PUBLICITÉ
ARTIKELS MENOPAUZE EN SEKSUALITEIT
14 online artikels over Menopauze en seksualiteit
Menopauze: oplossingen tegen vaginale droogte Geüpdatet op 18/04/2017 - 14h29

Veel vrouwen hebben na de menopauze last van vaginale droogte en dat kan hun seksleven aanzienlijk beïnvloeden. Er zijn drie oplossingen om dat te verhelpen. We nemen twee nieuwe, niet-hormonale therapieën onder de loep.

Vrouwen: waarom is vrijen na de menopauze gezond? Gepubliceerd op 04/11/2016 - 12h47

Bestaat er nog een seksleven na de menopauze? Het antwoord is ondubbelzinnig ja. Momenteel heeft 90% van de vrouwen boven de vijftig jaar in de loop van het jaar seksuele betrekkingen. En dat gemiddeld vijf keer per jaar. In de jaren zeventig was dat niet het geval. Toen had amper één op de tien vro...

Vaginale droogheid: hydratatie en lubricatie voor een bevredigend seksleven Geüpdatet op 06/04/2016 - 10h19

Ook de vagina en de schaamspleet verouderen en verdienen ons leven lang evenveel zorg als bijvoorbeeld onze tanden. Maar hoe? Door te hydrateren, de voorwaarde voor een goede lubricatie tijdens het vrijen! Vaginale droogheid is namelijk perfect vermijdbaar. Geen enkele vrouw hoeft ermee opgescheept...

Atrofische vaginitis: er bestaan oplossingen! Geüpdatet op 07/12/2015 - 15h43

In de menopauze krijgen de geslachtszone en de buitenste urinewegen minder hormonen. De meeste vrouwen krijgen daardoor last van atrofische vaginitis of urogenitale atrofie, al gaat dat niet altijd gepaard met klachten. Kent u deze aandoening?

Menopauze en seks: enkele misvattingen de wereld uit Gepubliceerd op 29/10/2015 - 09h24

De menopauze wordt vaak voorgesteld als het begin van het einde van de vrouwelijkheid of toch een groot deel ervan: seksleven, sexappeal… Welnu, dat is een complete misvatting… gelukkig maar!

Vaginale droogte in de menopauze: oorzaken en remedies Gepubliceerd op 29/10/2015 - 09h23

Veel vrouwen hebben, vooral na de menopauze , last van vaginale droogte . Dat betekent dat er minder of zelfs geen vaginaal vocht meer geproduceerd wordt. Het is lastig om ermee te leven, omdat het pijn en ongemak veroorzaakt. Het verhoogt ook het risico op infecties. Maar gelukkig valt er iets aan...

Wanneer vrijen pijn gaat doen: niet-hormonale behandelingen Gepubliceerd op 29/10/2015 - 09h12

Veel vrouwen hebben heel veel pijn bij het vrijen . Waaraan is dat te wijten? Ze hebben last van vaginale droogte en atrofie. Voor deze problemen bestaan er tegenwoordig niet-hormonale remedies. Tekst en uitleg door dr. David Elia*.

Drie tips voor een bevredigend seksleven als de menopauze nadert… Gepubliceerd op 29/10/2015 - 09h11

De menopauze kondigt zich aan rond 45 jaar en zorgt voor nogal wat veranderingen in het seksleven . Maar waarom die periode niet beginnen door actief in te grijpen in plaats van alles te ondergaan? Drie tips om een goed seksleven te behouden in de menopauze .

Daling van het libido: zit de menopauze er voor iets tussen? Gepubliceerd op 29/10/2015 - 09h10

Een daling van het libido maakt inderdaad deel uit van de symptomen die geassocieerd worden met de menopauze . Geen zin meer hebben om te vrijen , is tijdens deze periode van het leven te verklaren door talrijke lichamelijke en psychologische factoren. Toch móét dit u niet overkomen: tussen 50 en 60...

Vrouwen die roken vroeger in de menopauze Geüpdatet op 14/11/2011 - 15h10

Roken vervroegt het begin van de menopauze met minstens een jaar! Bij sommige vrouwen heeft de menopauze bovendien gevolgen voor de levenskwaliteit en voor het seksleven . Nog een goede reden dus om te stoppen met roken of er liever nooit mee te beginnen.

Testosteron: ook voor de vrouwen! Geüpdatet op 15/06/2009 - 00h00

De menopauze leidt in een aantal gevallen tot een vermindering van het libido . Om de vrouwen te helpen hun seksuele begeerte terug te vinden, wordt soms voorgesteld een testosteronsupplement te geven. Wat kan men daarvan verwachten?

Menopauze: geen afscheid van uw seksleven! Geüpdatet op 19/09/2006 - 00h00

Vanaf de menopauze verdwijnt de vruchtbaarheid samen met de menstruatie, met negatieve gevolgen voor het seksleven , zo wordt beweerd. Vrouwen hebben dan last van opvliegingen, vermoeidheid en vaak ook vaginale droogheid. Hoe zit het daar nu eigenlijk mee?

PUBLICITÉ