/2011 - 16h22

Er bestaat een zeer efficiënte behandeling voor de ziekte van Lyme . Als de ziekte vroeg wordt vastgesteld, volstaan antibiotica gedurende enkele dagen om het probleem op te lossen. Als het probleem ernstiger is, is een andere behandeling noodzakelijk.

De vacht van uw kat: onderhoud en haarballen Geüpdatet op 11/05/2005 - 00h00

Katten staan bekend om hun properheid en hun grondig toilet. Sommige dieren hebben echter verzorging nodig om een mooie en zachte vacht te behouden. Dat geldt des te meer voor katten met lange haren of katten die nooit buiten komen, en tijdens de ruitijd (in de lente en de herfst).

Cryptorchisme bij honden Geüpdatet op 17/07/2007 - 00h00

Als een van de testikels van uw hond (ouder dan vier maanden) niet zichtbaar en niet voelbaar is dan heeft hij last van cryptorchisme, het niet indalen van een teelbal. Sterilisatie is dan onvermijdelijk om de nefaste gevolgen van de aandoening weg te werken.

Spoelwormen: opgelet met zandbakken! Geüpdatet op 24/06/2003 - 00h00

Parasieten door de onderhuidse penetratie van een larve van de hond of de kat. Deze parasieten veroorzaken huidaandoeningen (jeuk, eczeem, netelroos...), oogziekten of viscerale larva migrans (zwervende spoelwormen). Deze aandoening ontwikkelt zich meestal gunstig, ofwel na een efficiënte behandelin...

Chlamydiose: kan de ogen van uw kat aantasten! Geüpdatet op 24/04/2007 - 00h00

Via contact met soortgenoten kan uw kat besmet raken met chlamydophila felis, een bacterie die infecties van de ogen veroorzaakt. U kunt uw dier tegen deze ziekte beschermen. Het volstaat om het te laten vaccineren.

De poes verliest haar territorium Geüpdatet op 07/02/2006 - 00h00

Verhuizen kan je heel wat stress bezorgen, maar ook je poes kan er last van hebben. Door van omgeving te veranderen verliest ze haar vertrouwde en rustgevende milieu. Geef haar de tijd om haar nieuwe stek te verkennen en eraan te wennen.

Piepkleine chihuahua almaar populairder bij hondenliefhebbers Geüpdatet op 27/06/2006 - 00h00

De chihuahua is een klein hondje met een groot voorhoofd en heel licht van gewicht, een schattige verschijning die je overal met je mee kunt nemen. Als u zich een hond wilt aanschaffen en u woont op een appartement in de stad, dan is dit hummeltje de perfecte keuze voor u!

Het eosinofiel granuloom complex bij de kat Geüpdatet op 24/07/2007 - 00h00

Een opeenhoping van witte bloedcellen, eosinofielen genoemd, in de huid van een kat kan leiden tot een aantal aandoeningen (zweren of verwondingen) die gezamenlijk 'eosinofiel granuloom complex' genoemd worden en waarvan de voornaamste oorzaak nog steeds niet achterhaald werd...

Gezelschapsdieren: ook ecologische honden en katten! Geüpdatet op 15/12/2009 - 00h00

Op een ogenblik waarop ecologie en het behoud van onze planeet veelbesproken onderwerpen zijn, lijkt het interessant om ecologisch om te gaan met het dagelijkse leven van honden en katten , zelfs als sommige onderzoekers beweren dat het eenvoudige bezit van een kat of een hond al voldoende is om het...

Huidverzorging: een mooie vacht voor je hond! Geüpdatet op 22/05/2007 - 00h00

Je hond verkeert in goede gezondheid, maar verliest veel haar, heeft een doffe vacht of een onaangename vachtgeur. Wil je hem opnieuw een fraaie glanzende vacht geven en hem in blakende conditie zien dollen, dan moet je hem de verzorging geven die hij nodig heeft.

Dollekoeienziekte : antwoord van de overheid op 8 vragen Geüpdatet op 18/02/2003 - 00h00

De Wereldgezondheidsorganisatie (WGO) heeft recent een document gepubliceerd om de consumenten te beschermen tegen de risico's van het eten van rundvlees dat besmet is met bovine spongiforme encefalopathie (BSE) of dollekoeienziekte.

Epilepsie en epileptiforme aanvallen bij honden Geüpdatet op 03/08/2005 - 00h00

Stuipen (convulsies) en bewustzijnsverlies zijn onrustwekkende symptomen omdat ze zo plots optreden. Epileptiforme aanvallen zijn de convulsiesymptomen die optreden bij essentiële epilepsie en tal van andere ziekten.

Wat moeten we onze hond of kat te drinken geven? Geüpdatet op 04/12/2006 - 00h00

De beste drank voor uw hond of kat is water! Water, in combinatie met een evenwichtige voeding van goede kwaliteit, is de beste garantie op een gezond leven voor uw huisdier.

De huisrat: een uiterst aangename huisvriend! Geüpdatet op 25/07/2006 - 00h00

Een rat is sympathiek, intelligent en niet agressief, en is zonder twijfel het knaagdier dat het gezelschap van mensen het meest op prijs weet te stellen, ondanks de afkeer en de angst die sommige mensen voor deze diertjes hebben. Ratten zijn aangenaam gezelschap en vragen relatief weinig verzorging...

Staart- en orenknippen : tradities uit het verleden ! Geüpdatet op 05/09/2006 - 00h00

Lang geleden was het staart- en orenknippen bij honden een standaardgebruik dat toegepast werd uit praktische overwegingen. Vandaag gebeurt het ook nog, omwille van esthetische motieven. Maar wat voor voorouders een gewoonte was, wordt vandaag verboden door de wet, tenminste in bepaalde landen. Doel...

Een halsband en een leiband voor uw hond Geüpdatet op 13/09/2005 - 00h00

Voor comfortabele en serene dagelijkse wandelingen met uw hond, kiest u voor een hals- en een leiband die bij uw viervoeter past. Of u nu een schoothondje hebt of een reus van een hond, een kalm of een ongedisciplineerd exemplaar, voor elke hond is er wel een geschikte oplossing.

Autoreizen: een nachtmerrie voor sommige honden en katten! Gepubliceerd op 18/09/2015 - 10h03

Blaffen, overmatig kwijlen, misselijkheid of braken: is met uw vriend in de auto reizen een nachtmerrie?! Er bestaan oplossingen om het tijdens de rit hem en u comfortabeler te maken. Meteen gaat uw veiligheid op de weg er ook stukken op vooruit!

Hoe reageren op een slangenbeet: 10 belangrijke tips Geüpdatet op 07/07/2009 - 00h00

In Europa is de adder de enige giftige slang . De beet van een adder is niet dodelijk, maar het slachtoffer moet toch zo snel mogelijk naar een verzorgingscentrum overgebracht worden. Wat moet u doen en wat mag u niet doen tot de hulpdiensten er zijn? We bieden u 10 tips om adequaat te reageren op e...

Omega-3-vetzuren: de gezondheidstroef van uw hond! Gepubliceerd op 22/02/2011 - 10h47

In de menselijke geneeskunde is de werking van bepaalde vetzuren, onder meer omega-3-zuren, overtuigend bewezen als aanvullende behandeling van tal van ziekten. Bovendien blijkt uit verschillende recente wetenschappelijke studies dat ze ook de gezondheid van onze vrienden de honden verbeteren.

Huiskat: hoe bereid ik ze voor op de vrijheid? Geüpdatet op 23/05/2011 - 15h58

Een kat de vrijheid geven die altijd binnen heeft gewoond, is niet zonder risico’s. Toch loont het de moeite als u er de kans toe hebt. Uw kat zal er zich beter door voelen en ze krijgt ook veel meer bewegingsruimte! Deze tips kunnen uw kat op weg helpen naar meer zelfstandigheid.

Krabbende katten: bescherm uw woning en uw huid! Geüpdatet op 19/07/2011 - 11h10

Laten de klauwen van uw kat sporen achter op uw huid wanneer uw huisdier met u komt spelen of zich tegen u neervlijt? Krabt ze aan uw meubels en laat ze er onesthetische sporen achter? Enkele tips om u te verzoenen met de klauwen van uw kat …

Hernia: een bedreiging voor de gezondheid van uw hond Geüpdatet op 10/07/2007 - 00h00

Of de aandoening aangeboren is of niet, een hernia is een bedreiging voor de gezondheid van uw viervoeter. De ernst en de behandeling van de hernia wordt onder meer bepaald door de plek waar die zich voordoet.

Wat te doen als de darmtransit van uw hond ontregeld is? Geüpdatet op 22/08/2011 - 17h31

Een zachte of te harde stoelgang wijst op een slechte darmtransit van uw hond . In veel gevallen herstelt de situatie zich vanzelf, maar soms hebben de darmen van uw hond een steuntje in de rug nodig om weer normaal op gang te komen!

Mijn hond is allergisch! Geüpdatet op 07/03/2006 - 00h00

Net zoals bij mensen neemt ook bij honden het aantal allergieën toe. Ze kunnen last hebben van jeuk, diarree en allergische verkoudheden waarvan de precieze oorzaak soms moeilijk op te sporen is en dus ook moeilijk te mijden.

PUBLICITÉ