ARTIKELS MOOIE-HAREN
77 online artikels over mooie-haren
Voedingssupplementen voor gezond haar Gepubliceerd op 17/11/2016 - 12h30

Voor mooi haar in perfecte conditie worden vooral vitamines van de groep B als voedingssupplement aanbevolen. Maar ook andere vitamines of mineralen, oligo-elementen, aminozuren en plantenextracten kunnen nuttig zijn. Alles hangt af van het type haar . Een overzicht van de voedingssupplementen voor...

Alles wat u moet weten over shampoo Gepubliceerd op 09/11/2016 - 14h43

Een goede shampoo moet het haar niet alleen reinigen maar ook soepel houden en mooi doen glanzen zonder de hoofdhuid te irriteren. Wat zijn de ingrediënten van dit basisproduct uit ons dagelijks leven?

Zachte middeltjes voor droog haar Gepubliceerd op 08/06/2016 - 12h24

Droog haar is vaak ook broos, gespleten en moeilijk te ontwarren. Hoe pakken we dat het beste aan? De producten en de behandeling van droog haar moet vooral zacht zijn. De oorzaak van droog haar ligt immers vaak bij agressieve behandelingen of zelfs te sterke shampoos.

Kokosolie: wondermiddeltje tegen droge huid en stug haar? Gepubliceerd op 01/06/2016 - 11h15

Kokosolie is een plantaardige olie en de perfecte remedie tegen uitdroging van de huid en het haar. Net als alle plantaardige oliën bevat kokosolie veel vetzuren. Maar wat deze olie zo bijzonder maakt, is haar hoge gehalte aan laurinezuur (bijna 50%), een vetzuur met een microbewerende, maar ook ste...

Vet haar: verzorging en zachtheid Gepubliceerd op 25/05/2016 - 09h50

Vet haar is gemakkelijk herkenbaar aan het glanzend uitzicht en bovendien voelt het vochtig en kleverig aan. Wenst u dit te verhelpen, dan hebt u aangepaste verzorging en veel zachtheid nodig.

Wat kan essentiële olie voor uw haar doen? Gepubliceerd op 04/05/2016 - 10h24

Droog, vet, dof en beschadigd haar , schilfertjes of haar dat uitvalt, essentiële olie kan helpen om uw haar gezonder te maken. Maar hoe moet je dat doen en welke olie moet je gebruiken?

Droogshampoos: de comeback van een goed bewaard geheimpje Geüpdatet op 16/03/2016 - 10h26

Hebt u al gehoord van droogshampoos ? Deze producten bestaan al decennialang, maar kennen nu een heuse revival. Je ziet ze al overal in de rekken staan, maar veel hoor je er nog niet over praten. We bekijken de voordelen, maar ook de nadelen…

Voor een goede haarverzorging: wat u moet weten over haarkleuringen Gepubliceerd op 20/01/2016 - 10h28

Een nieuw kleurtje aanbrengen om uw grijze haren te camoufleren of omdat uw natuurlijke haarkleur u niet of niet meer aanstaat, is tegenwoordig heel normaal geworden. Maar denk eraan dat een haarkleuring niet onschuldig is. Gekleurd haar vereist een zekere vaardigheid en een specifieke verzorging. D...

Chemotherapie: geef uw haren een kans Gepubliceerd op 14/01/2016 - 14h30

Een chemotherapie tast alle cellen aan die zich snel vernieuwen, en dus ook de cellen van de hoofdharen en de overige lichaamsbeharing. Haren, wenkbrauwen en wimpers groeien na afloop van de chemotherapie terug, maar u hoeft niet zo lang te wachten om iets voor uw haren te doen.

Negen goede voornemens voor een stralend uiterlijk! Geüpdatet op 12/01/2016 - 10h44

Nieuwjaar, dat betekent ook goede beauty voornemens maken. Met deze tien makkelijke schoonheidstips zet u zichzelf in de bloemetjes zonder eraan te hoeven denken. Neem ze gewoon op in uw dagelijkse routine als u uw toilet maakt.

Ik heb breekbaar haar. Wat nu? Gepubliceerd op 17/11/2017 - 12h41

Gezond haar is sterk en soepel. Als u breekbaar haar hebt, is dat een teken dat er iets scheelt. Hier zijn alvast enkele tips om goed zorg te dragen voor uw haar .

Huismiddeltjes voor mooi en glanzend haar Gepubliceerd op 08/12/2015 - 15h24

Vandaag zijn alle mogelijke en alle denkbare verzorgingsproducten voor elk type haar te koop. Toch zijn er nog mensen die gek zijn op de grootmoedersmiddeltjes. Ze zweren bij zelf gemaakte middeltjes die ze brouwen met basisproducten die in de handel te koop zijn. We verklappen u hun geheimen.

No Poo of het haar niet meer wassen: hoe begin je eraan? Geüpdatet op 27/10/2015 - 09h44

No Poo is een populaire haarverzorgingstrend die is overgewaaid uit de Verenigde Staten. Het haar wordt maar met grote tussenpauzes gewassen en soms zelfs helemaal niet meer. Of toch niet zoals wij dat gewend zijn. Is je haar niet meer wassen een goed of slecht idee? Een paar bedenkingen.

"Nappy": natuurlijk mooi zijn Geüpdatet op 11/08/2015 - 15h32

Het woord nappy is een samentrekking van het Engelse woord "natural" (natuurlijk) en "happy" (gelukkig) en verwijst naar mensen met kroeshaar die ervoor gekozen hebben de natuur haar gang te laten gaan en die trots zijn op hun supergekrulde haardos.

Ik heb vet haar. Wat moet ik doen? Gepubliceerd op 17/11/2017 - 12h43

Ze kleven, ze zijn dof en voelen niet leuk aan… Vette haren zijn een echte ellende! Ze vaker wassen - op het eerste gezicht een logische en normale reactie - verergert de zaak alleen maar. Maar er valt wel degelijk iets aan te doen.

Haarshampoos: vijf tips voor een perfecte wasbeurt Gepubliceerd op 12/06/2015 - 10h23

Shampoo is dan wel een van de vaste producten in elke toiletzak, toch weten we er maar heel weinig over. Nochtans is er tussen een haastige, niet al te grondige wasbeurt en een degelijke haarverzorging onder de douche een hemelsbreed verschil in het resultaat...

Vijf mythes over haaruitval bij vrouwen Gepubliceerd op 12/06/2015 - 10h20

Haaruitval komt bij vrouwen iets minder voor dan bij mannen, maar er is veel minder over bekend. Er bestaan dan ook heel wat mythes over... Vijf ervan moeten dringend de wereld uitgeholpen worden!

Ook ons haar wordt ouder. Hoe verzorgen we het? Geüpdatet op 19/05/2015 - 11h53

Net als onze huid verandert ook ons haar als we ouder worden. De haarproducten die we gebruikten toen we twintig waren, zijn dan vaak niet meer geschikt. Hoe moeten we ons haar verzorgen als het ouder wordt ?

Broos, brekend en dof haar: wat doe ik eraan? Geüpdatet op 17/10/2014 - 12h50

Ze breken makkelijk, zijn broos en dof, enz. Loopt u er in dit stralende herfstweer ook met futloos haar bij? Dan is er voor u goed nieuws, want er zijn nog andere oplossingen dan naar de kapper te gaan en uw haar te laten knippen. Hieronder vindt u enkele verzorgingtips om weer sterk en vitaal haar...

Ik verlies mijn haar in de herfst... Gepubliceerd op 10/10/2014 - 18h41

Als de eerste herfstkoelte zich laat voelen, sterven de geel en oranje gekleurde bladeren af en vallen af. Net zoals deze dode bladeren maken onze haren zich bij elke seizoenswissel klaar om de kou te trotseren. Als dit seizoensgebonden haarverlies niet langer duurt dan 4 tot 6 weken is er niets aan...

Mijn haar valt uit: waaraan kan het liggen? Gepubliceerd op 29/09/2014 - 13h28

Hebt u last van haaruitval? De eerste stap die u moet zetten, is nagaan of die haaruitval «normaal» is of niet. Daarna moet u op zoek gaan naar de verschillende mogelijke oorzaken. Waarom valt ons haar uit? En aan welke factoren kunnen we iets doen?

Haaruitval: wat zijn de oplossingen? Gepubliceerd op 02/09/2014 - 11h06

Mensen verliezen normaal tot een honderdtal haren per dag. Verliest u meer haren , dan moet naar de oorzaak gezocht worden. De oorzaak bepaalt wat de oplossingen en de eventuele behandelingen zijn. Een overzicht van de oorzaken van haaruitval en een stand van zaken van de therapeutische mogelijkhede...

Mijn haar valt uit! Wat nu? Gepubliceerd op 12/05/2014 - 14h26

Er zijn heel veel factoren die haaruitval kunnen veroorzaken. Als u het gevoel hebt dat u constant haar in de douche vindt of op het tapijt, of u vindt dat uw paardenstaart wel heel dun wordt. Ga dan na of het met een van de onderstaande factoren te maken heeft.

Schilfertjes: hoe raak je ze kwijt? Gepubliceerd op 17/11/2017 - 12h42

Schilfertjes, of met de wetenschappelijke naam pityriasis capitis, en ook nog roos of hoofdroos genoemd, is een veel voorkomende aandoening. Een op de drie personen zegt er last van te hebben. Hoofdroos is erg hardnekkig en vraagt een aangepaste behandeling om er definitief van af te raken. Hoe gaan...

Alopecie: misschien hebt u ijzertekort? Gepubliceerd op 11/03/2014 - 20h32

Alopecie (haaruitval) veel nauwer kan samenhangen met ijzertekort dan de medische wereld tot dan toe dacht. Dat is tenminste wat een groot aantal wetenschappelijke werken aangeven. IJzer zou namelijk haargroei kunnen bevorderen. En u, komt u ijzer tekort?

Hoe kunt u uw haar mooier maken? Gepubliceerd op 17/02/2014 - 16h44

Haar wassen, drogen en borstelen, moet gebeuren volgens de regels. De regels zijn eenvoudig, maar men moet ze wel kennen. Sommige verkeerde of niet geschikte handelingen kunnen problemen veroorzaken zoals haaruitval of beschadiging van het haar .

Dertien tips voor mooi haar in de winter Gepubliceerd op 17/02/2014 - 16h43

De kou buiten, de verwarming binnenshuis, wind, regen, of zelfs sneeuw... van al die omstandigheden wordt ons haar er niet mooier op. 's Winters wordt onzehoofdhuid makkelijk droog waardoor we sneller schilfertjes krijgen of - erger nog - ons haar droog wordt en breekt. Met deze tips blijft uwhaar d...

Schilfers? Doe iets aan de stress! Gepubliceerd op 17/02/2014 - 16h42

Stress is een van de factoren die schilfers verergeren. Hoe kunnen we onze stress verminderen om van de schilfers af te raken of het effect van anti-roosproducten te versterken? En zijn er nog factoren die we zelf in de hand hebben?

Breekbaar haar, haarverlies in de winter: 4 mogelijke oorzaken Gepubliceerd op 17/02/2014 - 16h41

Stress , vermoeidheid, kou… de winterperiode is zelfs voor uw haar lastig . Hieronder vindt u vier basistips die u kunnen helpen om met mooi haar de winter door te komen. Om uw haar mooi te houden of te krijgen, zult u concreet moeten stilstaan bij uw schildklier , stress moeten weren , gezonder ete...

Hoe kunt u haaruitval stoppen? Geüpdatet op 13/01/2014 - 10h50

Haaruitval is een fenomeen waar zowel mannen als vrouwen het vaak heel moeilijk mee hebben. We zien ons haar is immers een esthetisch attribuut. Het verliezen wordt gelijkgesteld met oud worden. Hoe wordt de diagnose van haaruitval gesteld en wat zijn de remedies? We hadden hierover een gesprek met...

Alopecia areata: haaruitval met kale plekken Geüpdatet op 31/10/2013 - 10h57

Alopecia areata is een inflammatoire auto-immuunziekte die zich manifesteert door haaruitval, vaak met - kleine of grotere - kale plekken tot gevolg. Hoe herkent u de aandoening precies? Hoe wordt ze behandeld? Goed om te weten: de ziekte evolueert met opstoten en is gelukkig omkeerbaar.

Haarkleurstoffen: goed nieuws Gepubliceerd op 17/09/2013 - 10h10

Gebruik van haarkleurstoffen zou het risico op sommige kankers verhogen. Dat is echter nog altijd niet bewezen. Onlangs werden alle studies over dit onderwerp aan een grondige analyse onderworpen. Daaruit blijkt dat mensen die hun haar laten kleuren, niet vaker kanker krijgen.

Haarkleuring: welk product gebruiken? Gepubliceerd op 17/09/2013 - 10h06

Grijze haren wegwerken, een natuurlijke tint nieuw leven inblazen of de kleur van uw haar helemaal veranderen… Daarvoor volstaat een haarkleuring. Om geen enkel risico te lopen voor uw gezondheid of voor het resultaat van de kleuring, doet u er wel goed aan vooraf informatie in te winnen. Er bestaan...

Haarkleuringen: zijn ze schadelijk voor de gezondheid? Gepubliceerd op 17/09/2013 - 10h01

Steeds meer mannen en vrouwen kleuren hun haar , de ene al wat vaker dan de andere en ook op almaar jongere leeftijd. Haarkleurings producten zijn echter niet zonder gevaar . Wat is er precies van aan en zijn er ook praktische tips voor wie zijn haar kleurt?

Vaseline: een onbekende schat voor onze huid? Gepubliceerd op 11/08/2017 - 16h03

Iedereen kent vaseline wel, althans de naam toch. Meestal wordt er wat gegrapt over het middel, omdat het vooral bekend is als glijmiddel bij het vrijen. Maar de lachers hebben ongelijk. Vaseline kan onze huid heel goede diensten bewijzen.

Anticonceptie: zorgt de pil voor haaruitval? Gepubliceerd op 09/09/2013 - 17h01

Haaruitval is een verschijnsel dat altijd moeilijk te aanvaarden is, zowel voor mannen als voor vrouwen. Men hoort vaak zeggen dat de anticonceptiepil tot haaruitval kan leiden... Is dat een mythe of is het werkelijkheid?

5 huismiddeltjes voor beschadigd of broos haar Geüpdatet op 24/06/2013 - 14h59

Is uw haar wat platjes, vermoeid en beschadigd door te vaak wassen, kleuren of brushen? Met een beetje geduld en enkele ‘bijna wonderoliën’ kunt u zelf verzorgingsproducten brouwen om uw haar weer in vorm te krijgen. Hier zijn 5 gemakkelijke instantrecepten: shampoo voor beschadigd haar met petitgra...

Wat moet ik eten om mooie haren te hebben? Gepubliceerd op 28/05/2013 - 13h52

Het volume, de kleur en de glans van het haar zijn grotendeels genetisch bepaald. Maar welke aard het haar ook heeft, voeding helpt om het nog meer te laten glanzen of gezonder te krijgen. Enkele ingrediënten om de gezondheid en schoonheid van het haar te verbeteren.

Dof haar? Geef het zijn glans terug! Gepubliceerd op 17/11/2017 - 12h42

Waarom wordt haar dof? Haarkleuringen, te veel zon, te vaak drogen met de haardroger of gewoonweg voedingstekorten... kunnen het haar dof maken. Volg onze tips en raadgevingen om uw haar zijn glans terug te geven.

Haren die uitvallen... Normaal of onrustwekkend? Gepubliceerd op 16/04/2013 - 14h40

Onze haren groeien ons leven lang door. Terwijl sommige afsterven en uitvallen, verschijnen er weer andere die beginnen te groeien. Van de 70.000 tot 150.000 haren die onze schedel tooien - dat zijn er 200 tot 300 per cm_ - vallen er dagelijks 20 tot 100 uit! Zoveel haren verliezen is normaal. We mo...

Haaruitval: welke etherische oliën? Gepubliceerd op 02/01/2013 - 14h13

Een paar haartjes verliezen is op zich geen enkel probleem. Alles hangt ervan af hoeveel er uitvalt en hoelang het duurt. Bij lichte en tijdelijke haaruitval kunnen enkele maatregelen helpen. Zo bestaan er etherische oliën die het uitvallen kunnen vertragen .

Haaruitval: mannen, vrouwen en de verschillen Gepubliceerd op 21/12/2012 - 15h54

Haaruitval wordt door talrijke mensen beschouwd als een mannelijk fenomeen. Vrouwen zien het volume van hun hoofdhaar nochtans ook verminderen naarmate ze ouder worden. Verliezen mannen en vrouwen hun haar op dezelfde wijze ? Laten we de verschillen en de overeenkomsten eens overlopen...

Haaruitval bij vrouwen: snel ingrijpen! Gepubliceerd op 21/12/2012 - 15h42

Ook vrouwen kunnen te maken krijgen met haaruitval die een voorhoofdvergrotend effect heeft. Is dat het geval, dan zit er maar één ding op: zo snel mogelijk een specialist raadplegen. Waarom? Om het makkelijker is om haaruitval te verhinderen dan om haren opnieuw te laten groeien .

Droog haar: oorzaken en oplossingen Gepubliceerd op 17/11/2017 - 12h39

Droog haar, dat ook breekbaar en dof is, is vaak het gevolg van verkeerde behandelingen. Wilt u opnieuw over gezond haar beschikken, dan zal u moeten kiezen voor de juiste behandeling en dito producten.

Kunnen we haaruitval tegenhouden? Gepubliceerd op 16/10/2012 - 11h47

Alopecia androgenetica treft bijna 70% van de mannen. Deze vorm van kaalheid kan zich op relatief jonge leeftijd, in meer of mindere mate, voordoen. De slachtoffers zijn er meestal niet blij mee. Wie geconfronteerd wordt met deze vorm van haaruitval doet er goed aan een dermatoloog te raadplegen om...

PUB