PUBLICITÉ
ARTIKELS MENOPAUZE
69 online artikels over Menopauze
Menopauze: oplossingen tegen vaginale droogte Geüpdatet op 18/04/2017 - 14h29

Veel vrouwen hebben na de menopauze last van vaginale droogte en dat kan hun seksleven aanzienlijk beïnvloeden. Er zijn drie oplossingen om dat te verhelpen. We nemen twee nieuwe, niet-hormonale therapieën onder de loep.

Lichamelijke veranderingen in de menopauze Gepubliceerd op 15/02/2017 - 14h08

Het stilvallen van de hormoonproductie zorgt in de menopauze voor heel wat veranderingen. Het lichaam verandert vanbinnen en vanbuiten, om nog maar te zwijgen van de typische kwaaltjes van de menopauze. Om te voorkomen dat u alles wat er u overkomt aan de menopauze toeschrijft, is het belangrijk dat...

Menopauze: wat mag of moet ik eten? Gepubliceerd op 15/02/2017 - 14h06

Het getal vijftig komt eraan en daarmee ook onvermijdelijk de menopauze en daaraan gekoppeld de dreiging van de extra kilo’s . Tijd dus om een goede voedingsstrategie uit te dokteren.

Zes tips om slank en fit te blijven na de menopauze Gepubliceerd op 15/02/2017 - 14h05

In de menopauze stoppen de eierstokken met werken en valt de productie van vrouwelijke hormonen geleidelijk aan stil. Het lichaam staat dus niet meer onder de invloed van de hormonen en maakt grote veranderingen door. De meest opvallende is een herverdeling van de vetten in het lichaam . Wat minder...

Menopauze doet verdikken? Een fabeltje! Gepubliceerd op 15/02/2017 - 14h05

Neen, de menopauze veroorzaakt geen gewicht stoename! Vandaag onthult Dr David Elia* het recept van hoe u van uw overtollige kilo 's af kunt raken...

Menopauze: welke voeding is het best? Gepubliceerd op 15/02/2017 - 14h03

De menopauze gaat gepaard met grote lichamelijke en psychische veranderingen. Zoals op elke leeftijd, speelt de voeding een erg belangrijke rol in deze levensfase. Wij geven u alvast een aantal tips voor meer welzijn in de menopauze .

Tibolon in de menopauze: een geneesmiddel zonder risico’s? Geüpdatet op 22/11/2016 - 15h21

Tibolon wordt gebruikt om symptomen van de menopauze te behandelen. Het is al sinds 1988 op de markt en is bij ons vanaf 2000 geleidelijk aan verspreid geraakt. Het middel geldt als een interessant alternatief voor de traditionele hormoontherapieën, maar experts tekenen nu toch enig voorbehoud aan v...

Vrouwen: waarom is vrijen na de menopauze gezond? Gepubliceerd op 04/11/2016 - 12h47

Bestaat er nog een seksleven na de menopauze? Het antwoord is ondubbelzinnig ja. Momenteel heeft 90% van de vrouwen boven de vijftig jaar in de loop van het jaar seksuele betrekkingen. En dat gemiddeld vijf keer per jaar. In de jaren zeventig was dat niet het geval. Toen had amper één op de tien vro...

Hop tegen warmteopwellingen en botontkalking in de menopauze Gepubliceerd op 02/08/2016 - 16h09

Hop, door plantkundigen Humulus lupulus L. genoemd, staat bekend voor zijn rustgevende en slaapverwekkende werking. Onderzoekers van de Universiteit Gent ontdekten dat de plant ook menopauzeklachten verlicht.

Menopauze: wat met de huid? Gepubliceerd op 13/04/2016 - 11h49

De menopauze is geen ziekte, het is een normale evolutie, een fase die elke vrouw meemaakt. Het is wel zo dat de menopauze veranderingen met zich meebrengt die niet altijd even aangenaam zijn. Vooral de huid wordt getroffen door de hormonale veranderingen.

Tijdens de menopauze versnelt de veroudering van de huid Gepubliceerd op 06/04/2016 - 12h02

Tijdens de menopauze komen de effecten van het gebrek aan oestrogenen bovenop de klassieke risicofactoren van het verouderingsproces van de huid : vervuiling, zonnestralen, leeftijd, roken... Wat zijn de gevolgen en de effecten van hormonale substitutietherapie tijdens de menopauze ?

Menopauze: een winnend stel voor een mooie, strakke huid Gepubliceerd op 06/04/2016 - 11h57

Hoe kunt u uw jeugdige huid behouden? Door ze te beschermen tegen de zon, want de UV-straling is de voornaamste factor voor de vroegtijdige veroudering van de huid , door ze te hydrateren en door ze via een gezonde en evenwichtige voeding aan de nodige vitamines te helpen. Maar wat kunt u nog meer o...

Vaginale droogheid: hydratatie en lubricatie voor een bevredigend seksleven Geüpdatet op 06/04/2016 - 10h19

Ook de vagina en de schaamspleet verouderen en verdienen ons leven lang evenveel zorg als bijvoorbeeld onze tanden. Maar hoe? Door te hydrateren, de voorwaarde voor een goede lubricatie tijdens het vrijen! Vaginale droogheid is namelijk perfect vermijdbaar. Geen enkele vrouw hoeft ermee opgescheept...

Opvliegers verjagen: de zachte methode Gepubliceerd op 20/01/2016 - 10h11

De hormonale substitutietherapie (HST) is de behandeling die het vaakst aangeraden wordt om komaf te maken met opvliegers. Maar als die opvliegers eerder gematigd zijn en het dagelijks leven niet bemoeilijken, dan volstaat een zachtere aanpak om ze verdraaglijk te maken.

Menopauze: wat zijn de eerste tekenen? Gepubliceerd op 13/01/2016 - 10h49

Hebt u last van overvloedige maandstonden, pijnlijke borsten, opvliegers en vaginale droogte? Misschien zijn het wel de eerste tekenen van de menopauze !

Atrofische vaginitis: er bestaan oplossingen! Geüpdatet op 07/12/2015 - 15h43

In de menopauze krijgen de geslachtszone en de buitenste urinewegen minder hormonen. De meeste vrouwen krijgen daardoor last van atrofische vaginitis of urogenitale atrofie, al gaat dat niet altijd gepaard met klachten. Kent u deze aandoening?

Menopauze, er gaat niets boven wandelen Gepubliceerd op 25/11/2015 - 16h23

Wandelen is een zeer goede vorm van lichaamsbeweging voor gemenopauzeerde vrouwen en heeft tal van gunstige effecten. Vier uur stappen per week volstaat om het risico op heupfractuur met 41% te verlagen en om te vermageren.

Menopauze en seks: enkele misvattingen de wereld uit Gepubliceerd op 29/10/2015 - 09h24

De menopauze wordt vaak voorgesteld als het begin van het einde van de vrouwelijkheid of toch een groot deel ervan: seksleven, sexappeal… Welnu, dat is een complete misvatting… gelukkig maar!

Vaginale droogte in de menopauze: oorzaken en remedies Gepubliceerd op 29/10/2015 - 09h23

Veel vrouwen hebben, vooral na de menopauze , last van vaginale droogte . Dat betekent dat er minder of zelfs geen vaginaal vocht meer geproduceerd wordt. Het is lastig om ermee te leven, omdat het pijn en ongemak veroorzaakt. Het verhoogt ook het risico op infecties. Maar gelukkig valt er iets aan...

Wanneer vrijen pijn gaat doen: niet-hormonale behandelingen Gepubliceerd op 29/10/2015 - 09h12

Veel vrouwen hebben heel veel pijn bij het vrijen . Waaraan is dat te wijten? Ze hebben last van vaginale droogte en atrofie. Voor deze problemen bestaan er tegenwoordig niet-hormonale remedies. Tekst en uitleg door dr. David Elia*.

Drie tips voor een bevredigend seksleven als de menopauze nadert… Gepubliceerd op 29/10/2015 - 09h11

De menopauze kondigt zich aan rond 45 jaar en zorgt voor nogal wat veranderingen in het seksleven . Maar waarom die periode niet beginnen door actief in te grijpen in plaats van alles te ondergaan? Drie tips om een goed seksleven te behouden in de menopauze .

Daling van het libido: zit de menopauze er voor iets tussen? Gepubliceerd op 29/10/2015 - 09h10

Een daling van het libido maakt inderdaad deel uit van de symptomen die geassocieerd worden met de menopauze . Geen zin meer hebben om te vrijen , is tijdens deze periode van het leven te verklaren door talrijke lichamelijke en psychologische factoren. Toch móét dit u niet overkomen: tussen 50 en 60...

Menopauze: wat is de plaats van de hormoonbehandeling? Geüpdatet op 20/10/2015 - 09h14

De hormonale substitutietherapie werd eerst aanbevolen en later verguisd vanwege de grote gevaren. Intussen heeft deze therapie weer wat terrein heroverd en wordt ze gebruikt om de meest hinderlijke symptomen van de menopauze te verzachten.

Menopauze: ik krijg een buikje. Kan ik er iets aan doen? Geüpdatet op 10/10/2014 - 12h53

Dat de menopauze automatisch gepaard gaat met gewichtstoename, is nog altijd omstreden. Maar dat het lichaam verandert, staat vast. Vrouwen krijgen in de menopauze makkelijker een buikje, en dat brengt meer risico’s mee voor de gezondheid .

De signalen van de perimenopauze Gepubliceerd op 09/09/2014 - 09h45

De perimenopauze is de periode waarin bepaalde klachten optreden die de naderende menopauze aankondigen. De klinische en biologische tekens herkennen die de definitieve stopzetting van de menstruatie met enkele maanden of jaren voorafgaan, kan in die vaak moeilijke periode de levenskwaliteit van de...

Menopauze en prikkelbaarheid: wat is de link en wat valt eraan te doen? Geüpdatet op 04/07/2014 - 16h29

Veel vrouwen hebben last van prikkelbaarheid als ze in de menopauze zijn. Het kleinste foutje van de mensen om hen heen leidt tot woordenwisselingen en de minder aangename aspecten van het dagelijkse leven zijn lastig om te dragen. De oorzaak van die prikkelbaarheid is niet bekend, maar er bestaan g...

Fyto-oestrogenen: doeltreffend tegen de effecten van de menopauze? Gepubliceerd op 11/02/2013 - 15h18

Fyto-oestrogenen zijn van nature aanwezig in soja-eiwitten. Vandaag worden ze vaak ingenomen in de vorm van voedingssupplementen om de ongemakken van de menopauze te bestrijden . Maar zijn ze doeltreffend? En welke voorzorgen moeten we nemen?

Menopauze: wat is juist en wat is fout? Gepubliceerd op 12/11/2012 - 15h07

De menopauze wordt automatisch geassocieerd met ongemakken, vooral met opvliegers . Maar er bestaan heel wat fabeltjes over de menopauze . Weet u wat juist is en wat fout?

Vrouwen die roken vroeger in de menopauze Geüpdatet op 14/11/2011 - 15h10

Roken vervroegt het begin van de menopauze met minstens een jaar! Bij sommige vrouwen heeft de menopauze bovendien gevolgen voor de levenskwaliteit en voor het seksleven . Nog een goede reden dus om te stoppen met roken of er liever nooit mee te beginnen.

Menopauze: zijn alternatieve geneeswijzen efficiënt? Gepubliceerd op 07/11/2011 - 15h14

Gemenopauzeerde vrouwen gebruiken vaak derivaten van soja, kruiden en andere alternatieve behandelingen om de symptomen van de menopauze te verlichten. Maar zijn die alternatieve geneeswijzen efficiënt?

Interview: Het gewicht onder controle houden na zijn 50e Gepubliceerd op 07/11/2011 - 15h07

Slank zijn is weer helemaal het ideaalbeeld. Jongeren zijn helemaal in de ban van hun gewicht, terwijl vrouwen vooral aan een andere gebeurtenis denken, met name de menopauze . Wat moet u weten na uw 50e ?

Menopauze: de geheimen van de hormonale behandeling Geüpdatet op 27/06/2011 - 16h35

De menopauze is een scharnierpunt in het leven van elke vrouw. Ze markeert het einde van de vruchtbaarheid, gaat gepaard met een verhoogd risico op osteoporose en met soms erg hinderlijke symptomen zoals de fameuze opvliegers. Goede informatie is de beste manier om aan al deze veranderingen te wenne...

Sport na de menopauze Gepubliceerd op 27/06/2011 - 15h46

Veel vrouwen wanen zich veilig voor hart- en vaataandoeningen. Als reden geven ze - terecht - de beschermende werking van de vrouwelijke hormonen aan. Maar wat gebeurt er in de menopauze , als de productie daarvan vertraagt? Ook dan kan sporten helpen...

Menopauze: help, ik heb opvliegers! Geüpdatet op 25/05/2010 - 00h00

Hoewel het niet het enige symptoom geassocieerd met de menopauze, deze tijd van het leven van een vrouw is bekend om zijn opvliegers. Sommigen zullen veel te lijden hebben, zullen anderen heel weinig verlegen. Voortgang van opvliegers van de menopauze.

Menopauze: voor- en nadelen van hormonale behandeling Geüpdatet op 09/11/2009 - 00h00

De laatste jaren is er heel wat te doen geweest rond de hormoonbehandeling in de menopauze . Heel veel en vaak tegenstrijdige informatie is de wereld in gestuurd. Het gevolg is dat de hormoonbehandeling in diskrediet is geraakt en vrouwen er bang van zijn geworden. Waar staan we vandaag? We zetten a...

Testosteron: ook voor de vrouwen! Geüpdatet op 15/06/2009 - 00h00

De menopauze leidt in een aantal gevallen tot een vermindering van het libido . Om de vrouwen te helpen hun seksuele begeerte terug te vinden, wordt soms voorgesteld een testosteronsupplement te geven. Wat kan men daarvan verwachten?

Wat is het nut van isoflavonen? Geüpdatet op 20/04/2009 - 00h00

Isoflavonen zijn plantaardige stoffen die lijken op menselijke oestrogenen. Men schrijft ze talrijke heilzame eigenschappen toe, onder meer in de behandeling van de symptomen van de menopauze.

Hormoonbehandelingen in de menopauze: niet automatisch! Geüpdatet op 23/03/2009 - 00h00

De menopauze is een keerpunt in het leven van elke vrouw en begint rond het vijftigste levensjaar. Elke vrouw beleeft ze op haar manier, de ene al beter dan de andere. Er zal dus bij elke vrouw afzonderlijk moeten worden afgewogen of een behandeling met hormoonsubstitutie in de menopauze nodig of we...

Vrouwen hebben ook cholesterol na de menopauze Geüpdatet op 08/04/2008 - 00h00

Wist u dat, vóór de leeftijd van 75 jaar, meer vrouwen dan mannen sterven ten gevolge van cardiovasculaire ziekten? Dat na de menopauze het cholesterolgehalte van vrouwen even hoog is als dat van mannen? U wist het wellicht niet, als wij tenminste de resultaten van een recente studie mogen geloven....

Menopauze: tibolon, een aparte aanpak Geüpdatet op 19/06/2007 - 00h00

Tibolon is een geneesmiddel dat aangewezen is voor de behandeling van de menopauze. Het verschilt duidelijk van de hormonale substitutietherapie van de menopauze (HST) en is door zijn aparte eigenschappen een alternatief in de bestrijding van overgangsklachten.

Hormonale behandelingen in vraag Geüpdatet op 28/05/2007 - 00h00

Veel vrouwen doen in de menopauze een beroep op een hormonale substitutiebehandeling HST). Wat weet u over HTS en wat moet u weten? Weet u wat de voordelen en de nadelen van HST zijn? Doe de test!

Wat is het nut van planten in de menopauze? Gepubliceerd op 23/01/2007 - 00h00

De menopauze brengt vaak erg hinderlijke klachten mee, zoals opvliegers, nachtelijk zweten en vaginale droogte. Er bestaan geneesmiddelen om die symptomen te behandelen, maar 40 % tot 50 % van de vrouwen maakt ook gebruik van planten. Maar werken die ook?

Menopauze: geen afscheid van uw seksleven! Geüpdatet op 19/09/2006 - 00h00

Vanaf de menopauze verdwijnt de vruchtbaarheid samen met de menstruatie, met negatieve gevolgen voor het seksleven , zo wordt beweerd. Vrouwen hebben dan last van opvliegingen, vermoeidheid en vaak ook vaginale droogheid. Hoe zit het daar nu eigenlijk mee?

PUBLICITÉ