PUBLICITÉ
ARTIKELS BAARMOEDERHALSKANKER
17 online artikels over Baarmoederhalskanker
Baarmoederhalskanker: vaccin in aantocht Geüpdatet op 10/10/2006 - 00h00

Het tweede vaccin tegen kanker werd zopas goedgekeurd voor de Europese markt. Het vaccin, Gardasil®, is aangewezen in de strijd tegen baarmoederhalskanker , de tweede oorzaak van mortaliteit door kanker (na borstkanker) bij vrouwen tussen 15 en 44 jaar oud.

Baarmoederhalskanker: is het te voorkomen? Geüpdatet op 27/11/2007 - 00h00

Baarmoederhalskanker komt vrij veel voor. Er bestaan preventieve maatregelen die iedere vrouw zou moeten kennen en naleven. Doe de test en ga na of u op de hoogte bent.

Vaccinatie tegen HPV: geen toename van andere soa’s Geüpdatet op 16/02/2015 - 12h52

Bestaat het gevaar dat een vaccinatie tegen seksueel overdraagbare aandoeningen jongeren aanzet tot riskant vrijgedrag ? Het antwoord is neen. Dat is meteen een extra argument om ze te vaccineren tegen HPV.

Baarmoederhalskanker: preventie is mogelijk Geüpdatet op 15/11/2001 - 00h00

Hoewel de frequentie van baarmoederhalskanker (of cervixcarcinoom) gedaald is, zou ze nog meer kunnen dalen als er regelmatig een baarmoederhalsuitstrijkje wordt afgenomen bij vrouwen met een actief seksueel leven.

Baarmoederhalskanker: wat u weten moet Geüpdatet op 25/04/2006 - 00h00

Baarmoederhalskanker komt vaak voor. Het goede nieuws is dat er een aantal preventieve maatregelen zijn om deze kanker te voorkomen, maar die moet men dan wel kennen. Test alvast uw kennis.

Baarmoederhalskanker: de aanwezigheid van abnormale cellen Gepubliceerd op 10/11/2014 - 16h46

Bijna 80% van de seksueel actieve vrouwen wordt vroeg of laat besmet met minstens één type van het humaan papilloma virus (HPV), maar die besmetting blijft meestal onopgemerkt omdat het immuunsysteem het virus elimineert. Sommige types van het virus zijn wel gevaarlijk omdat ze in de baarmoederhals...

Kamer keurt resolutie screening baarmoederhalskanker goed Geüpdatet op 24/10/2001 - 00h00

Enkele dagen na de kamercommissie Volksgezondheid keurde ook de plenaire vergadering van de Kamer de resolutie van Yolande Avontroodt (VLD) over de preventieve bestrijding van baarmoederhalskanker unaniem goed.

Baarmoederhalskanker: wat is conisatie? Gepubliceerd op 06/03/2012 - 12h27

Conisatie is een chirurgische techniek die bij baarmoederhalskanker kan worden toegepast. Bij conisatie wordt het deel van de baarmoederhals waarin de tumor zit, weggesneden. Bij deze chirurgische ingreep kan een stukje weefsel worden weggenomen (biopsie) voor analyse en verdere diagnose.

Ik heb kanker, maar ik blijf aan het werk Geüpdatet op 06/04/2017 - 10h45

Kanker heeft heel wat gevolgen in alle domeinen van het leven, ook het professionele. Maar een beroep uitoefenen is net van cruciaal belang tijdens en vooral ook na de ziekte om er weer bovenop te komen. Karen kreeg kanker toen ze 27 was. Ze vertelt ons welke weg ze heeft afgelegd en legt uit hoe ze...

Baarmoederhalskanker: chirurgie sluit vruchtbaarheid niet meer uit! Geüpdatet op 26/11/2001 - 00h00

Vroeger werden vrouwen met precancereuze letsels van de baarmoederhals behandeld met een hysterectomie; na deze ingreep konden die vrouwen dan ook geen kinderen meer krijgen. Nu is er echter een nieuwe techniek, namelijk gedeeltelijke verwijdering van de baarmoederhals, waarmee de vruchtbaarheid (of...

Baarmoederhalskanker: niet passief roken! Geüpdatet op 01/03/2005 - 00h00

Uit verschillende studies is al gebleken dat er een verband is tussen roken en baarmoederhalskanker. Een nieuwe studie bevestigt die relatie en plakt er ook een cijfer op. Actief roken verdrievoudigt namelijk het risico op dit soort kanker. Passief roken is echter bijna even gevaarlijk, want het ris...

Papillomavirus: vragen en antwoorden Gepubliceerd op 25/08/2015 - 11h26

Wat moet je weten over baarmoederhalskanker en het papillomavirus ? Hoe groot is het risico op besmetting? Hoe kan je je beschermen en hoe kan het virus opgespoord worden? Hoe ziet de behandeling van precancereuze letsels er uit?

Adenocarcinoom en spinocellulair carcinoom: twee soorten baarmoederhalskanker Gepubliceerd op 26/08/2013 - 18h33

Alle kankers van de baarmoederhals worden op dezelfde manier opgespoord en kunnen op dezelfde manier worden voorkomen: ° regelmatig op controle gaan bij de gynaecoloog, ° behandeling in geval van afwijkingen, ° en inenting voor jonge meisjes. Er bestaan wel verschillende types van baarmoederhalskank...

Een vaccin tegen baarmoederhalskanker Geüpdatet op 29/11/2005 - 00h00

Primaire preventie van baarmoederhalskanker via inenting zou het leven kunnen helpen redden van heel wat vrouwen in Europa die er nog altijd aan sterven.

PUBLICITÉ