PUBLICITÉ
ARTIKELS ALLERGIE VOOR INSECTEN
5 online artikels over Allergie voor insecten
Wat kunt u doen na een bijen- of wespensteek? Gepubliceerd op 03/05/2017 - 11h00

Hoewel soms zeer pijnlijk, zijn bijen- of wespensteken ongevaarlijk. Toch dient men op te letten, aangezien sommige mensen een ernstige allergische reactie kunnen ontwikkelen.

Opgelet voor muggenallergie! Gepubliceerd op 16/07/2013 - 10h02

De muggenbeetallergie is niet wel bekend. Dr. Etienne Bidat*, kinderlongarts en allergoloog, geeft antwoord op onze vragen.

Hoornaarssteken: erg of niet? Gepubliceerd op 02/08/2012 - 13h38

Steken van hoornaars en andere insecten maken deel uit van de typische zomerkwaaltjes . De lastposten verschijnen te pas en te onpas op ons terras of tijdens een picknick of barbecue. Maar laat uw zomer er niet door vergallen! En denk erom: ze zijn banger van ons dan wij van hen.

Allergie voor bijen- of wespensteken: mogelijk ernstig Geüpdatet op 19/08/2013 - 19h41

Bijensteken zouden in principe niet veel mogen voorkomen, want deze insecten gebruiken hun angel alleen om zich te verdedigen. Vaak blijft de angel in de huid zitten. Een wesp daarentegen kan verschillende keren achtereen steken.

Een steek van een vliesvleugelig insect: allergie en vergiftiging Geüpdatet op 11/07/2006 - 00h00

De zomer is op zijn hoogtepunt. Het warme weer moedigt ons aan om van de zon en de buitenlucht te genieten. Maar wij zijn niet de enigen die tuinen, parken, bossen, stranden... inpalmen! Met het mooie weer komen ook de vliesvleugeligen terug: wespen , bijen , horzels ... Opgelet voor allergische en...

PUBLICITÉ