PUBLICITÉ
ARTIKELS DIER EN GEZONDHEID
269 online artikels over Dier en gezondheid
Schildpadden in huis: opgelet voor salmonellose! Geüpdatet op 06/01/2016 - 09h52

Kleine schildpadjes van maar enkele centimeters groot lijken het perfecte huisdier voor kinderen: ze zijn schattig, stil en stellen niet veel eisen. Maar wees wel heel voorzichtig voor salmonella!

Allergie voor dieren Geüpdatet op 23/05/2006 - 00h00

Bijna één Belgisch gezin op twee heeft een huisdier , in een op twee gevallen is dit een hond of een kat. Honden, katten, vogels, hamsters, ratten, konijnen... maken deel uit van ons dagelijkse leven. Nochtans veroorzaken erg veel allergieën !

De zindelijkheid van katten Geüpdatet op 23/02/2005 - 00h00

Katten staan bekend om hun natuurlijke zindelijkheid. Niet zelden onderhouden ze hun vacht en bedekken ze hun uitwerpselen. Sommige katten "ondergraven" echter die reputatie omdat ze gedragsstoornissen vertonen of ziek zijn.

Coryza: wanneer virussen en bacteriën de luchtwegen van de kat aanvallen Geüpdatet op 14/02/2006 - 00h00

Niest uw kat, loopt haar neus, maakt ze overdreven veel speeksel aan? Misschien is ze het slachtoffer van coryza. Achter deze naam schuilen vele besmettelijke virussen en bacteriën die alleen of in groep het luchtwegsysteem van de kat aanvallen, vooral als ze niet gevaccineerd is.

Scheidingsangst bij honden Geüpdatet op 19/10/2004 - 00h00

Uw hond is braaf en rustig als hij bij u is. Maar als u weg gaat, treft u bij uw terugkomst een ravage aan: verscheurde zetels, urine en uitwerpselen op de vloer en afgematte buren wegens lawaaioverlast. Zo kan het niet verder!

Een gezelschapsdier verliezen: niet te onderschatten! Geüpdatet op 23/06/2015 - 10h17

Honden en katten, maar ook alle andere huisdieren - van parkieten tot paarden - verrijken het leven van de mensen die ze houden. Maar de levensverwachting van al deze dieren is veel korter dan de onze. Als we zo’n gezelschapsdier in huis halen, weten we dus al op voorhand dat we ze heel waarschijnli...

Zonnebril voor honden: trendy gadget of gezondheidshulp? Geüpdatet op 20/06/2006 - 00h00

"Doggles" (samentrekking van "dog" en "google", beschermende zonnebril): dit is een zonnebril voor onze hondenvrienden die in Amerika werd uitgevonden en in Zweden wordt gefabriceerd. Tegenwoordig kan het zijn dat u tijdens uw wandeling op straat een hond met een zonnebril tegenkomt. Maar is dit acc...

Wat moet u doen bij een wespensteek? Gepubliceerd op 30/07/2012 - 11h00

Wespensteken zijn meestal ongevaarlijk , behalve voor mensen die er allergisch op reageren . Maar ze kunnen wel vreselijk pijn doen en een wesp kan soms erg agressief zijn en meerdere keren steken . Dat veroorzaakt een toxische reactie die soms vrij hevig kan zijn. Wat moet u precies doen als u gest...

Het correcte gebruik van de huisapotheek van uw hond of kat Geüpdatet op 14/06/2010 - 00h00

Wanneer uw hond er ziek uitziet, doet u er goed aan steeds raad te vragen aan uw dierenarts, alvorens uw toevlucht te nemen tot een of ander geneesmiddel . Zelfmedicatie kan in dit geval inderdaad gevaarlijk zijn!

Katten: slaapgrage dromers Geüpdatet op 12/09/2006 - 00h00

Katten zijn onvoorwaardelijke siëstafanaten: als ze niet jagen of zich niet wassen, tukken ze! Bovendien zijn het de dieren met de meeste paradoxale slaap, waarin ze ongetwijfeld dromen, jagen, spelen en knuffelen met hun baasje!

Artrose bij honden Geüpdatet op 09/02/2005 - 00h00

Een gezonde hond moet ook gezonde poten hebben. Gewrichtsaandoeningen kunnen immers zo pijnlijk zijn dat ze uw hond sterk hinderen in zijn "actief leven".

Droogvoer of natvoer: hoe maakt u de juiste keuze? Geüpdatet op 17/08/2004 - 00h00

Droogvoer, blikvoer, versheidszakjes: er is heel wat keuze als het om honden- en kattenvoer gaat. Droogvoer heeft echter heel wat voordelen, zowel voor uzelf als voor uw troeteldier.

Wat is uw ideale kat? Geüpdatet op 09/05/2006 - 00h00

Omdat u graag een gezelschapsdier zou willen, hebt u gekozen voor een huis kat . Deze sympathieke vleeseters hebben naargelang hun ras, leeftijd en eventuele sterilisatie verschillende karakters en gedragingen. Het is nuttig om deze te kennen zodat u een kat kunt kiezen die u bevalt!

Ook honden dragen in de auto beter een gordel Geüpdatet op 08/07/2008 - 00h00

Iedereen weet dat zowel de bestuurder als de passagiers hun veiligheidsgordel moeten omdoen in de auto. Voor dieren lijkt dat veel minder evident! Toch zouden ze er niet alleen zelf bij gebaat zijn: ook u kunt er voordeel mee doen.

Welke voeding voor uw hond? Geüpdatet op 24/10/2011 - 11h54

Wilt u uw hond de best geschikte voeding geven, maar weet u niet welke oplossing te kiezen? Deze tips kunnen uw keuze vergemakkelijken!

Gezondheid van huisdieren: Agressie bij honden begrijpen en in goede banen leiden Geüpdatet op 25/01/2010 - 00h00

Elk jaar raken talrijke mensen en huisdieren gewond ten gevolge van honden agressie . Een van de belangrijkste oorzaken hiervan is de territoriale verdediging: de hond wil zijn territorium en zijn kroost beschermen. Een recente Spaanse studie heeft een poging gedaan om de risicofactoren te analysere...

Gaan honden en kinderen goed samen? Gepubliceerd op 12/11/2012 - 13h04

Wil uw jongste peuter absoluut een hond ? De voordelen van een huisdier voor de ontwikkeling van een kind zijn er wel degelijk , maar een hond in huis nemen is geen beslissing die u lichtvaardig mag nemen. Enkele overwegingen.

Urinekristallen en -stenen bij katten Geüpdatet op 12/10/2004 - 00h00

Zoekt uw kat vaak haar kattenbak op, laat ze er slechts een paar urinedruppels na en probeert ze vruchteloos haar blaas te ledigen of jankt ze tijdens het urineren, dan moet u onmiddellijk reageren.

Hoe uw huisdier afleiding bezorgen? Geüpdatet op 23/10/2007 - 00h00

Spelletjes en andere activiteiten dragen bij tot de ontwikkeling van uw huisdier en zij onderhouden bovendien uw onderlinge verstandhouding. Wanneer uw huisdier alleen achterblijft, moet het ook voldoende afleiding hebben zodat het zich niet gaat vervelen.

Mijn hond heeft slechte gewoonten! Geüpdatet op 28/03/2006 - 00h00

Maakt uw lieveling u het leven zuur omdat hij onophoudelijk blaft of alles wat hij in huis vindt, kapot bijt? Deze natuurlijke gedragingen worden heel vaak erger als uw vriend angstig is, wanneer hij zich verveelt of u hem alleen achterlaat.

Vegetarische kost voor onze honden en katten? Geüpdatet op 20/02/2007 - 00h00

Honden en katten zijn van oorsprong vleeseters . Kunnen we er vegetariërs van maken? Die vraag heeft al tot verhitte discussies geleid tussen de aanhangers van vegetarische en veganistische voeding en mensen die vinden dat een vleeseter een vleeseter moet blijven.

Tandvlees- en mondontsteking bij katten: een pijnlijke aangelegenheid! Geüpdatet op 13/03/2007 - 00h00

Produceert uw poes abnormaal veel speeksel, heeft ze geen eetlus, een slecht ruikende adem of miauwt ze van de pijn als ze geeuwt? Al deze tekenen wijzen op een ontsteking van de mond en/of het tandvlees . Alle katten, jong of oud, kunnen last hebben van deze pijnlijke aandoeningen.

Honden en katten: chronisch braken Geüpdatet op 18/09/2007 - 00h00

Als uw kat of hond weken achtereen braakt kan dat een teken zijn dat hij ziek is, maar bij een gezond dier is het soms ook een manier om de maag te reinigen.

Uw teef heeft geworpen: bereid dit goed voor! Geüpdatet op 24/08/2004 - 00h00

Uw teef zien bevallen en haar pups zien grootbrengen, is een fantastische ervaring. Toch moet u ook enige basiskennis verwerven om deze blijde gebeurtenis probleemloos te laten verlopen.

Een kat verzorgen is niet altijd een makkelijke klus! Geüpdatet op 21/08/2006 - 00h00

Druppeltjes in de ogen of oren van een kat aanbrengen of uw huisdier een geneesmiddel laten slikken is vaak een heuse beproeving, zowel voor uzelf als voor uw viervoeter. Maar een geslaagde verzorging kan niet zonder het respecteren van de behandeling die de dierenarts voorschrijft.

Zwangere vrouwen en toxoplasmose: wat met de kat in huis? Geüpdatet op 26/02/2016 - 16h08

Toxoplasmose wordt veroorzaakt door het parasitaire sporendiertje Toxoplasma gondii. Deze infectieziekte kan ook katten en tal van andere zoogdieren en vogels besmetten. Vaak brengt de aandoening helemaal geen symptomen mee, maar ze is wel gevaarlijk voor sommige zwangere vrouwen .

Huishonden en -katten: als ze onze gezondheid bedreigen (1) Geüpdatet op 01/11/2005 - 00h00

Als we ons huis met een hond of kat delen, moeten we enkele hygiënische regels in acht nemen. Onze kleine beschermelingen kunnen ons namelijk bacteriën en schimmels overdragen die de oorzaak zijn van min of meer ernstige ziekten.

Piepkleine chihuahua almaar populairder bij hondenliefhebbers Geüpdatet op 27/06/2006 - 00h00

De chihuahua is een klein hondje met een groot voorhoofd en heel licht van gewicht, een schattige verschijning die je overal met je mee kunt nemen. Als u zich een hond wilt aanschaffen en u woont op een appartement in de stad, dan is dit hummeltje de perfecte keuze voor u!

Ook onze dieren willen hun lijn behouden Geüpdatet op 03/08/2004 - 00h00

Overgewicht is niet alleen voor ons ongezond, maar ook voor onze dieren. Op hun voeding letten, is dan ook één van de manieren om er iets aan te doen!

De taal van katten Geüpdatet op 09/10/2007 - 00h00

Lichaamshoudingen, het afzetten van feromonen, geluiden maken... het zijn enkele van de vele manieren van communiceren van katten. Een correcte interpretatie van deze boodschappen zal voor een goede verstandhouding met uw huisdier zorgen.

Pas op voor teken: zij kunnen een gevaarlijke ziekte overdragen Geüpdatet op 15/04/2008 - 00h00

In sommige landen in Midden-, Noord- en Oost-Europa, kunnen teken encefalitis (hersenontsteking) veroorzaken. Indien u eraan denkt in een van die regio's een vakantie in de natuur (mountainbiken, trektochten…) door te brengen, vergeet dan niet aan je arts een vaccin te vragen.

Waarom is uw kat agressief? Geüpdatet op 30/01/2007 - 00h00

Uw kat krijgt alle aandacht die ze maar nodig heeft en toch bijt en krabt ze u? De eerste stap naar verzoening met uw poes is proberen achter de oorzaak van haar agressiviteit te komen.

Een mooie oude dag voor uw kat Geüpdatet op 24/10/2006 - 00h00

Als uw poes ouder dan 10 jaar is, wordt ze tot het clubje van de "senioren" gerekend. Het is dan raadzaam om een medische check-up te laten doen en haar voedingspatroon aan te passen. Op die manier kunt u haar een rustige oude dag bezorgen, zonder veel problemen.

Huidjeuk bij honden en katten: parasitisme Geüpdatet op 02/11/2004 - 00h00

We weten allemaal hoe vervelend huidjeuk is. Onze huid krijgt namelijk af te rekenen met allerlei vormen van agressie, van insectenbeten tot allergieën. Ook dieren blijven niet gespaard...

Kent u de lichaamstaal van uw hond? Geüpdatet op 27/09/2011 - 10h16

Door het gedrag van onze huisdieren te observeren geven we ze een kans om met ons te communiceren. Sommige houdingen of de stand van de oren of de staart zeggen namelijk iets over hun gemoedstoestand!

Honden en katten: uitkijken voor vlooien en teken! Geüpdatet op 08/05/2007 - 00h00

In de lente en bij zachte temperaturen gaan vlooien en teken zich nog sneller voortplanten en is de kans groter dat ze uw hond of kat kiezen om zich te nestelen. Ze tasten niet alleen de vacht van het dier aan, ze kunnen ook bepaalde ziekten overdragen.

Dollekoeienziekte : antwoord van de overheid op 8 vragen Geüpdatet op 18/02/2003 - 00h00

De Wereldgezondheidsorganisatie (WGO) heeft recent een document gepubliceerd om de consumenten te beschermen tegen de risico's van het eten van rundvlees dat besmet is met bovine spongiforme encefalopathie (BSE) of dollekoeienziekte.

Urine-incontinentie bij honden Geüpdatet op 12/01/2005 - 00h00

Onvrijwillig urineverlies bij honden is slecht voor hun gezondheid en voor de hygiëne in huis. Een juiste kijk op de oorzaak van deze stoornis maakt een geschikte behandeling mogelijk.

Uw pup opvoeden: hoe leert u hem alleen te blijven? Geüpdatet op 13/06/2006 - 00h00

Als u een pup in huis haalt, zal hij zich snel aan u hechten en zult u in zijn ogen de geruststellende en kalmerende rol overnemen die zijn mama speelde voor hij in zijn nieuwe gezin terechtkwam. Deze bijzondere band is het begin van een mooi avontuur met uw vriend, maar er moeten grenzen worden ges...

Stress: ook uw kat kan er mee kampen! Geüpdatet op 05/06/2007 - 00h00

Niet alleen de mens heeft last van stress, stress op het werk en stress thuis. Ook uw kat kan ermee kampen en dat moet u weten om uw viervoetertje te kunnen helpen om te stress te verjagen ...

De poes verliest haar territorium Geüpdatet op 07/02/2006 - 00h00

Verhuizen kan je heel wat stress bezorgen, maar ook je poes kan er last van hebben. Door van omgeving te veranderen verliest ze haar vertrouwde en rustgevende milieu. Geef haar de tijd om haar nieuwe stek te verkennen en eraan te wennen.

PUBLICITÉ