PUBLICITÉ
ARTIKELS POLLENALLERGIE
11 online artikels over Pollenallergie
Het allergieseizoen is aangebroken: laat u testen op astma! Gepubliceerd op 20/04/2017 - 15h16

Na een rustige winter, hebben de allergie patiënten er alweer een grote voorraad papieren zakdoeken moeten bijhalen. Het is lente en er hangt opnieuw veel stuifmeel in de lucht! Maak van de gelegenheid gebruik om u te laten testen op astma en om een stand van zaken op te maken van uw behandeling.

Pollenpieken via SMS Gepubliceerd op 18/04/2017 - 14h45

Hebt u hooikoorts en bent u niet "beschermd" door medicatie, dan is het belangrijk dat u de hoeveelheid allergene pollen in de lucht kent. En waarom niet via SMS?

Allergie voor berken en cipressen: wanneer en hoe zijn ze te behandelen? Gepubliceerd op 14/04/2017 - 10h22

Het stuifmeelseizoen begint met de pollen van de cipres. Die zijn er al in februari en in veel mindere mate ook in januari. Het berkenstuifmeel verschijnt traditioneel later, in april namelijk en soms zelfs nog later. Alles hangt af van het weer. Beide types pollen zijn zware allergieverwekkers en l...

Stuifmeelallergie: welke behandeling? Gepubliceerd op 14/04/2017 - 10h21

Een allergie aan pollen of stuifmeel is geen pretje. Bovendien kan men pollen tijdens het seizoen onmogelijk helemaal bannen. Maar er zijn wel behandelingen en er is desensibilisatie. Een stand van zaken met dr. Patrick Rufin*, pneumo-allergoloog.

Pollenallergie, maar welke pollen? Gepubliceerd op 14/04/2017 - 10h20

Duizenden Belgen hebben een groot deel van het jaar last van allergische rinitis . Deze erg hinderlijke aandoening wordt onder meer veroorzaakt door een allergie voor pollen of stuifmeel . Maar welke planten lokken deze allergieën precies uit? En hoe kunnen we de planten - of beter hun pollen - verm...

Pollenallergie: desensibilisatie Gepubliceerd op 12/04/2017 - 10h11

Niesbuien, lopende neus, geïrriteerde ogen, problemen met de luchtwegen... pollenallergie is voor duizenden mensen een echte plaag. Er bestaan oplossingen om deze reacties te voorkomen en te verzorgen. Naast de symptomatische behandelingen is het ook mogelijk een genezende behandeling te gebruiken:...

De lente, het seizoen van de allergieën… Gepubliceerd op 17/03/2017 - 10h38

Hooikoorts, de verzamelnaam voor luchtwegenallergieën , is een misleidende naam. De aandoening wordt veroorzaakt door pollen en die zijn al in de lente actief, soms zelfs al in de winter.

Tuinieren is niet altijd gezond! Gepubliceerd op 06/08/2015 - 17h09

Wanneer de eerste lentebloemen kleur brengen in de tuin, krijgen heel veel mensen opnieuw zin om in hun tuin de mouwen op te stropen. Dat is wel nog geen reden om aan het werk te gaan zonder rekening te houden met de meest elementaire voorzorgsmaatregelen !

Pollenallergie: Het begint opnieuw... Gepubliceerd op 07/04/2014 - 16h12

Pollen zijn allergiserende stoffen en het seizoen begint op het einde van de maand januari... Velen hebben last van pollenallergie, maar sommigen weten zelfs niet dat ze allergisch zijn.

Kruisallergie: pollen en voedingsmiddelen Gepubliceerd op 07/05/2013 - 11h00

Kruisallergie komt steeds vaker voor, maar is nog niet goed gekend. Sommige kruisallergieën liggen voor de hand, zoals tussen twee verschillende soorten pollen of twee verwante voedingsstoffen, maar andere zijn verrassender. Dat is bijvoorbeeld zo in geval van kruisallergie tussen pollen en voedings...

Maak uw huis klaar om de najaarsallergieën te lijf te gaan Geüpdatet op 19/09/2011 - 12h50

In het najaar komen de allergenen met volle geweld terug. Bereid u voor om de schimmels, mijten en andere allergenen aan te pakken. Wist u trouwens dat in het najaar ook de pollen terugkeren en allergielijders het leven zuur maken?

PUBLICITÉ