PUBLICITÉ
ARTIKELS DIER EN GEZONDHEID
269 online artikels over Dier en gezondheid
Een ziekteverzekering voor honden en katten Geüpdatet op 13/07/2009 - 00h00

Net als wijzelf blijven ook onze huisdieren niet gespaard van kleine of soms zware gezondheidsproblemen en die leiden vaak tot onverwachte en moeilijk te dragen kosten. Om gerustig met dat soort situaties om te gaan kunt u een verzekering afsluiten voor uw gezelschapsdier!

Mijn hond heeft diarree. Wat moet ik doen? Gepubliceerd op 25/08/2015 - 11h31

Zachte, lopende of bloederige stoelgang bij uw hond zijn allemaal tekenen dat er iets mis is met zijn spijsvertering. En dat uit zich in diarree . Enkele eenvoudige ingrepen volstaan al om de darmwerking van uw vriend te herstellen!

Urine-incontinentie bij honden Geüpdatet op 12/01/2005 - 00h00

Onvrijwillig urineverlies bij honden is slecht voor hun gezondheid en voor de hygiëne in huis. Een juiste kijk op de oorzaak van deze stoornis maakt een geschikte behandeling mogelijk.

Bedwantsen: alles over deze nieuwe bedreiging... Geüpdatet op 13/05/2013 - 18h41

De bedwantsen zijn terug van weggeweest! Deze minuscule insecten leven in beddengoed. In België zijn er almaar meer meldingen van mensen die tijdens hun slaap gebeten worden. Ze worden meegebracht door reizigers. Hoe herkent u ze en hoe raakt u ervan af?

Wat moet u doen bij een wespensteek? Gepubliceerd op 30/07/2012 - 11h00

Wespensteken zijn meestal ongevaarlijk , behalve voor mensen die er allergisch op reageren . Maar ze kunnen wel vreselijk pijn doen en een wesp kan soms erg agressief zijn en meerdere keren steken . Dat veroorzaakt een toxische reactie die soms vrij hevig kan zijn. Wat moet u precies doen als u gest...

Uw kat en zijn kattenbak: aanleren van zindelijkheid Geüpdatet op 02/05/2006 - 00h00

Het is niet aangenaam om in huis kattenurine aan te treffen, vooral als men de moeite heeft gedaan om een kattenbak te plaatsen! Om dit probleem te voorkomen, volstaat het om uw huiskat een aangepast toilet aan te bieden en hem in voorkomend geval aan te leren hoe hij het moet gebruiken!

Water voor uw kat! Geüpdatet op 27/11/2007 - 00h00

Uw kat heeft absoluut water nodig om te leven. Haar lichaam bestaat immers voor een groot deel uit water en om haar waterhuishouding in stand te houden moet ze onbeperkt kunnen drinken.

Is chocolade een gepaste lekkernij voor uw hond? Geüpdatet op 19/04/2010 - 00h00

Chocolade is een lekkernij die de meesten onder ons heerlijk vinden. Laat uw hond of uw kat er echter niet van proeven! Chocolade bevat inderdaad theobromine , die dodelijk kan zijn voor uw huisdier!

Huidtumoren: loopt uw hond gevaar? Gepubliceerd op 03/06/2013 - 17h46

Cysten, abcessen, hematomen en tumoren kunnen de huid van uw hond misvormen. Van de tumoren, die het gevolg zijn van een abnormale vermenigvuldiging van de huidcellen, moet een biopsie of een excisie worden gemaakt om de risico's voor uw vriend te kunnen bepalen.

Tekenbeten: opgelet voor piroplasmose! Gepubliceerd op 01/05/2014 - 12h44

Piroplasmose is vaak dodelijk als ze niet wordt behandeld en komt overal in de wereld voor. Wat zijn de symptomen van piroplasmose en wanneer moet u met uw hond naar de dierenarts? Met welke producten kunnen we tekenbeten voorkomen Bestaat er een vaccin tegen piroplasmose? E-gezondheid maakt de bala...

Insectenbeten: het kan ook uw hond overkomen! Geüpdatet op 31/08/2009 - 00h00

Ook gezelschapsdieren kunnen last hebben van insectenbeten ! Die insecten kunnen vliegende insecten zijn (bijen, wespen, muggen...), op de grond leven (mieren) of op planten of andere dieren (teken, vlooien). Ze wachten gewoon tot uw hond langskomt en slaan dan toe!

Uw pup opvoeden: hoe leert u hem alleen te blijven? Geüpdatet op 13/06/2006 - 00h00

Als u een pup in huis haalt, zal hij zich snel aan u hechten en zult u in zijn ogen de geruststellende en kalmerende rol overnemen die zijn mama speelde voor hij in zijn nieuwe gezin terechtkwam. Deze bijzondere band is het begin van een mooi avontuur met uw vriend, maar er moeten grenzen worden ges...

Hondenpoep is ook gevaarlijk voor hun eigen gezondheid! Geüpdatet op 04/05/2009 - 00h00

Hondendrollen zijn echt wel een onaangenaam kantje van het stadsleven. Maar wist u dat ze niet alleen het leven van de mensen kunnen verpesten, maar ook een gevaar zijn voor de gezondheid van de honden zelf?

Het minivarken: een niet alledaags gezelschapsdier! Geüpdatet op 08/08/2006 - 00h00

Wie heeft er nooit van gedroomd om een varken in huis te nemen? Als je van plan bent om je dit zindelijke, vriendelijke en gedweeë - op voorwaarde wel te verstaan dat het is opgevoed door kenners! - dier aan te schaffen, vergeet dan niet om je eerst degelijk te informeren.

Wormen: een kwestie van hygiëne? Gepubliceerd op 24/02/2017 - 15h14

Darmwormen zijn parasieten die zich in ons spijsverteringsstelsel nestelen en er leven ten koste van ons lichaam. Wat zijn de meest voorkomende darmwormen? Hoe raken we besmet? Waarom is hygiëne de belangrijkste voorzorgsmaatregel om geen wormen te krijgen of - als we er dan toch hebben – te voorkom...

Katten en grote hitte Geüpdatet op 18/07/2006 - 00h00

Het is zomer! De zon en de warmte zijn er weer. Dat is leuk voor u en uw kat , die zich graag in de zon nestelt om van de heerlijke warmte te genieten. Maar als het kwik tot extreem hoge temperaturen stijgt, wordt de warmte een vijand van de kat !

Honden en huismijten zijn geen goede maatjes! Geüpdatet op 22/06/2005 - 00h00

De demodex is een huismijt die zich graag in de haarfollikels van gezonde honden nestelt. Bij immuunstoornissen veroorzaakt de parasiet echter een huidziekte, " demodicidosis " genoemd.

Schurft bedreigt de huid van uw hond! Gepubliceerd op 24/05/2016 - 17h31

Krabt uw hond zich vaak? Verschijnen er korstjes, puistjes en kale plekken op zijn huid? Krabt hij veel aan zijn oren en schudt hij regelmatig zijn kop heen en weer? Hij zou wel eens last kunnen hebben van mijtachtigen , parasieten die schurft veroorzaken.

Droogvoer of natvoer: hoe maakt u de juiste keuze? Geüpdatet op 17/08/2004 - 00h00

Droogvoer, blikvoer, versheidszakjes: er is heel wat keuze als het om honden- en kattenvoer gaat. Droogvoer heeft echter heel wat voordelen, zowel voor uzelf als voor uw troeteldier.

Waarom is uw kat agressief? Geüpdatet op 30/01/2007 - 00h00

Uw kat krijgt alle aandacht die ze maar nodig heeft en toch bijt en krabt ze u? De eerste stap naar verzoening met uw poes is proberen achter de oorzaak van haar agressiviteit te komen.

Katten- en hondenvlooien Gepubliceerd op 28/04/2014 - 10h59

Vlooien zijn één van die ongewenste gasten die onze huisdieren en onze huizen teisteren . Waakzaamheid en preventie zijn de sleutelwoorden om die kleine, stekende, bloeddorstige spring-in-'t-velds klein te krijgen.

De anale klieren van de hond Geüpdatet op 16/08/2005 - 00h00

Uw hond wrijft voortdurend met zijn achterste tegen de grond, likt vaak aan zijn anus of heeft pijn als hij zijn gevoeg doet? Laat dan zijn anale klieren onderzoeken door uw veearts: misschien moeten ze wel geledigd worden.

Stress: ook uw kat kan er mee kampen! Geüpdatet op 05/06/2007 - 00h00

Niet alleen de mens heeft last van stress, stress op het werk en stress thuis. Ook uw kat kan ermee kampen en dat moet u weten om uw viervoetertje te kunnen helpen om te stress te verjagen ...

Uw hond beter begrijpen om zijn slechte gewoonten te kunnen bijsturen Geüpdatet op 08/06/2009 - 00h00

Max vernielt en bevuilt uw interieur of springt u en uw genodigden bijna omver zodra u thuiskomt. Deze ongewenste gedragingen zijn dikwijls het gevolg van het feit dat een hond zich onbegrepen voelt door zijn baasjes. Als u een hond in huis wilt waar makkelijk mee te leven is, moet u misschien afsta...

Hondenbeten: hoe reageren? Geüpdatet op 24/06/2008 - 00h00

Het ergste risico in geval van een hondenbeet is de overdracht van hondsdolheid, een dodelijke ziekte. Daar komt nog bij dat bij de mens deze ziekte maandenlang kan sluimeren alvorens aan het licht te komen. Hoe moet men reageren?

Tandvlees- en mondontsteking bij katten: een pijnlijke aangelegenheid! Geüpdatet op 13/03/2007 - 00h00

Produceert uw poes abnormaal veel speeksel, heeft ze geen eetlus, een slecht ruikende adem of miauwt ze van de pijn als ze geeuwt? Al deze tekenen wijzen op een ontsteking van de mond en/of het tandvlees . Alle katten, jong of oud, kunnen last hebben van deze pijnlijke aandoeningen.

Bloedarmoede bij honden en katten (deel 1) Geüpdatet op 13/12/2005 - 00h00

Heel wat honden- en kattenziekten kunnen verlies, massale vernietiging of verminderde productie van rode bloedcellen veroorzaken. Die kunnen dan geen hemoglobine meer vervoeren zoals het hoort. Gevolg: bloedarmoede (anemie), een aandoening die zo snel mogelijk moet worden behandeld, want ze brengt h...

Leven in een appartement: een kattenleven? Geüpdatet op 11/04/2006 - 00h00

Woont u in een appartement en kan uw kat niet naar buiten? Het is meestal gemakkelijker deze situatie vol te houden als uw kat deze levenswijze al van jongsaf aan gewend is en u zijn omgeving verrijkt.

Honden en katten: chronisch braken Geüpdatet op 18/09/2007 - 00h00

Als uw kat of hond weken achtereen braakt kan dat een teken zijn dat hij ziek is, maar bij een gezond dier is het soms ook een manier om de maag te reinigen.

Gezondheid van huisdieren: Agressie bij honden begrijpen en in goede banen leiden Geüpdatet op 25/01/2010 - 00h00

Elk jaar raken talrijke mensen en huisdieren gewond ten gevolge van honden agressie . Een van de belangrijkste oorzaken hiervan is de territoriale verdediging: de hond wil zijn territorium en zijn kroost beschermen. Een recente Spaanse studie heeft een poging gedaan om de risicofactoren te analysere...

Is uw rashond gevoelig voor bepaalde ziekten? Geüpdatet op 23/12/2011 - 20h13

Alle honden zijn vatbaar voor ziekten die eigen zijn aan deze soort. Virussen en andere ziektedragers kunnen dus alle rassen met dezelfde waarschijnlijkheid vellen, maar voor andere aandoeningen liggen de kaarten wel degelijk anders!

Huishonden en -katten: als ze onze gezondheid bedreigen (1) Geüpdatet op 01/11/2005 - 00h00

Als we ons huis met een hond of kat delen, moeten we enkele hygiënische regels in acht nemen. Onze kleine beschermelingen kunnen ons namelijk bacteriën en schimmels overdragen die de oorzaak zijn van min of meer ernstige ziekten.

Chronische diarree bij honden: een volledige check-up dringt zich op Geüpdatet op 14/08/2007 - 00h00

Heeft uw hond al weken of zelfs maanden last van abnormale ontlasting? Dat betekent ongetwijfeld dat er een probleem is of een functiestoornis die dringend moet opgestoord worden: chronische diarree tast geleidelijk de gezondheid van uw huisdier aan.

Mijd tekenbeten en voorkom de ziekte van Lyme! Gepubliceerd op 02/06/2015 - 10h52

De ziekte van Lyme wordt overgedragen door teken die zich nestelen in struikgewas of bebost gebied. Wandelaars die gebeten worden, kunnen zo besmet worden met de bacterie borrelia burgdorferi die de ziekte van Lyme veroorzaakt. We geven u enkele tips om u ertegen te wapenen en een woordje uitleg bij...

Dier en gezondheid: houdt u van uw hond? Bescherm hem dan! Gepubliceerd op 22/03/2010 - 00h00

Dankzij een aantal eenvoudige preventieve maatregelen kunt u uw viervoeter beschermen tegen heel wat virale, parasitaire en bacteriële aandoeningen. Of hoe u uw hond een lang en comfortabel leven kunt bezorgen!

Diarree bij honden en katten Geüpdatet op 31/01/2006 - 00h00

Tijdens een wandeling met uw hond of na de kattenbakvulling te hebben geïnspecteerd, stelt u vast dat de stoelgang van uw viervoeter zachter is dan gewoonlijk en een abnormale geur of kleur heeft. Het kan om een onschuldig probleem gaan, maar evengoed om een niet te verwaarlozen ziekte.

Huidjeuk bij honden en katten: parasitisme Geüpdatet op 02/11/2004 - 00h00

We weten allemaal hoe vervelend huidjeuk is. Onze huid krijgt namelijk af te rekenen met allerlei vormen van agressie, van insectenbeten tot allergieën. Ook dieren blijven niet gespaard...

De ruiperiode van vogels in kooien en volières Geüpdatet op 07/08/2007 - 00h00

De ruiperiode, waarbij de vogels hun verenkleed vernieuwen, is voor hen zeer vermoeiend en kan meerdere keren per jaar voorkomen. Tijdens die periodes hebben de vogels rust nodig en soms ook nog een aangepast voedingssupplement.

Cataract bij honden Geüpdatet op 06/09/2005 - 00h00

Als u hond niet goed meer lijkt te zien, als hij tegen alles wat in zijn weg staat aanloopt en als zijn pupil niet meer zwart is, maar wel witachtig, dan is de kans dat uw hond cataract -of staar- heeft erg groot.

Gevaar in huis: hoe kunt u uw katten en honden beschermen? Gepubliceerd op 12/04/2017 - 10h14

Onze katten en honden wonen vaak samen met ons in onze woning. Jammer genoeg herbergt ons huis heel wat gevaren waarvan onze huisdieren zich helemaal niet bewust zijn! Enkele voorzorgsmaatregelen volstaan echter al om ongelukken te voorkomen.

PUBLICITÉ