PUBLICITÉ
ARTIKELS METABOOLSYNDROOM
14 online artikels over Metaboolsyndroom
Buikvet: zeven tips van de diabetoloog om het kwijt te raken Geüpdatet op 07/06/2016 - 09h42

Ophoping van buikvet , dat is het vetweefsel aan de binnenkant van de buik, is een ernstig te nemen probleem. Het is een van de afwijkingen van het metabool syndroom, een aandoening die op termijn tot diabetes type 2 kan leiden. Wereldwijd zijn er vandaag 422 miljoen mensen met diabetes, dat is al v...

Zittend leven: het buikvet neemt al na twee weken toe Gepubliceerd op 07/04/2015 - 16h56

Dat weinig bewegen een negatieve impact heeft op onze gezondheid hoeft niet meer bewezen te worden. Maar wist u dat enkele weken zonder sport al zicht- en meetbare veranderingen in ons lichaam teweegbrengen? Het buikvet neemt bijvoorbeeld al na twee weken inactiviteit toe.

Hebt u een te dikke buik? Gepubliceerd op 31/03/2014 - 12h59

Hebt u een buikje of een dikke buik? Het onderscheid is belangrijk omdat men in het tweede geval een verhoogd risico heeft op het metaboolsyndroom, een aandoening die één op de tien volwassenen treft en die het cardiovasculair risico doet toenemen. Maar hoe weet u of u een te dikke buik heeft?

Dames, uw tailleomtrek verraadt u... Gepubliceerd op 03/03/2014 - 15h29

Een dikke buik is vaak iets van mannen. En abdominale obesitas is ongetwijfeld een groot cardiovasculair risico voor mannen. Maar een recente studie heeft nu ook bij vrouwen een link gelegd tussen abdominale vetophoping en sterfte.

Wat is de ernstige ziekte die na de leeftijd van 40 jaar 1 persoon op 10 treft? Gepubliceerd op 11/10/2012 - 11h09

Dit is een uiterst moeilijke vraag, want het antwoord is verre van evident. Het is het metabole syndroom dat het risico van overlijden ten gevolge van een cardiovasculaire complicatie verdubbelt. Wat is dit metabole syndroom , hoe kan het worden gediagnosticeerd, hoe kan het worden genezen? Het zijn...

Het metaboolsyndroom: een buikje en niet genoeg fysieke activiteit Gepubliceerd op 19/01/2011 - 14h47

Een buikje hebben en weinig fysiek actief zijn, kunnen wijzen op een metaboolsyndroom . Maar wat is dat syndroom en wat kan men eraan doen? Een overzicht van wat u moet weten over het metaboolsyndroom , soms ook 'syndroom van de dikke buik' genoemd.

Magnesium: gunstige effecten op het metabool syndroom Geüpdatet op 23/09/2008 - 00h00

Magnesium is een noodzakelijke cofactor voor sommige enzymen die betrokken zijn bij het metabolisme van glucose en insuline. Een te klein gehalte aan magnesium verhoogt het risico op het metabool syndroom, een aandoening die voorkomt bij overgewicht bij oudere personen.

De tailleomtrek telt mee Gepubliceerd op 14/07/2008 - 00h00

Volgens een grootschalige Europese studie zijn het lichaamsgewicht, maar ook de tailleomtrek -die aangeeft waar het lichaamsvet zich bevindt- krachtige indicatoren voor het risico op vroegtijdig overlijden. Tekst en uitleg.

Controleer uw tailleomtrek! Geüpdatet op 05/02/2008 - 00h00

Het meten van de tailleomtrek is heel eenvoudig en het is een goede indicator van het metabool syndroom. Als de omtrek van uw taille abnormaal hoog is, hoger dan 88 cm voor vrouwen en hoger dan 102 cm voor mannen, dan is uw cardiovasculair risico verhoogd en doet u er goed aan om er met uw arts over...

Stress op het werk verhoogt het risico op het metabool syndroom Geüpdatet op 03/10/2006 - 00h00

Hoe groter de stress op het werk, hoe hoger het risico op het ontwikkelen van het metabool syndroom . Het risico kan in dat geval zelfs verdubbelen. Het syndroom speelt een rol bij het optreden van cardiovasculaire aandoeningen en diabetes .

Roken verhoogt de kans op het metabolisch syndroom Geüpdatet op 06/09/2005 - 00h00

Zowel actief als passief roken verhogen op een dosisafhankelijke manier het risico op het metabolisch syndroom bij adolescenten, en dus op diabetes en hartziekten. Het risico is nog groter bij jongeren die al met overgewicht kampen of beginnend overgewicht hebben…

Metabolisch syndroom: een sluipmoordenaar Geüpdatet op 30/08/2005 - 00h00

Het metabolisch syndroom bestaat uit een combinatie van cardiovasculaire risicofactoren die nauw samenhangt met zwaarlijvigheid (obesitas) en meer bepaald met buikvet. Deze aandoening is het gevolg van een "zelfvernietigende" levensstijl.

Metabolisch syndroom: wat is uw middelomtrek? Geüpdatet op 27/04/2004 - 00h00

Het metabolisch syndroom treft meer dan 20 % van de bevolking, verhoogt het cardiovasculaire risico en vertienvoudigt de kans op diabetes. De middelomtrek meten, is een uitstekende indicator voor de diagnose.

Syndroom X: hoe de risico's beperken? Geüpdatet op 28/01/2003 - 00h00

Vorige week hebben we het gevaar van het syndroom X besproken. Het syndroom veroorzaakt ook oogproblemen en een slechte bloedsomloop in de benen.

PUBLICITÉ