PUBLICITÉ
ARTIKELS MONDVERZORGING
37 online artikels over Mondverzorging
Ruwe lippen: hoe voorkomt en behandelt u ze? Gepubliceerd op 23/12/2016 - 18h57

Hebt u droge, geïrriteerde of gebarsten lippen ? Dat is geen verrassing! Onze lippen staan continu bloot aan zon, wind, kou of droge lucht. En aangezien onze lippen geen talgklieren noch melaninepigmenten hebben, kunnen ze zich nauwelijks verdedigen. Toch kunnen we kloofjes genezen en zelfs voorkome...

Slechte adem? Hoe kunt u het voorkomen en kwijtraken? Gepubliceerd op 22/11/2016 - 15h09

Niets is zo vervelend als een slechte adem. Het verpest het leven van degene die er last van heeft - en het weet -, maar ook van wie ermee samenleeft. Wat is de oorzaak van een slechte adem en hoe raken we ervan af?

Hoe gebarsten lippen opmaken? Gepubliceerd op 28/10/2016 - 16h07

’s Winters zien onze lippen af van de kou en het vochtige weer. Ze worden broos en soms barsten ze zelfs en komen er kloven . Verdragen ze dan geen make-up meer? Toch wel… We moeten alleen weten hoe het aan te pakken.

Een verjongingskuur voor de bovenlip Gepubliceerd op 20/10/2016 - 15h05

Onze lippen veranderen met de jaren. De bovenlip krijgt rimpels, wordt smaller en verliest aan kleur en reliëf naarmate we ouder worden . Bestaan er remedies voor en wanneer moeten we die doorvoeren? Tekst en uitleg door dr. Catherine de Goursac*, esthetisch arts

Een onfrisse adem: oorzaken en oplossingen Gepubliceerd op 13/07/2016 - 16h20

Halitose, meestal ' slechte adem ' genoemd, is een vrij frequent probleem: 15 % van de volwassenen heeft er last van; bij senioren ligt dat percentage nog hoger. De oorzaken lopen uiteen en sluiten elkaar niet noodzakelijk uit. Laten we kijken naar de oorzaken en op zoek gaan naar de oplossingen.

Aften, oorzaken en behandelingen Gepubliceerd op 16/02/2016 - 16h03

Aften zijn moeilijk te vermijden, maar je zult er maar mee opgezadeld zitten. Gelukkig bestaan er middeltjes tegen - sommige zijn traditioneel, andere zijn meer van medische aard. Een woordje uitleg over de oorzaken van aften , en wat eraan te doen valt.

Slechte adem tijdens een dieet Gepubliceerd op 08/12/2015 - 15h37

Het is bekend dat sommige diëten een slechte adem geven . Om welke diëten gaat het en hoe komt dat? Maar vooral: wat valt eraan te doen?

Tanden poetsen, cariës, mondbad: de juiste dagelijkse handelingen Geüpdatet op 09/11/2015 - 17h00

Mondhygiëne, niets lijkt zo simpel… Maar als we voor de rekken met de tandenborstels staan om er de juiste uit te kiezen, voelen we ons ineens verloren! Want wie weet eigenlijk hoe vaak en hoe lang we onze tanden precies moeten poetsen om volgens het boekje te werken? Of vanaf welke leeftijd kindere...

Speeksel: vijf vragen en antwoorden Geüpdatet op 27/10/2015 - 09h44

In onze mond spelen zich dagelijks tal van chemische en biologische processen af die gestuurd worden door speeksel, een sap dat door de speekselklieren wordt geproduceerd. Speeksel vervult een cruciale fysiologische functie in het menselijke lichaam, maar het vormt tegelijk een gezondheidsrisico omd...

Nieuwigheden voor almaar gezondere tanden Geüpdatet op 02/07/2015 - 13h52

Na fluor om het tandglazuur te versterken en antiseptische middelen om het teveel aan bacteriën uit te schakelen, lanceren de producenten nu nieuwe producten die de natuurlijke weerstand van de mond stimuleren. Ze bootsen daarvoor gewoon de werking na van het speeksel en de microflora, het geheel va...

Problemen met de lippen Gepubliceerd op 23/06/2015 - 13h38

Omdat ze een dunnere huid hebben dan de rest van het lichaam, zijn onze lippen bijzonder kwetsbaar. Een goede reden om ze voortaan beter te verwennen!

Droge mond? Zeven tips! Gepubliceerd op 23/06/2015 - 13h37

Een droge mond is een symptoom waar iedereen mee te kampen kan krijgen, maar het treedt vaker op bij oudere mensen. Welke factoren maken dat er minder speeksel is, wat kan men er aan doen en wat zijn de risico's van het droge mond syndroom?

Waar komen aften vandaan? Gepubliceerd op 15/06/2015 - 12h20

Aften zijn wondjes in het mondslijmvlies die vaak voorkomen en ook de neiging hebben om terug te keren. Aften zijn goedaardig maar wel heel pijnlijk. Maar wat is aft precies? En wat is de oorzaak?

Geen paniek bij halitose of onfrisse adem! Gepubliceerd op 12/05/2015 - 11h51

Niets is zo onaangenaam als een slechte adem . Het probleem kan zich ontwikkelen tot een echte lijdensweg, zowel voor uzelf als voor uw omgeving. Toch hoeft u niet te panikeren. Enkele trucjes en eenvoudige maatregelen volstaan al om uw mond een nieuwe frisheid te bezorgen...

Hoe uw lippen te beschermen in de winter? Gepubliceerd op 25/02/2015 - 08h41

Een mooie mond begint met soepele en goed gehydrateerde lippen . Maar ‘s winters drogen ze makkelijk uit door de kou en de verwarming... De oplossing? Leg in elke kamer een hydraterende balsem en zet een kruidenthee binnen handbereik!

Sublinguale desensibilisatie voor astma en allergische rinitis Gepubliceerd op 09/09/2014 - 10h43

Desensibilisatie is bij sommige allergieën doeltreffend. Gezien de beperkingen en risico's van deze methode is echter een nieuwe toedieningsmethode ontwikkeld: onder de tong (sublinguaal) . Ze heeft heel wat voordelen en zeer specifieke indicaties.

Een onfrisse adem? Schraap je tong! Gepubliceerd op 07/04/2014 - 13h00

Om een slechte of onfrisse adem te vermijden, moet je er een correcte mond- en tandhygiëne op nahouden, maar ook het tongschrapen wordt aanbevolen. Hoe moet je dat doen en waarom?

Hulpmiddeltjes tegen slechte adem Gepubliceerd op 07/04/2014 - 12h59

Er zijn tientallen mogelijke oorzaken voor een slechte adem. Gelukkig bestaan er ook heel veel en vaak ook heel eenvoudige middeltjes om ervan af te raken.

Thee is goed tegen slechte adem Gepubliceerd op 09/12/2013 - 10h22

De polyfenolen in thee zouden slechte adem doen verdwijnen door de woekering van bacteriën af te remmen. Wat niet wegneemt dat een slechte adem een medisch probleem is dat moet worden behandeld .

Wat te doen bij pijn, een branderig gevoel of bloedingen in de mond? Geüpdatet op 22/04/2013 - 11h31

Ik heb zo’n branderig en pijnlijk gevoel in mijn mond. Het is een veel gehoorde klacht. We gebruiken onze mond voortdurend en die is kwetsbaarder dan we wel denken. Het is een plek waar vaak wondjes en andere kleine kwalen opduiken en die hebben vaak niets met onze tanden te maken . Wat moeten we do...

Ook de tong heeft zo haar ziektes. Geüpdatet op 10/04/2013 - 10h17

Ook onze tong kan getroffen worden door specifieke aandoeningen. Verzwering, speciale verkleuring, vergroeiingen, witachtige aanslag, enz. Wat gaat er achter deze en andere symptomen op onze tong schuil?

Scheurmond of mondhoekkloven Gepubliceerd op 20/09/2017 - 12h12

Hebt u kloven, rode plekken of wondjes in de mondhoeken? Scheurmond – of mondhoekkloven - is te wijten aan een invasie van deze plooitjes door schimmels of bacteriën. De oorzaken, gevolgen en remedies van mondhoekkloven in de winter en het hele jaar door.

Hebben mondspoelingen nut? Gepubliceerd op 25/08/2012 - 15h30

Fluor geel, fluor blauw en fluor roze… Mondspoelingen gaan prat op hun “frisse en zurige smaak” en zijn vaak in de grootwarenhuizen te vinden. Ze zien er onschuldig en aantrekkelijk uit, maar het gebruik is aan een aantal regels gebonden. Wat is het nut van mondspoelingen? Hoe kiest u een product da...

Perlèche: een candida-infectie van de mondhoeken Gepubliceerd op 29/05/2012 - 17h16

Perlèche , ook candidiasis of candidose genoemd, is een infectie die veroorzaakt wordt door de candida-schimmel . De plaats waar deze aandoening opduikt is kenmerkend: aan de mondhoeken , waar het altijd warm en vochtig is...

Droge mond: oorzaken en gevolgen Gepubliceerd op 29/05/2012 - 17h12

Wie onvoldoende speeksel produceert, heeft de eigenaardige indruk een droge mond te hebben. Dit gevoel kan tijdelijk zijn, maar soms ook blijvend. Welke kunnen de oorzaken zijn van die droge mond ? En welke zijn de gevolgen?

Stress en mond- en tandhygiëne: stop met uw tanden opeen te klemmen! Geüpdatet op 24/01/2012 - 11h20

Iedereen kent wel de uitdrukking: " Bijt nu even op je tanden , het gaat wel over". Het betekent dat we moeten doorzetten en dat de situatie wel vanzelf in orde komt. Maar bij stress de tanden opeen klemmen is schadelijk voor de mond- en tandhygiëne. Helaas is dat " op de tanden bijten " een feit bi...

Onfrisse adem: het hoe en het waarom Geüpdatet op 24/06/2008 - 00h00

Een slechte adem, in medische termen 'halitose' genoemd, gaat gepaard met een misselijkmakende geur vanuit de mond. Het probleem is gemakkelijk te herkennen, maar het is soms veel moeilijker vast te stellen vanwaar de geur precies afkomstig is. Bovendien zijn de mogelijke oorzaken zeer talrijk.

De goede keuze van een lippenstift Geüpdatet op 30/10/2007 - 00h00

De keuze van een lippenstift kan soms voor een heus dilemma zorgen. Bij de keuze moet rekening gehouden worden met de gelaatskleur, de kleur van het haar, de kleren, het licht, en ga zo maar door. Feit is dat de keuze niet voor de hand ligt.

Patches met zoethout om aften te bestrijden Geüpdatet op 24/04/2007 - 00h00

Aften zijn mondzweertjes die ontzettend pijnlijk kunnen zijn. Patches met extracten van zoethout worden vandaag in vandaag in de Verenigde Staten gebruikt om het lijden te verlichten. Ze blijken doeltreffend te zijn tegen de pijn en bovendien bevorderen ze het genezingsproces.

Een persoon op de twee heeft een slechte adem Geüpdatet op 23/01/2007 - 00h00

Een slechte adem of halitose zoals professionelen het noemen, komt erg vaak voor en is de beweegreden voor heel wat consultaties. Er zijn veel factoren die een slechte adem kunnen veroorzaken, van mondhygiëne tot en met tandaandoeningen en andere ziekten.

Droge mond: ziekte of ongemak? Geüpdatet op 07/03/2006 - 00h00

Een droge mond (in medische kringen ook wel xerostomie genoemd) is een vaak voorkomend symptoom dat een kwart van de bevolking treft. De vraag is of dit gewoon een ongemak is of het resultaat van een echte onderliggende ziekte.

Aften: de oorzaak opsporen Geüpdatet op 17/01/2006 - 00h00

Aften zijn een oppervlakkige verzwering van de mond-, spijsverterings- en/of genitale slijmvliezen. Al zijn ze meestal onschuldig, toch moet de oorzaak opgespoord worden als ze terugkeren: bepaalde geneesmiddelen, de ziekte van Crohn, de ziekte van Behcet, virale of bacteriële infecties enz.

Mondaften Geüpdatet op 02/09/2003 - 00h00

Aften - of erosie van het mondslijmvlies - zijn een zeer onschuldig probleem. Toch kunnen deze zweertjes op een ernstige aandoening wijzen, zoals de ziekte van Behcet of de ziekte van Crohn.

Een slechte adem verhelpen Geüpdatet op 10/11/2001 - 00h00

De oorzaak van een slechte adem is meestal in de mond te zoeken. Daarom moet een goede mondhygiëne worden nagestreefd.

PUBLICITÉ