PUBLICITÉ
ARTIKELS BEHOEFTE OM BEMIND TE WORDEN
6 online artikels over Behoefte om bemind te worden
Liefde en haat liggen zo dicht bij elkaar... Geüpdatet op 05/07/2005 - 00h00

Liefde en haat liggen dicht bij elkaar: het is een banale uitdrukking die echter niet altijd juist geïnterpreteerd wordt. We hebben het gevoel dat ze veeleer van toepassing is op een pathologische persoonlijkheid of op iemand die als "psychisch gestoord" wordt beschouwd. En toch zijn menselijke gevo...

7 geheimen om waardering te krijgen van anderen Geüpdatet op 02/03/2004 - 00h00

Waardering krijgen en daarvan genieten, is één van de belangrijkste bouwstenen van geluk. Zonder vriendschap, liefde en tederheid is het leven immers de moeite niet waard.

Afhankelijk zijn van het verlangen van anderen Geüpdatet op 19/12/2006 - 00h00

Het belangrijkste in het leven is het gevoel dat je geliefd bent, dat je op prijs gesteld wordt en dat je voor een ander van belang bent. Als dat niet het geval is, als je denkt dat niemand van je houdt dan verdwijnt vaak ook de levenslust. Zelfs zelfmoordgedachten kunnen dan opduiken.

Psychologie: de behoefte om graag gezien te worden bepaalt wie we zijn Geüpdatet op 30/05/2006 - 00h00

De behoefte om graag gezien te worden vormt ons in sterke mate, vaak zonder dat we er ons bewust van zijn. We weten dat ons gedrag, onze reacties, onze gevoelens het gevolg zijn van onze levensgeschiedenis, onze ervaringen, onze kwetsuren, ook al heeft onze aard daar natuurlijk ook een invloed op. H...

We hebben allemaal liefde nodig Geüpdatet op 18/05/2004 - 00h00

Onze belangrijkste basisbehoeften zijn: ademen, drinken, eten en slapen. Maar hoe zit met het onze behoefte aan liefde?

Een gebroken hart: een vorm van verslaving? Gepubliceerd op 20/01/2015 - 12h04

Een team onderzoekers heeft zich gebogen over de hersenen van mensen die geconfronteerd worden met intens liefdesverdriet . Hun besluit: de hersenzones die op dit fenomeen reageren, zijn dezelfde die ook reageren in geval van verslaving .

PUBLICITÉ