PUBLICITÉ
ARTIKELS DEPRESSIEF
6 online artikels over Depressief
Zwaarmoedigheid voorkomen... Gepubliceerd op 29/08/2011 - 15h02

Zonder echt depressief te zijn, kan iedereen perioden van zwaarmoedigheid hebben. Dat kan gevaarlijk zijn als men er niets aan doet. Gelukkig zijn er preventieve strategieën die hun werk doen zonder dat men zich daar echt altijd van bewust is.

Depressie van voorbijgaande aard op het moment van de menopauze Geüpdatet op 01/08/2006 - 00h00

Iedereen weet dat de menopauze gepaard gaat met heel wat symptomen die soms erg onaangenaam kunnen zijn, zoals de beruchte warmteopwellingen. Er is nog geen formeel bewijs, maar het lijkt erop dat deze periode van ingrijpende hormonale verandering ook gepaard gaat met stemmingswisselingen, meer bepa...

Zeven tips om het moreel hoog te houden en somberheid te verdrijven Geüpdatet op 18/12/2014 - 11h18

Gebrek aan licht, de grauwe lucht , de kou, de dagelijkse sleur en de stormloop op cadeautjes, het zorgt er allemaal voor dat we ons moe en misschien wel een tikkeltje depri voelen. Maar er is goed nieuws: we kunnen onze emoties bijsturen en ons moreel opkrikken, zelfs in putje winter. Volg onze zev...

Cannabis en depressie! Geüpdatet op 09/01/2002 - 00h00

Op het ogenblik dat men zich veel vragen stelt over het al dan niet legaliseren van het gebruik van cannabis, toont een studie aan dat cannabisgebruikers, een 4-maal hoger risico lopen om symptomen van depressie te ontwikkelen.

Licht voor depressieve zwangere vrouwen Geüpdatet op 03/06/2002 - 00h00

Eén zwangere vrouw op 20 lijdt aan ernstige depressie. Helaas wordt een behandeling met klassieke antidepressiva vaak afgeraden. Ochtendsessies van blootstelling aan licht zouden een interessant alternatief kunnen zijn.

PUBLICITÉ