PUBLICITÉ
ARTIKELS IN VORM
80 online artikels over In vorm
Kleren: de beste bescherming tegen de zon Gepubliceerd op 30/06/2017 - 14h50

Kleren dragen is de beste manier om uw huid te beschermen tegen schadelijke zonnestralen. Maar niet alle kleren zijn even doeltreffend. Om dat wel te zijn moeten kledingstukken voldoen aan drie criteria.

Drie afslankingsmassages om thuis te doen Geüpdatet op 24/05/2017 - 14h46

Hebt u een buikje? Zware benen? Dijen en billen die niet echt strak zijn? Ziehier drie afslankingsmassages om zelf te doen en er tegen de zomer slanker uit te zien. Vetkussentjes, een opgeblazen gevoel, vochtophoping ... een afslankingsmassage is een handig en cruciaal steuntje in de rug om thuis ko...

Drie oefeningen om vol energie de dag te starten! Gepubliceerd op 10/04/2017 - 15h38

Hier enkele simpele bewegingen om de dag te beginnen in topvorm! Slechts tien minuten om uw lichaam soepel te maken en vol energie te proppen. Begin door de oefeningen een keer op drie dagen te doen, dan een keer op twee dagen en tenslotte alle dagen: u zal er niet meer zonder kunnen!

Lente: mijn kuur voor meer conditie in 7 stappen Gepubliceerd op 16/03/2017 - 16h43

Lichaamsverzorging , sport en voeding - dit is het moment om uw gewoontes grondig te herzien en enkele veranderingen door te voeren om uw conditie op te krikken en de lente stralend te beginnen. Volg ons conditieprogramma in 7 stappen.

Mijn magnesiumdieet: 8 praktische tips om mijn conditie op te krikken Gepubliceerd op 09/03/2017 - 16h47

Magnesium is een mineraal dat onontbeerlijk is voor de goede werking van ons lichaam. Bij een tekort aan magnesium , kunnen verschillende stoornissen zich voordoen: vermoeidheid, krampen, angst, enz. Wat moeten we dan doen om niet geconfronteerd te worden met een tekort aan magnesium ?

Welke effecten hebben kleuren op onze gezondheid en ons moreel? Gepubliceerd op 09/02/2017 - 12h48

Zwarte gedachten hebben, rood zien van woede, groen lachen, een grijze figuur, een blauwtje lopen …: er bestaan tal van uitdrukkingen die kleuren linken aan gevoelens. De meningen over de invloed van kleuren op ons moreel en onze gezondheid lopen uiteen. Toch verkiezen we bepaalde kleuren in onze da...

O dennenboom ... Gepubliceerd op 27/12/2016 - 13h50

In de kerstperiode vormt de kerstboom een reële risicofactor voor brand : In de buurt van een haardvuur of kaarsen, en versierd met elektrisch verlichte slingers heeft een kerstboom maar 30 seconden nodig om vuur te vatten. Wees dus voorzichtig als u de feestvreugde niet wilt bederven en hou u aan e...

Hoe komt u de eindejaarsfeesten zonder kleerscheuren door? Gepubliceerd op 23/12/2016 - 18h54

Na de uitputtende eindejaarsfeesten slaat onverbiddelijk de klassieke "maandagziekte" toe, en bij het begin van het nieuwe jaar dreigt die nog lang te duren ook! Hoe komt u deze lastige periode zonder kleerscheuren door?

Make-up: mooi, ook na de feesten Geüpdatet op 23/12/2016 - 16h22

Begin januari slaat de winter in alle hevigheid toe… de nasleep van de feesten en het gure weer komen onze look en ons humeur niet altijd ten goede. Deze make-uptips zullen u weer een stralende teint geven en u helemaal opkikkeren.

Bekomen na de feestdagen Gepubliceerd op 23/12/2016 - 12h02

Chocolade, ganzelever, gerookte zalm, kerststronken, kerst- en nieuwjaarsdiners, champagne en lekkere wijnen... twee weken lang hebben we ons volgepropt met calorieën. En er maar weinig verbruikt, behalve dan diegenen die in deze periode op wintersport gingen. Hoe kunnen we deze situatie rechttrekke...

Na het feest ... Gepubliceerd op 23/12/2016 - 11h54

Hoofdpijn, maagpijn, spijsverteringsproblemen, vermoeidheid, feesten eisen wel eens een tol. Welke fouten kunt u maar beter vermijden? Een aantal goede gewoonten kunnen helpen.

Zwanger, hoe kunt u toch profiteren tijdens de eindejaarsfeesten ? Gepubliceerd op 22/12/2016 - 15h33

Bent u in de derde, vijfde of achtste maand van uw zwangerschap ? Geen probleem, zwangere vrouwen moeten enkele eetwaren wel laten, maar voor de rest mogen ze met eindejaar net zo goed feesten als iedereen anders. Enkele tips om in alle rust van de feesten te kunnen genieten.

Kerstmis, een nachtmerrie voor vrijgezellen! Gepubliceerd op 22/12/2016 - 10h12

Kerstmis is een echt een familiefeest . Er is de vreugde van de kinderen en van het samenzijn. Dat is tenminste het beeld dat we te zien krijgen, want Kerstmis is niet voor iedereen feest...

Gescheiden en kinderen? Hoe organiseert u de feesten? Gepubliceerd op 22/12/2016 - 10h10

De eindejaarsfeesten zijn vaak fijne feesten in familiekring. Maar voor gescheiden koppels met kinderen zijn ze vaak lastig om mee om te gaan en een bron van spanning. Kerstmis zonder de kinderen moeten vieren, is niet fijn. Ook de kinderen kunnen eronder lijden dat ze met Kerstmis niet allebei hun...

Tips voor een Kerstmis zonder strubbelingen Gepubliceerd op 22/12/2016 - 10h05

Kerstmis is van oudsher een familiefeest . Deze feestelijke bijeenkomsten kunnen al naargelang de omstandigheden zalig zijn... of een nachtmerrie! Hoe vermijdt u onenigheid tijdens deze familiale onderonsjes ?

Stralend de feesten tegemoet! Gepubliceerd op 16/12/2016 - 10h21

Het is maar één keer Kerstmis op een jaar, en ook maar één keer oudejaar . Op die avonden willen we natuurlijk allemaal stralen, maar stel dat het feest bedorven wordt door een ontsierend puistje? Dat hoeft niet, als u deze tips volgt.

Is de sauna goed voor de gezondheid? Gepubliceerd op 08/11/2016 - 14h03

Sauna , een bad met droge stoom, is afkomstig van een duizendjarige Finse traditie, waarvan het succes ook de industrielanden heeft bereikt. Wat zijn eigenlijk de heilzame effecten, maar ook de risico's van sauna voor de gezondheid? Sauna bezoeken zijn tegenwoordig in alle leeftijdscategorieën wijdv...

De gezondheidsrisico’s van slim fits en andere te strak zittende kleren Gepubliceerd op 14/09/2016 - 16h02

Als u te strak zittende kleren draagt, denkt u allicht meteen aan het doembeeld van een opgeblazen lichaam. Maar dat is lang niet het grootste minpunt. Uw lichaam uren achtereen samendrukken heeft vooral ook gevolgen voor uw gezondheid. We nemen enkele risico’s onder de loep om u ervan te overtuigen...

Snelsporten: fit blijven door 20 minuten te sporten. Kan het? Geüpdatet op 19/07/2016 - 14h24

” Fit in 20 minuten per week” (Fit20), “Een strak figuur in twee keer 20 minuten per week” (Xbody)… Deze slogans van sportprogramma’s zijn tegenwoordig heel in en hebben één ding gemeen: enkele minuten per week zouden volstaan om fit te blijven. Klopt dat?

Weg met strakke broeken, leve de slobberbroeken! Gepubliceerd op 05/07/2016 - 17h00

"Baggies" of slobberbroeken hebben nog een mooie toekomst voor zich. Ze zijn immers gezond, terwijl de lijst van symptomen die worden toegeschreven aan te strakke kledij indrukwekkend lang is.

Maken onze kleren ons echt ziek? Gepubliceerd op 03/07/2016 - 22h27

Er verschijnen almaar meer alarmerende artikelen over toxische stoffen in kleren. Zijn onze kleren echt een risico voor onze gezondheid?

Genieten van de tuin zonder te eindigen op de spoeddienst Gepubliceerd op 06/04/2016 - 13h22

Elk jaar gebeuren er in de tuin ongeveer één miljoen ongelukken . Wilt u deze zomer met een gerust gemoed van uw tuin genieten? Controleer dan nu of hij veilig is en overloop nog eens de juiste reflexen. Een overzicht in 10 stappen.

Mijn vier goede voornemens voor een gezond 2016 Gepubliceerd op 29/12/2015 - 11h42

Het voorbije jaar is er in de media heel wat te doen geweest rond gezondheid . We hebben erdoor heel wat kunnen opsteken over de werking van ons lichaam. Welke lessen kunnen we eruit trekken? En wat zijn de beste voornemens die we kunnen maken voor een gezond 2016 ?

Gewicht en vitaliteit: hoe kunt u tussen de feesten recupereren? Geüpdatet op 28/12/2015 - 23h41

Kerstmis is voorbij, u voelt zich slapjes en maakt zich zorgen om uw lijn want de weegschaap toont geen al te opbeurende cijfers. Maar geen paniek, vóór de eindejaarsfeesten hebt u nog enkele dagen de tijd om uw gewicht en energiepeil weer op de rails te krijgen.

Jacuzzi®, spa of bubbelbad: wat zijn de voordelen? Gepubliceerd op 10/11/2015 - 12h08

Een bubbelbad of spa (jacuzzi® is de gedeponeerde handelsnaam) is een bad van wisselende grootte dat is uitgerust met jets die lucht en water in de kuip blazen. De onderdompeling in het warme wervelende water verschaft meteen een ontspannend gevoel. Maar hebben bubbelbaden nog andere weldoende effec...

Voelt u zich fit? Gepubliceerd op 02/09/2015 - 15h22

"En hoe is het met de conditie?" Dit is een rituele vraag, waarvan het antwoord vanzelfsprekend lijkt. Toch zijn de criteria om zich fit te voelen niet altijd de criteria die we veronderstellen. De oplossingen om een betere conditie te krijgen ook niet trouwens...!

Een hypoallergene tuin in negen lessen Gepubliceerd op 06/08/2015 - 17h11

Door ons landschap te veranderen, hebben we een groot aantal allergene plantensoorten ingevoerd en nieuwe allergieën ontwikkeld. Maak in uw eigen tuin niet dezelfde fout: leg een hypoallergene tuin aan.

Tuinieren is niet altijd gezond! Gepubliceerd op 06/08/2015 - 17h09

Wanneer de eerste lentebloemen kleur brengen in de tuin, krijgen heel veel mensen opnieuw zin om in hun tuin de mouwen op te stropen. Dat is wel nog geen reden om aan het werk te gaan zonder rekening te houden met de meest elementaire voorzorgsmaatregelen !

Feesten en niet slapen, is het gevaarlijk? Gepubliceerd op 09/06/2015 - 15h33

Het antwoord is nee, een nachtje doorfeesten en niet gaan slapen is niet gevaarlijk, vooral als je jong bent en in goede gezondheid. Vooral als het mooie nachten zijn en de opkomende zon vredevol is. Vooral tot slot als de uiensoep goed is en het feest onvergetelijk. We moeten alleen een paar valkui...

Kledij die bijdraagt tot het welzijn Gepubliceerd op 21/04/2015 - 11h49

Er bestaan nu allerlei stoffen met antitranspiratie-, anti-UV-, antibacteriële en cosmetische eigenschappen. Deze 'bioactieve' stoffen zijn 100% onschadelijk voor de mens en zorgen ervoor dat we ons op een totaal andere manier kleden .

Sauna: mythe en werkelijkheid Gepubliceerd op 08/12/2014 - 17h07

Sporters zijn meestal saunafanaten. We willen de voordelen van sauna niet ontkennen, maar toch even enkele misverstanden uit de wereld helpen, want vaak wordt de sauna gebruikt om de verkeerde redenen.

Sauna of hammam: wat is het verschil? Geüpdatet op 18/11/2014 - 17h32

De warmte in een sauna of hammam werkt ontspannend en zuivert het lichaam. Zo’n warmtebad wekt een behaaglijk gevoel op, maar het heeft ook andere heilzame effecten.

Thalasso: het kiezen van een zeewaterbad Gepubliceerd op 03/11/2014 - 17h39

U weet het echt niet meer: welk thalassobad moet u kiezen? Een bubbelbad, een hydromassagebad of een lichtbad: ontdek de drie verschillende thalassotherapiebaden op zoek naar hun heerlijke heilzame werking!

Onderhoud uw conditie ook in de herfst! Gepubliceerd op 20/10/2014 - 13h10

Meer werk, minder warmte en minder licht: voor velen onder ons, is de herfst een synoniem van conditieverlies. Om te vermijden dat u zich meer en meer vermoeid gaat voelen, bezorgen we u een aantal tips.

De tuin: een mooi gazon zonder pesticiden Gepubliceerd op 02/09/2014 - 11h07

Een tuin en een gazon onderhouden zonder gevaarlijke chemische producten te gebruiken, het kán! Er bestaan biologische producten en technieken die milieuvriendelijk zijn en die u en uw kinderen niet blootstellen aan giftige stoffen. Hoe bestrijdt u onkruid, mos en klaver en blijft u toch ‘groen’? Ti...

45 minuten in een zoutgrot = een lang weekend aan zee Geüpdatet op 31/03/2014 - 11h55

Toen mijnwerkers die in zoutmijnen werkten, vaststelden dat de gezondheid van hun luchtwegen erop vooruitging, zijn er in een aantal zoutmijnen kuuroorden opgericht die gebruik maakten van de voordelen van zout. Sindsdien zijn er zowat overal zoutgrotten gecreëerd, ook in België. Klanten kunnen er t...

Beha: een delicate keuze Gepubliceerd op 25/03/2014 - 12h31

De keuze van een beha is voor heel wat vrouwen een kopbreker. Alhoewel het een kledingstuk is dat u niet meteen ziet, kan het een doodgewone decolleté tot een verleidingswapen omtoveren. En omgekeerd.

De beste wensen voor een nieuw jaar Geüpdatet op 31/12/2013 - 07h37

Liefde, gezondheid, geluk, goed verdien, zijn de klassiek wensen voor een nieuw jaar. Maar je kunt nog verder gaan in het formuleren van deze wensen en vooral in het verwezenlijken ervan… Vooral op het vlak van persoonlijke ontwikkeling is het aan jezelf om de eerste stap te zetten. Denk er over na...

Cadeaus geven vinden ze heerlijk... Gepubliceerd op 24/12/2013 - 14h20

Graag cadeaus geven, dat is graag schenken en plezier doen. Kerstmis, Nieuwjaar, verjaardagen zijn ogenblikken waarop geschenken altijd welkom zijn. Traditie of vrijgevigheid?

Eindejaarsfeesten: hoe omgaan met al die zoetigheid? Gepubliceerd op 19/12/2017 - 10h38

Chocolade, pralines en andere snoepjes, kerststronken en nog meer van die desserts… Tijdens de eindejaarsfeesten lopen we steevast gevaar om een overdosis suiker binnen te krijgen. Dat kan natuurlijk voor extra en ongewenste kilo’s zorgen . Maar het is Kerstmis en Nieuwjaar en dus niet het moment om...

Kerstmis: geef eens een cadeau dat fit en gezond houdt Geüpdatet op 17/12/2013 - 14h03

Het is niet altijd makkelijk om een goed idee te vinden voor een cadeau, zelfs niet voor familieleden. Waarom dit jaar dan niet eens voor een cadeau kiezen dat goed doet aan het lijf! Misschien moet u uw lichtje gaan opsteken in het gamma van ‘sportieve’ geschenken. Hieronder vindt u alvast een reek...

Een vrijgevig geschenk: bloed geven! Geüpdatet op 13/12/2013 - 12h25

Wat dacht u om dit jaar bloed te geven ter gelegenheid van de feestdagen? Een heel vrijgevig geschenk, als u weet dat bloedgeven mensenlevens kan redden. Wordt er vandaag genoeg bloed verzameld? En wat zijn de voorwaarden waaraan iemand moet voldoen om bloeddonor te worden, misschien voor zijn of ha...

Sauna: wat zijn echt de heilzame effecten? Geüpdatet op 29/11/2013 - 11h23

Bent u een warmtefreak en houdt u van af en toe een uurtje ontspanning? Dan zal u een bezoek aan de sauna wel weten te waarderen. Maar heeft dit warmtebad ook echte voordelen voor onze gezondheid? En zijn er contra-indicaties?

Moe, gestresseerd, pompaf... hoe kom je er weer bovenop? Gepubliceerd op 15/10/2013 - 12h58

Werk, avondjes, etentjes, boodschappen, huishouden, kinderen, en een week nadien weer precies van 't zelfde! U bent moe, uitgeput, gespannen, kortom het wordt u te veel. Geen reden tot paniek:! Een beetje op uw voeding letten, wat structuur brengen en voldoende beweging zouden moeten volstaan om u e...

Thalassotherapie: een douche naar keuze! Gepubliceerd op 29/01/2013 - 14h23

Affusie, jet of onderwater, in de thalassotherapie zijn douches onvermijdelijk. Ze zijn niet te vergelijken met de douches die u thuis neemt, het zijn douches met een doel: ontspannend, tonisch of versterkend!

Tien tips om het nieuwe jaar in te gaan zonder stress! Gepubliceerd op 21/12/2012 - 15h09

Hoe komen we de aanloop naar het het feest in topvorm en zonder stress door ? Hoe kunnen we het feest zelf zo vlot mogelijk laten verlopen? En bestaan er trucjes om erna te recupereren? Dit zijn 10 praktische tips voor een spetterend feest.

Leve al het lekkers tijdens de feesten! Gepubliceerd op 17/12/2012 - 13h44

De eindejaarsfeesten en bijhorende maaltijden hoeven geen aanslag te plegen op onze gezondheid. De traditionele feestproducten zitten in feite boordevol goede voedingsstoffen. Ganzenlever, zeevruchten, zalm, kaviaar, chocolade ... Ontdek hun positieve eigenschappen en geniet ervan zonder schuldgevoe...

PUBLICITÉ