PUBLICITÉ
ARTIKELS NIET OPNIEUW VERDIKKEN
5 online artikels over Niet opnieuw verdikken
Fouten waardoor de kilootjes erbij komen of er niet afgaan Geüpdatet op 18/05/2015 - 17h17

« Ik eet niets en toch val ik niet af»… «Ik ben constant aan het kuren en toch verdik ik nog». Dat soort uitspraken krijgen diëtisten en voedingsdeskundigen vaak te horen van hun patiënten. Wat zijn de fouten die maken dat de kilootjes erbij komen of er niet afgaan?

Dieet: hoe vermijdt u om de verloren kilo's terug aan te komen? Gepubliceerd op 03/04/2014 - 18h10

Afslanken is moeilijk, maar het gewenste gewicht behouden na een dieet nog moeilijker. Personen die overgewicht hebben of zwaarlijvig zijn, krijgen de raad om minstens 5 tot 10 % van hun lichaamsgewicht te verliezen, om er een aanzienlijke gezondheidswinst uit te puren. Op voorwaarde uiteraard dat d...

Hoe voorkomt u die winterkilo’s? Gepubliceerd op 14/01/2013 - 16h08

Het wordt algemeen als normaal beschouwd dat we ‘s winters verdikken door de kou, door ons moreel dat al eens een dipje maakt , de behoefte om ons te verwarmen met de traditionele opbeurende gerechten en om ons eens te verwennen met zoete en vette producten . Hoe kunnen we van die gangbare ideeën af...

Dieet gevolgd? Voorkom het jojo-effect! Geüpdatet op 20/12/2010 - 00h00

Als iemand stopt met diëten komen de kilo's er nadien meestal weer bij. Soms valt de kuurder zelfs terug op zijn begingewicht, als het al niet meer is. Dat hoeft nochtans niet. Als u uw eetgewoontes na een dieet een beetje aanpast, kunt u gewichtstoename perfect voorkomen.

Ghreline: oorzaak van gewichtstoename? Geüpdatet op 17/06/2002 - 00h00

Ghreline, een hormoon dat door de maag wordt afgescheiden, zou verantwoordelijk zijn voor de gewichtstoename die vaak wordt waargenomen na een vermageringsdieet. Waarschijnlijk een nieuwe denkpiste voor de behandeling van zwaarlijvigheid.

PUBLICITÉ