PUBLICITÉ
ARTIKELS IVF, ICSI, IMSI
15 online artikels over IVF, ICSI, IMSI
In-vitrofertilisatie (IVF): wat zijn de mogelijke risico’s? Geüpdatet op 17/03/2014 - 13h20

Er is veel vooruitgang geboekt in de technieken van medisch begeleide voortplanting. Koppels die kandidaat zijn voor in-vitrofertilisatie (IVF) krijgen vooraf uitleg over de technieken en de verwachte slaagkansen, maar ook de mogelijke risico’s moeten aan bod komen.

Stress, IVF en zwangerschap: een driehoeksverhouding Gepubliceerd op 04/03/2014 - 14h39

Er komt veel stress kijken bij de processen van medisch begeleide voortplanting. IVF vormt daar geen uitzondering op. Welke impact heeft stress op het succes van deze behandelingen? De wetenschap staat niet stil.

Zwangerschap: kunstmatige inseminatie Gepubliceerd op 04/06/2013 - 14h44

In het kader van de medisch begeleide voortplanting, kan kunstmatige inseminatie voorgesteld worden aan koppels die moeilijkheden ondervinden om in verwachting te geraken. Een stand van zaken over kunstmatige inseminatie, die er gewoon in bestaat mannelijke zaadcellen in de vrouwelijke geslachtsorga...

IVF: complementaire aanpak Geüpdatet op 03/06/2013 - 14h12

Zowat één op de zes koppels heeft problemen om zwanger te raken. Medisch begeleide voortplanting kan in dat geval een oplossing zijn. Maar wat kunt u voor en tijdens zo’n medische behandeling daarnaast nog doen om uw slaagkansen te vergroten?

Stil liggen bevordert zwangerschap Geüpdatet op 23/11/2009 - 00h00

Vijftien minuten stil liggen na een kunstmatige inseminatie vergroot de kansen op een zwangerschap, zo wijst de Nederlandse Bedrust-studie uit. Even niet bewegen zou vermijden dat er sperma 'gelekt' wordt.

Vruchtbaarheid in België steeds vaker een medische kwestie Geüpdatet op 12/02/2008 - 00h00

Eén op de zes koppels vraagt medische hulp om zwanger te raken. Dat percentage ligt dus zeer hoog: sinds enkele jaren is hier dus echt sprake van een explosie van de verschillende vruchtbaarheidsbehandelingen. De beste adviezen om de kansen op zwangerschap te verhogen, hebben echter met de levenssti...

De voortplantingsmethode doet er weinig toe Geüpdatet op 26/04/2005 - 00h00

Baby's die verwekt zijn via medisch begeleide voortplanting (MBV) kennen een even gezonde lichamelijke en geestelijke ontwikkeling als natuurlijk verwekte kinderen, zo luidt de conclusie van een nieuwe Europese studie.

In-vitrofertilisatie: één embryo volstaat! Geüpdatet op 11/01/2005 - 00h00

De risico's van in-vitrofertilisatie (IVF) zijn vooral het gevolg van het grote aantal meerlinggeboorten. Vandaar dat er meestal maximum twee embryo's teruggeplaatst worden in de baarmoeder. En als men zich nu eens beperkte tot één embryo, om het risico op een meerlingzwangerschap nog te verkleinen,...

IVF-baby's? No problem! Geüpdatet op 15/07/2003 - 00h00

Lengte, gewicht, motorische, intellectuele, psychische ontwikkeling, … : in-vitrofertilisatie (IVF) of intracytoplasmatische sperma-injectie (ICSI) wijzigt geenszins deze parameters. Geen paniek: baby's die verwekt worden met deze technieken vertonen op hun 5de geen verschil met "normaal" verwekte k...

Alcohol doodt ook in-vitrobevruchting Geüpdatet op 06/05/2003 - 00h00

Alcoholgebruik is, zowel bij de vrouw als bij de man, een belangrijk obstakel voor een geslaagde in-vitrofertilisatie (IVF). Elk glas telt!

Zeldzame oogtumor bij kinderen na reageerbuisbevruchting? Geüpdatet op 25/03/2003 - 00h00

Kinderen geboren na reageerbuisbevruchting hebben mogelijk een 5 tot 7 maal hogere kans op het krijgen van een retinoblastoom, een oogtumor. Dat meldt het gezaghebbend medisch tijdschrift The Lancet.

De man rookt: een probleem bij in vitro fertilisatie Geüpdatet op 27/08/2002 - 00h00

Mannelijke rokers verminderen aanzienlijk hun kans op voortplanting. Zo bedraagt het slaagpercentage bij in vitro fertilisatie (IVF) 32% bij koppels die niet roken en 18% bij vrouwen van wie de man rookt. Het verschil is nog groter bij intracytoplasmatische injectie van spermatozoa of zaadcellen (IC...

Uitzonderlijke geboorten Geüpdatet op 09/01/2002 - 00h00

Pre-implantatiediagnostiek is waarschijnlijk één van de belangrijkste aanwinsten van de laatste jaren. Enkele weken geleden werd in het Erasmusziekenhuis een meisje geboren waarbij die techniek werd toegepast.

PUBLICITÉ