PUBLICITÉ
ARTIKELS DEMENTIE
6 online artikels over Dementie
Dementie: meer dan alleen maar de ziekte van Alzheimer Geüpdatet op 31/03/2014 - 11h55

De ziekte van Alzheimer is de bekendste vorm van dementie. Dat is ook logisch, want ze komt het meest voor. Maar het is niet de enige vorm. Er bestaan nog heel wat andere types van dementie met telkens andere en vaak heel erg uiteenlopende oorzaken.

Alcohol in kleine hoeveelheden vermindert het risico op dementie Geüpdatet op 10/02/2002 - 00h00

Geheelonthouders lopen tweemaal meer risico op de ontwikkeling van dementie als personen die 1 tot 3 glazen per dag drinken. In kleine hoeveelheden kan alcohol dus een gunstig effect hebben, maar vergeet niet: overdaad schaadt!

Omega 3: bewezen voordelen en andere, niet bewezen effecten Gepubliceerd op 06/07/2012 - 14h46

De omega 3-vetzuren kregen aan het begin van de jaren 2000 volop de aandacht van de media. Vandaag zijn ze al iets minder in de mode en komt vitamine D bij de fans op de eerste plaats! Maar het onderzoek naar omega 3 gaat door en we beginnen almaar meer inzicht te krijgen in de positieve effecten er...

Houdt bridgen onze hersenen jong? Geüpdatet op 13/01/2014 - 10h50

Zou een spel van 52 kaarten meer dan om het even welk geneesmiddel in staat zijn om onze hersenen jong te houden? Onderzoekers tonen tegenwoordig veel belangstelling voor de voordelen van het bridgen. Regelmatig bridgen zou de ontwikkeling van de ziekte van Alzheimer vertragen.

Risico op dementie door gebruik van anticholinergica Geüpdatet op 09/02/2015 - 15h36

Misschien hebt u het ook ergens gelezen: langdurig gebruik van anticholinergica kan de kans op de ontwikkeling van dementie bij bejaarden doen stijgen. Maar wat vertelt de studie precies en wat moet u doen als u anticholinergica neemt?

PUBLICITÉ