PUBLICITÉ
ARTIKELS ALCOHOL EN TIENERS
10 online artikels over Alcohol en tieners
Coma door alcohol: symptomen en risico’s Gepubliceerd op 02/09/2015 - 15h14

Een grote hoeveelheid alcohol drinken kan tot bewustzijnsverlies leiden. Dat wordt in het medisch jargon ethylcoma genoemd. Coma door alcohol is levensbedreigend en is dus een medisch spoedgeval. Ethylcoma komt het vaakst voor bij jongeren die een feestje bouwen, maar ook alcoholverslaafden kunnen e...

Alcohol en jongeren: lagere prestaties van de hersenen op volwassen leeftijd? Geüpdatet op 29/03/2010 - 00h00

Jongeren die zonder matiging alcohol drinken, zouden daarmee hun hersenen wel eens onomkeerbaar kunnen beschadigen. Dit zou ertoe kunnen leiden dat die jongeren hun leven lang onbezonnen risico's gaan nemen. Deze stelling is het gevolg van onderzoek dat bij dieren werd uitgevoerd.

Alcohol: preventie op school en in het gezin Geüpdatet op 09/09/2003 - 00h00

Sommig gedrag tijdens de adolescentie blijkt de kans op latere alcoholverslaving sterk te verhogen: vechten, diefstal, spijbelen op school, depressie, zelfverminking, zelfmoordpogingen, ... Vandaar dat scholen er goed aan doen om programma's op touw te zetten voor vroegtijdige preventie.

Een eerste glas op jonge leeftijd: de eerste stap naar alcoholisme Geüpdatet op 29/08/2006 - 00h00

Hoe lager de leeftijd waarop men alcohol begint te drinken, hoe groter het risico op verslaving. Een glaasje cider op vakantie in Frankrijk of een beetje champagne om mee te doen met 'de groten', het is geen goed idee. Kinderen moeten beschermd worden tegen het risico op alcoholisme.

Premix light: nog gevaarlijker! Geüpdatet op 02/01/2007 - 00h00

Premix drankjes zijn kant-en-klare cocktails met een mengeling van alcoholische en niet-alcoholische drank. Ze zijn erg populair, vooral bij jongeren, en light-versies lieten dan ook niet lang op zich wachten. Maar de zoetstoffen die er in zitten zouden het alcoholgehalte doen toenemen.

Waar drinken de jongeren? Gepubliceerd op 26/01/2011 - 16h05

Sinds 10 januari 2010 is de verkoop van alcohol aan minderjarigen strikt gereglementeerd. De Federale Overheidsdienst Volksgezondheid publiceerde onlangs de resultaten van een evaluatie van de nieuwe wetgeving.

Alcohol: risicotieners opsporen Geüpdatet op 14/10/2003 - 00h00

Elementen vinden om tieners op te sporen die risico lopen op alcoholmisbruik: dat is het doel van heel wat onderzoekers en volksgezondheidsspecialisten, om op die manier preventieve acties uit te werken. Momenteel zijn er nog te weinig gegevens om een preventiebeleid op te baseren. Toch bestaan er e...

VERSLAVING: EEN KWESTIE VAN BEELD Geüpdatet op 27/01/2002 - 00h00

Het overmatig gebruik van alcohol bij jongeren is een reden van grote bezorgdheid in zeer veel landen waaronder België. Als men weet welk beeld jongeren van alcohol hebben, kan men in een aantal gevallen een preventief beleid voeren.

PUBLICITÉ