PUBLICITÉ
ARTIKELS PERSOONLIJKHEIDSSTOORNISSEN
10 online artikels over Persoonlijkheidsstoornissen
Wat is een persoonlijkheidsstoornis? Geüpdatet op 25/12/2007 - 00h00

Een persoonlijkheidsstoornis is een manier van psychisch functioneren die heel negatieve gevolgen heeft voor het leven van de persoon in kwestie. Het gaat niet enkel om kleine psychische afwijkingen, of om gewoonten die ons een beetje hinderen.

Wat is een afhankelijke persoonlijkheid? Geüpdatet op 02/01/2008 - 00h00

Er bestaan verschillende persoonlijkheidsstoornissen. De DSM IV, de internationaal erkende Amerikaanse classificatie van psychische stoornissen, noemt er een tiental. De afhankelijke persoonlijkheid is een van deze stoornissen die vrij veel voorkomt. Maar waar gaat het precies om?

De afhankelijke en de passief-agressieve persoonlijkheid Geüpdatet op 02/12/2003 - 00h00

Zeer schematisch zouden we kunnen stellen dat mensen met een 'afhankelijke persoonlijkheid' een zekere neiging hebben om zich vast te klampen aan anderen, terwijl iedereen vroeg of laat wel eens in botsing komt met een 'passief-agressieve persoonlijkheid'. U voelt zich heel sterk afhankelijk van and...

De schizoïde en de theatrale persoonlijkheid Geüpdatet op 09/12/2003 - 00h00

De schizoïde persoonlijkheid blijft liever in de schaduw. Ze trekt zich graag terug uit de wereld, waarvan ze niet altijd begrijpt hoe die precies ineenzit. De theatrale (of hysterische) persoonlijkheid daarentegen staat graag in de schijnwerpers. Verleiding is één van haar gevaarlijkste wapens. Maa...

De 7 karakters waar moeilijk mee te leven valt Geüpdatet op 16/02/2010 - 00h00

Uw partner, uw kinderen, uw vrienden, uw collega's of uw bazen, ze hebben allemaal een verschillend karakter . Maar goed ook! Sommigen hebben echter een karakter waar in het dagelijks leven moeilijk mee te leven valt. Kunt u die moeilijke karakters herkennen?

De obsessieve en de narcistische persoonlijkheid Geüpdatet op 18/11/2003 - 00h00

We hebben allemaal onze dominante karaktertrekken, waardoor we het de anderen en soms ook onszelf niet altijd even gemakkelijk maken! Maar zolang we ons kunnen aanpassen aan de verschillende situaties waarmee we geconfronteerd worden - en ons met andere woorden nu eens angstig tonen, dan weer ietwat...

Tenniskuit onder de loep Geüpdatet op 27/09/2011 - 11h05

De tenniselleboog of epicondylitis is een bekende blessure bij tennissers . Maar wie tennist , kan ook last krijgen van een tennisleg of tenniskuit , dat is een gedeeltelijke scheur van de kuitspier. Een woordje uitleg en tips om dit type ongevallen te voorkomen.

Narcistisch, ik? Geüpdatet op 29/11/2005 - 00h00

Narcisme is eigenliefde. De term is afkomstig van Narcissus, die verliefd werd op zichzelf toen hij zijn spiegelbeeld zag in het water en zijn eigen figuur maar bleef bewonderen. Tot hij veranderde in een bloem, de narcis, die naar het water toe buigt, alsof hij zichzelf wil bekijken!

Een schizotypische persoonlijkheid is een pathologische persoonlijkheid ... Geüpdatet op 27/05/2008 - 00h00

De schizotypische persoonlijkheid is een pathologische persoonlijkheid die deel uitmaakt van de psychotische persoonlijkheden. In die groep zitten ook de paranoïde persoonlijkheid en de schizoïde persoonlijkheid. De schizotypische persoonlijkheid komt voor bij ongeveer 3% van de totale bevolking.

PUBLICITÉ