PUBLICITÉ
ARTIKELS HYGIËNE EN COSMETICA
41 online artikels over Hygiëne en cosmetica
Zonneproducten: niet zonder gevaar! Gepubliceerd op 30/06/2017 - 14h43

‘Veilig in de zon’ en ‘zonneproduct’, het zijn woorden die steevast in dezelfde zin opduiken. Dat zonneproducten gezondheidsrisico’s zouden inhouden, mag dan ook verbazen. Enkele aandachtspunten op een rij.

Acné, hygiëne en cosmetica Gepubliceerd op 01/06/2017 - 17h17

Het is zeer belangrijk om uw huid regelmatig grondig te reinigen, om alle externe onzuiverheden te elimineren. Bij acné stelt water geen enkel probleem, maar is de keuze van de zeep of de reinigingsgel daarentegen essentieel. Sommige zepen of gels irriteren en kunnen acnébehandelingen hinderen. Ande...

Biologische verzorgingsproducten niet geschikt voor iedereen… Gepubliceerd op 12/04/2017 - 10h13

De biotrend is over het algemeen een goede zaak, maar voor cosmetica is het een gemengd verhaal. Veel mensen met een gevoelige huid of met allergieën hebben biologische producten geprobeerd en er slecht op gereageerd. Enkele gebruikstips voor biologische verzorgingsproducten .

De geheimen van micellair water Geüpdatet op 23/11/2016 - 15h35

Het is even helder en licht als water en toch is het doeltreffend… Zodra het micellair water op de markt kwam, wist het al snel veel gebruiksters van cosmetische producten te overtuigen. Maar hoe werkt micellair water precies? We hebben de vraag voorgelegd aan Béatrice August, productverantwoordelij...

Alles wat u moet weten over shampoo Gepubliceerd op 09/11/2016 - 14h43

Een goede shampoo moet het haar niet alleen reinigen maar ook soepel houden en mooi doen glanzen zonder de hoofdhuid te irriteren. Wat zijn de ingrediënten van dit basisproduct uit ons dagelijks leven?

Douchegel is ook een schoonheidsproduct! Gepubliceerd op 16/08/2016 - 09h39

Vrij ongewoon tot niet zo lang geleden, maken douchegels tegenwoordig deel uit van onze dagelijkse gewoonten. Geparfumeerd, leuk, praktisch, ze zijn onmisbaar geworden voor onze dagelijkse hygiëne. Maar ze kunnen ook een bijkomende troef zijn voor onze schoonheid! Enkele tips…

Bent u vertrouwd met serums? Geüpdatet op 18/05/2016 - 17h37

Serums zijn al enkele jaren de trendy textuur. Bijna alle productgamma’s bieden ze tegenwoordig aan. Ze bestrijden de verouderingssymptomen, maar er is meer. Hoe goed kent u de serums? En weet u hoe u ze moet aanbrengen?

Cortisonecrèmes: gebruik ze zoals het hoort! Geüpdatet op 20/04/2016 - 11h24

Cortisonecrèmes of -zalven lokken vaak overdreven reacties uit: bij sommige mensen wekken ze overmatige angst op, andere gebruiken ze te pas en te onpas. Deze zalven zijn heel waardevol voor de behandeling van allerlei huidproblemen, maar ze houden ook risico’s in als we er onzorgvuldig mee omspring...

Droogshampoos: de comeback van een goed bewaard geheimpje Geüpdatet op 16/03/2016 - 10h26

Hebt u al gehoord van droogshampoos ? Deze producten bestaan al decennialang, maar kennen nu een heuse revival. Je ziet ze al overal in de rekken staan, maar veel hoor je er nog niet over praten. We bekijken de voordelen, maar ook de nadelen…

Voeding, cosmetica, huishouden: hoe voorkomen we vervuilende stoffen? Gepubliceerd op 10/02/2016 - 10h55

Er valt niet te ontsnappen aan de vervuilende stoffen in de lucht en nog minder aan die in onze woningen. Die laatste zijn vaak nog meer vervuilend dan de stoffen buiten. We kunnen ons in ons dagelijkse leven wel bepaalde reflexen toe-eigenen om er zo toch gedeeltelijk aan te ontsnappen en er zeker...

Nachtcrèmes: dubbele werking tijdens de slaap Gepubliceerd op 01/12/2015 - 12h25

Gebruikt u een nachtcrème? Deze producten behoren tot de meest populaire verzorgingsproducten en zijn nog altijd de basis van een evenwichtige huidverzorging. Waar zijn ze specifiek goed voor? En wat zit erin?

Atopisch eczeem: te voorkomen door de huid te hydrateren? Geüpdatet op 23/11/2015 - 12h12

Een verzachtend middel aanbrengen is het sluitstuk van de onderhoudsbehandeling van atopisch eczeem . Onlangs heeft een studie aangetoond dat het dagelijks hydrateren van de huid vanaf de geboorte het ontstaan van deze chronische ontstekingsziekte van de huid kan voorkomen. Een woordje uitleg.

Baden: voor elk wat wils Gepubliceerd op 08/05/2015 - 11h55

Wat is er heerlijker dan een bad nemen om te relaxen en weer op krachten te komen? Voer de goede rituelen uit en kies de juiste producten. Dan zul u er voluit van kunnen genieten.

Hygiëne: gruwelen van de elektrische handdrogers Geüpdatet op 03/10/2014 - 14h44

Onze handen wassen als we naar het toilet zijn gegaan, is een basisregel van hygiëne. Maar wist u dat ook de manier waarop u uw handen droogt heel belangrijk is? Enkele tips voor de juiste manier om de handen te drogen.

Hygiëne in onze zwembaden Gepubliceerd op 02/09/2014 - 11h01

Publieke zwembaden moeten aan strenge normen voldoen op het gebied van hygiëne. Toch bestaan er enkele risico's waar iedereen die geregeld of af en toe gaat zwemmen weet van moet hebben.

Leve de oliën voor mijn huid! Geüpdatet op 06/01/2014 - 09h13

Bij plantaardige olie denken we meestal aan een keukeningrediënt. Plantaardige olie is echter niet alleen nuttig bij het koken, maar ook in de badkamer! Tekst en uitleg.

Natriumlaurylethersulfaat: te veel schuim om goed te zijn? Geüpdatet op 18/11/2013 - 10h28

In het merendeel van de vloeibare zepen en shampoos zit laurylethersulfaat, een synthetisch ingrediënt waardoor we lekker veel schuim hebben als we douchen! Maar laurylethersulfaat is ook ee n zwaar irriterende stof. Veel merken bieden nu producten aan zonder sulfaten. Zijn ze de moeite waard?

Methylisothiazolinon: een gevaarlijke vervanger voor parabeen Geüpdatet op 28/10/2013 - 09h57

Sinds de parabenen de slechte reputatie van hormoonverstoorders hebben, vervangen de cosmetische laboratoria ze door methylisothiazolinon, een stof met een zwaar allergische werking. Dit biocide zit in sommige shampoos, in vochtige doekjes voor baby’s, in crèmes en onderhoudsproducten en kan contact...

Peeling 'maison': 4 snelle en goedkope recepten Gepubliceerd op 15/07/2013 - 11h16

Hebt u zin om uw huid met een peeling een frissere look te geven? U hoeft zich daarvoor niet blauw te betalen aan merkproducten! Een blik in uw keukenkasten kan al veel opleveren.

5 huismiddeltjes voor beschadigd of broos haar Geüpdatet op 24/06/2013 - 14h59

Is uw haar wat platjes, vermoeid en beschadigd door te vaak wassen, kleuren of brushen? Met een beetje geduld en enkele ‘bijna wonderoliën’ kunt u zelf verzorgingsproducten brouwen om uw haar weer in vorm te krijgen. Hier zijn 5 gemakkelijke instantrecepten: shampoo voor beschadigd haar met petitgra...

Perubalsem: opgelet voor allergie! Geüpdatet op 17/06/2013 - 10h24

Perubalsem, de naam zegt je niet meteen iets? Nochtans blijkt perubalsem een belangrijke oorzaak van contactallergie of allergisch contacteczeem. Alhoewel de Europese Unie het gebruik ervan in cosmetica sinds 2005 heeft verboden, vind je het toch nog in kleine hoeveelheden terug in parfums, mondspra...

Cosmetica: welke stoffen moet u mijden? Geüpdatet op 10/06/2013 - 14h40

Parabenen, aluminium, alcohol, formaldehyde, enz. kunnen allergieën, irritatie en zelfs kanker veroorzaken. Toch komen ze algemeen voor in uw cosmetica. Hoe moet u de etiketten ontcijferen en de onbetrouwbare stoffen opsporen? Volg onze tips!

Natuurlijk wassen: (hoe) werkt het? Geüpdatet op 22/04/2013 - 11h31

Natuurlijke wasproducten zitten in de lift. De trend is zelfs verdrievoudigd. De explosieve stijging van het aantal mensen met allergieën en de almaar luidere roep naar eenvoud en een soberder leven zitten er zeker voor iets tussen, om nog niet te spreken over de daling van de koopkracht! Maar wat i...

Wat zijn de gevaren van parabenen? Gepubliceerd op 26/03/2013 - 14h11

In de winkels verschijnen almaar meer producten « zonder parabenen ». Volgens degenen die ze ons verkopen, zouden ze minder gevaarlijk zijn voor onze gezondheid . Maar welke gevaren voor de gezondheid houden parabenen precies in?

Huid, kleding: reken op de echte Marseillezeep! Gepubliceerd op 18/03/2013 - 11h58

Marseillezeep is een alom bekend product. Het is goed voor de huid en het huishouden en het heeft tal van positieve eigenschappen. Maar de zeep wordt vaak nagemaakt. Wees dus op uw hoede.

Eczeem: te veel hygiëne? Gepubliceerd op 10/11/2017 - 13h56

In de industrielanden stijgt de incidentie van eczeem sinds een 30-tal jaar. Net zoals voor allergie in het algemeen wordt daarbij een beschuldigende vinger uitgestoken naar “te veel hygiëne ”.

Deodorants, onmisbare bondgenoten Gepubliceerd op 07/09/2010 - 00h00

Niemand wordt graag geconfronteerd met onaangename lichaamsgeuren. Gelukkig heeft de machtige cosmetische industrie zich over het onderwerp gebogen en verkeert ze nu in de mogelijkheid om ons talrijke oplossingen tegen onaangename geuren aan te bieden. Wat zijn deodorants en hoe werken ze?

Deodorants met aluminium: geen verband met borstkanker Geüpdatet op 24/06/2008 - 00h00

Is er een verband tussen borstkanker en de aluminiumzouten die voorkomen in bijna alle antitranspirante deodorants? Deze vraag spookt door het hoofd van duizenden vrouwen sinds in een onderzoek uit 2004 sprake was van een mogelijk verband. Wetenschappelijk gezien, is dat verband nochtans nooit bewez...

Hypoallergeen of dermatologisch getest? Geüpdatet op 29/01/2008 - 00h00

Irritatie van de huid of een allergie, sommige huidtypes zijn erg gevoelig. Voor mensen met een fragiele huid zijn er heel wat cosmetische en hygiënische producten met de vermelding 'hypoallergeen' of 'dermatologisch getest'. Maar wat betekenen die twee vermeldingen?

Natuurlijke schoonheid: nieuw! Geüpdatet op 22/01/2008 - 00h00

Of het nu om gezondheid of welzijn gaat, bio en natuur zijn meer in dan ooit. Ook de cosmetica, de glamoursector bij uitstek, gaat bio en natuur. Beide begrippen denken een andere lading en dat moet u weten...

Cosmetica: irritatie of allergie? Geüpdatet op 27/03/2007 - 00h00

Cosmetica veroorzaken bij 15 tot 20% van de bevolking huidreacties: irritatie, eczeem, allergische dermatitis ... Wat zijn de risicoproducten? Hoe onderscheidt men een irritatiereactie van een allergische dermatitis ? Welke zijn de tests voor de diagnose?

Cosmetica: een aantal begrippen verduidelijkt Geüpdatet op 12/12/2006 - 00h00

De huid en het haar krijgen doorgaans de nodige verzorging en terecht, ze zijn een belangrijke troef op het vlak van schoonheid. En dat weten fabrikanten van cosmetica maar al te goed! Maar sommige producten doen gewoonweg niet wat ze beloven. Hoe kan je vermijden dat je verloren loopt in de jungle...

Acne en gelaatsreiniging: wat is de ideale frequentie? Geüpdatet op 28/11/2006 - 00h00

Men zegt vaak dat mensen met acne die hun gezicht te vaak wassen, nog meer last zullen krijgen. Maar adolescenten die aan acne lijden, hebben precies de neiging om hun gelaat een paar keer per dag te reinigen om zich beter te voelen en om er beter uit te zien. Maar is dat wel zo'n goed idee?

Schoonheidsproducten : transparantie troef Geüpdatet op 12/09/2006 - 00h00

U hebt voortaan het recht om alle bestanddelen van uw schoonheidsproducten te kennen, plus hun eventuele schadelijke effecten. Uw fabrikant moet u op verzoek alle informatie geven. Een compromis dat toch een hele vooruitgang betekent...

Cosmetische producten : hoe lang blijven ze goed? Geüpdatet op 15/08/2006 - 00h00

Crèmes voor het gelaat, lotions, melk, shampoos, gels, deodorants, aftershaves, maskertjes, oogcrèmes, enz. Alle cosmetische producten die we al dan niet dagelijks gebruiken blijven niet voor eeuwig goed. Ze hebben een bepaalde levensduur, al naargelang hun stabiliteit. Wat moet u weten over de leve...

Hygiëne: de gulden middenweg Geüpdatet op 20/09/2005 - 00h00

Onze handen zijn de belangrijkste "microbenverspreiders". Er bestaan wel degelijk regels om die onzichtbare vijanden te bestrijden, maar ze worden niet altijd nageleefd. Wie wast er systematisch zijn handen alvorens aan tafel te gaan en na elke sanitaire stop? Maar opgelet: ook overdreven hygiëne ka...

Als cosmetica de huid aantasten... Geüpdatet op 10/05/2005 - 00h00

De huid van 15 tot 20 % van de Belgen krijgt het zwaar te verduren: irritatie, intolerantie, eczeem, … In sommige gevallen gaat het om reacties op agressieve cosmetica, in andere is er sprake van een allergie. Ook al kunnen huidtests vaak de "schuldige" opsporen, de samenstelling van onze schoonheid...

Voedselallergie: opgelet voor verzorgingsproducten! Geüpdatet op 11/05/2004 - 00h00

Bij allergische kinderen is het vaak niet voldoende om het voedselallergeen in kwestie te bannen. En met reden, want deze allergenen houden zich ook schuil in lotions en andere reinigingscrèmes. We denken hier in de eerste plaats aan zachte amandelolie, maar die is zeker niet de enige boosdoener...

Gewone zeep is ruim voldoende Geüpdatet op 12/11/2002 - 00h00

Het heeft geen zin meer geld uit te geven voor een antibacteriële zeep. Amerikaanse onderzoekers hebben aangetoond dat gewone zeep even goed is voor de dagelijkse hygiëne.

PUBLICITÉ