PUBLICITÉ
ARTIKELS BORSTPROTHESE
10 online artikels over Borstprothese
Borstimplantaten: hoe lang gaan ze mee? Geüpdatet op 30/03/2009 - 00h00

Moet een borstimplantaat om de tien jaar vervangen worden of gaan ze "levenslang" mee? En wat gebeurt er als een implantaat het begeeft?

Vijf vragen over borstprothesen Geüpdatet op 09/02/2009 - 00h00

Borstprothesen dienen niet alleen om de grootte van de borsten te veranderen. Nu de overlevingskansen na borstkanker gestegen zijn, vermeerdert ook het aantal vrouwen die na een mammectomie borstprothesen nodig hebben. U vindt hieronder nuttige en praktische informatie die heel wat vrouwen zal kunne...

Siliconen borstimplantaten: aanbevelingen Geüpdatet op 24/02/2004 - 00h00

Heel wat vrouwen zouden graag een borstprothese laten inplanten. We gaan hier wat dieper in op de risico's van met siliconengel gevulde borstimplantaten.

Na de chirurgie, de reconstructie van de borsten Geüpdatet op 23/09/2008 - 00h00

Er worden hoe langer hoe meer borstsparende ingrepen uitgevoerd bij vrouwen met borstkanker, maar toch wordt er bij heel wat vrouwen nog altijd een mastectomie (borstamputatie) uitgevoerd. In afwachting van de borstreconstructie kan men een beroep doen op een uitwendige borstprothese.

Borstprothesen: wat nu? Gepubliceerd op 31/01/2012 - 11h01

Sinds het schandaal met de PIP-borstprothesen heerst er grote ongerustheid bij veel vrouwen die een operatie hebben ondergaan om mooiere of grotere borsten te krijgen. En wat moeten vrouwen nu doen als ze vinden dat hun borsten te klein zijn?

Hyaluronzuur in borsten: geen goed idee… Gepubliceerd op 03/03/2017 - 14h00

Het inspuiten van hyaluronzuur in borsten werd als een alternatief voor borstprothesen voorgesteld toen het middel op de markt kwam. Intussen is het in Frankrijk verboden. In België mag het wel nog worden gebruikt. Al is het af te raden.

Siliconen implantaten: gevaar voor scheuren Geüpdatet op 19/08/2003 - 00h00

Nu bewezen is dat borstprothesen op basis van siliconen het risico op kanker en auto-immuunziekten niet verhogen, mogen ze opnieuw gebruikt worden in Frankrijk. Blijft echter het risico dat de zak scheurt. Dat risico werd onlangs opnieuw geëvalueerd.

Borstimplantaat: geen risico van borstkanker! Geüpdatet op 14/03/2006 - 00h00

Borstimplantaten die, bijvoorbeeld na borstkanker, bij plastische of herstellende ingrepen worden gebruikt, werden in ere hersteld nadat ze ervan beschuldigd werden bepaalde ziekten in de hand te werken. Er bleef wat twijfel bestaan over het risico van borstkanker, maar ook dit is nu weerlegd.

Borstimplantaten : de patiëntes inlichten en beschermen Geüpdatet op 26/02/2003 - 00h00

De schoonheidsnormen in het begin van het derde millennium zijn niet veel veranderd ten opzichte van het vorige. Een weelderige boezem is nog steeds een must. Dat heeft ernstige gevolgen voor de gezondheid van de vrouw. Borstimplantaten, die in Amerika zeer populair waren, worden bij ons soms een bi...

PUBLICITÉ