PUBLICITÉ
ARTIKELS LUCHTVERONTREINIGING
23 online artikels over Luchtverontreiniging
Shinrin-yoku of forest bathing: iets voor u? Geüpdatet op 09/08/2017 - 11h09

Shinrin-yoku is een Japanse praktijk waarbij mensen zich onderdompelen in de heilzame atmosfeer van het bos. Het gaat om een wandeling in het bos, maar dan een omgevormd tot een echte meditatie. Volgens de fans heeft de praktijk een reële positieve impact op lichaam en geest.

Ozon: Opgepast bij een hittegolf! Gepubliceerd op 21/06/2017 - 15h30

Ozon is een onzichtbaar gas dat ons beschermt tegen de zonnestralen, maar op de grond heeft ozon een schadelijk effect op de gezondheid. Ozon is zelfs een zeer toxische stof.

Risico op allergieën: moeten we baby’s beschermen tegen de vervuiling? Gepubliceerd op 13/03/2017 - 17h31

Vervuiling is een van de risicofactoren voor luchtwegenallergieën . Blootstelling aan vervuilende stoffen in het milieu beïnvloedt en irriteert namelijk de luchtwegen, waardoor het risico op het ontwikkelen van een allergie toeneemt. We weten dat het risico op een allergie zich al bij de geboorte in...

Klimaatopwarming en luchtvervuiling: een ramp voor hart- en vaatziektes! Gepubliceerd op 21/12/2016 - 09h55

De inzet van het Raamverdrag van de Klimaatconferentie van Parijs (COP21) dat op 11 december is afgesloten, was om de temperatuursstijging te beperken tot 2°C boven het pre-industriële gemiddelde temperatuurniveau. Dat is dringend nodig omdat de luchtvervuiling door de industrie en de gezinnen - de...

Met de fiets naar het werk gaan, is dat gezond? Gepubliceerd op 09/09/2015 - 13h09

Fietsen in de stad doet het risico stijgen om in een verkeersongeval om te komen. Het verhoogt anderzijds onze fysieke activiteit en beschermt ons bijgevolg tegen cardiovasculaire ziekten. Maar wellicht ademen we meer verontreinigende stoffen in… is met de fiets naar het werk gaan nu wel of niet gez...

Een verband tussen luchtvervuiling en veneuze trombose Gepubliceerd op 22/08/2014 - 16h20

Meerdere studies hebben al aangetoond dat luchtvervuiling leidt tot een hoger sterftecijfer. Wij weten nu ook dat vervuilende stoffen een invloed hebben op de stolling van het bloed en op het risico op een trombose.

Help, mijn auto is vervuild! Geüpdatet op 20/01/2014 - 09h43

Iedereen weet dat auto’s mee aan de basis liggen van de luchtvervuiling. Maar wist u dat u ook binnen in uw auto aan zware vervuiling blootstaat?

Kachels en open haarden: zijn er gezondheidsrisico’s? Geüpdatet op 28/10/2013 - 09h57

Stoken op hout is meer en meer in de mode. Veel mensen springen op de boot, omdat hout een bron van hernieuwbare energie is of gewoon om de kosten te drukken nu de energieprijzen maar blijven stijgen. Maar dit type verwarming heeft ook zijn nadelen en houdt zelfs gevaren in.

Brandvertragers vergiftigen ons stukje bij beetje Geüpdatet op 24/06/2013 - 09h33

In heel wat zaken uit ons dagelijkse leven zitten brandvertragers. Je vindt ze in pc’s, kleren, tapijten, zetels, matrassen, maar ook in verf en isolatiemateriaal. Wetenschappers maken zich zorgen om deze stoffen. Sommige ervan zijn intussen verboden. Maar ze komen almaar massaler in het milieu tere...

Luchtvervuiling kan ook de ogen aantasten Geüpdatet op 29/06/2009 - 00h00

Het is algemeen bekend dat luchtvervuiling problemen met de luchtwegen en hart- en vaataandoeningen kan veroorzaken. Maar over het effect van de luchtverontreinigende stoffen op de ogen wordt veel minder gesproken. Hebben uw ogen te lijden van de vervuilde lucht?

Betere lucht voor een langer leven Geüpdatet op 02/02/2009 - 00h00

In de Verenigde Staten heeft een onderzoek onlangs aangetoond dat de geleverde inspanningen om de luchtvervuiling te verminderen, geleid hebben tot een verhoging van de gemiddelde levensverwachting van de bevolking. Eindelijk goed nieuws voor het milieu!

Gevoelig voor vervuiling Geüpdatet op 11/09/2007 - 00h00

Eén jaar voor de Olympische Spelen in Peking stellen veel mensen zich de vraag welk effect de vervuilde lucht op de prestaties van de atleten zal hebben.

Hoe kunt u zich beschermen tegen de vervuilde lucht? Geüpdatet op 16/11/2004 - 00h00

In onze geïndustrialiseerde samenlevingen is de lucht vervuild en er is niemand die daaraan kan ontsnappen. Maar we kunnen wel de schade beperken door enkele strategieën uit te bouwen. Hieronder vindt u er zo zes. Pas ze toe zodat de luchtvervuiling geen te grote impact heeft op uw gezondheid.

Minder luchtvervuiling verlaagt de sterfte Geüpdatet op 05/11/2002 - 00h00

Luchtvervuiling doodt! Nieuwe analyses bevestigen dat en tonen aan dat ook het omgekeerde mogelijk is. De luchtvervuiling verminderen, verlaagt de sterfte (of mortaliteit).

Veiliger zwembaden? Geüpdatet op 02/03/2002 - 00h00

Minister Gosuin maakt zich nog steeds zorgen over de kwaliteit van de lucht in zwembaden. Na een één jaar durende studie worden maatregelen genomen om het chloorgehalte in zwembaden te verlagen.

Sport en ozon, een goede cocktail voor astma Geüpdatet op 16/02/2002 - 00h00

Kinderen die meerdere sporten beoefenen in een met ozon gepollueerde omgeving, lopen driemaal meer risico astma te ontwikkelen dan kinderen die niet aan sport doen. Dat betekent niet dat de kinderen niet mogen sporten. Wel moeten de ouders die in verontreinigde zones leven, beter opletten.

Vervuiling kan leiden tot aangeboren hartaandoeningen Geüpdatet op 13/01/2002 - 00h00

Vrouwen die tijdens hun zwangerschap worden blootgesteld aan luchtvervuiling, lopen meer risico een baby met een hart- of longafwijking ter wereld te brengen. Mogelijke oorzaken zijn ozon en koolstofmonoxide, maar ook andere factoren kunnen een rol spelen.

Luchtvervuiling in vliegtuigen Geüpdatet op 09/01/2002 - 00h00

Reeds jaren vertonen passagiers en het vliegend personeel allerlei gezondheidsproblemen zoals huidirritatie en ademhalingsproblemen. Dit zou te wijten zijn aan de slechte kwaliteit van de lucht in de passagiersvliegtuigen.

Scheikundige vervuiling: 3 miljoen doden per jaar! Geüpdatet op 26/11/2001 - 00h00

Volgens het laatste rapport van het Fonds van de Verenigde Naties voor de Populatie (UNFPA) maakt luchtvervuiling jaarlijks wereldwijd 3 miljoen slachtoffers. De synthetische scheikundige producten worden verantwoordelijk geacht voor stoornissen van het voortplantingsapparaat en de vruchtbaarheid.

PUBLICITÉ