PUBLICITÉ
ARTIKELS SCHEIDING, HET SCHEIDEN
7 online artikels over Scheiding, het scheiden
Ik ben niet gelukkig met mijn partner. Moet ik hem verlaten? Geüpdatet op 10/10/2014 - 12h53

Het leven als koppel gaat niet altijd over rozen. Het kan gebeuren dat er een periode komt waarin u zich niet lekker meer voelt in uw relatie. Dan is de vraag: Moet ik blijven of weggaan? Wat zijn de goede redenen om uiteen te gaan en wat zijn de slechte om te blijven? En andersom.

Omgaan met scheiden Geüpdatet op 17/06/2002 - 00h00

Een scheiding is een zeer moeilijk moment, vooral voor diegene die "verlaten" wordt, een moment dat even moeilijk kan zijn als een rouwproces. Er bestaan echter middelen om een dergelijke breuk te boven te komen, verklaart Louise Gardel, psychologe.

Wanneer gaat u uit elkaar? Gepubliceerd op 11/11/2013 - 20h23

In België loopt een op de twee huwelijken stuk , scheidingen van (niet-)geregistreerde samenwonende koppels niet meegeteld. Soms is scheiden een goede zaak, soms een vergissing. Hoe weten we of we de juiste beslissing nemen?

Scheiden zonder lijden Geüpdatet op 30/01/2007 - 00h00

Vertellen dat 'papa en mama niet meer samen zijn' is niet altijd evident. Over sommige dingen moet je het wel hebben, over andere niet. Hoe moet je vermijden dat je een kind kwetst? Hoe kan je het kind geruststellen? 'Het kind moet begrijpen dat er problemen zijn binnen het koppel, maar niet binnen...

Niet-samenwonende koppels Gepubliceerd op 02/02/2017 - 15h27

Alsmaar meer koppels wonen niet samen. Volgens een socioloog is dit misschien een manier om elk risico op een relatiebreuk te voorkomen.

Relatiebreuk: schuldgevoelens wegen op diegene die vertrekt Gepubliceerd op 03/11/2014 - 11h47

Een relatiebreuk is altijd een pijnlijk moment. Er kunnen heel verschillende emoties naar boven komen, zoals verdriet, woede, haat, ontmoediging, zelfverwijten of schuldgevoelens. De schuldgevoelens zitten vaak in het kamp van degene die vertrekt. En ze wegen heel zwaar, al dan niet terecht.

Drie sleutelvragen bij een dreigende relatiebreuk Gepubliceerd op 27/04/2017 - 14h56

Een koppel dat al lang samen is, heeft hoe dan ook zware crisissen doorstaan. Soms staat de relatie daardoor zelfs op springen. Hoe kan zo'n koppel de juiste beslissing nemen? En welke vragen moeten beide partners zich stellen om een klaardere kijk te krijgen op hun probleem?

PUBLICITÉ