PUBLICITÉ
ARTIKELS MYOPIE
5 online artikels over Myopie
Orthokeratologie corrigeert uw zicht terwijl u slaapt! Gepubliceerd op 08/04/2015 - 10h48

Sommige visuele stoornissen zijn te wijten aan een krommingsawijking van het hoornvlies . Ze kunnen gecorrigeerd worden door lenzen te dragen. Die behandeling heet orthokeratologie. Omdat de vervorming die de lenzen teweegbrengen nog een poos nawerkt, hoeven de lenzen alleen ‘s nachts gedragen te wo...

Bijziendheid: is een laseroperatie geschikt voor u? 8 vragen en antwoorden Geüpdatet op 04/10/2013 - 11h06

Bijziendheid betekent dat iemand zonder bril of lenzen niet goed ver kan zien. Als we weten dat een operatie de bril of de lenzen overbodig maakt en het zicht dan even goed wordt als dat van andere mensen, is het natuurlijk verleidelijk om de stap te zetten. E-gezondheid stelt acht vragen en geeft a...

Buiten spelen is goed voor de ogen! Geüpdatet op 01/11/2011 - 11h28

De grote toename van het aantal bijzienden in ons land zou te wijten zijn aan het feit dat kinderen minder buiten zijn, en dus minder zonlicht zien. Dat is in ieder geval de conclusie van een reeks internationale studies.

Meer en meer bijzienden Geüpdatet op 18/01/2010 - 00h00

De voorbije decennia is het aantal gevallen van myopie steeds blijven stijgen. Een fenomeen dat specialisten nog niet hebben kunnen verklaren, ook al wordt de alomtegenwoordigheid van schermen in onze maatschappij vaak als oorzaak aangewezen.

Maakt lezen op jonge leeftijd bijziend? Geüpdatet op 01/07/2002 - 00h00

De mechanismen van bijziendheid of myopie zijn nog niet volledig opgehelderd. Een Amerikaans oftalmoloog heeft de hypothese die in 1990 door de Deen Dr. Ernst Goldsmit werd geformuleerd, nl. "vroeg leren lezen maakt bijziend", opnieuw onderzocht.

PUBLICITÉ