PUBLICITÉ
ARTIKELS HARTFALEN
9 online artikels over Hartfalen
Hartfalen: kortademigheid opsporen Geüpdatet op 20/04/2016 - 11h24

Hartfalen treft meer dan 200.000 Belgen. Toch is deze ziekte is onbekend bij het grote publiek, met namelijk verwarring rond de symptomen en de prognose. Een blik op de realiteit met professor Richard Isnard, cardioloog in Parijs.

Hartfalen: kunt u de symptomen herkennen? Geüpdatet op 18/05/2015 - 17h16

Hartfalen is een ernstige, chronische en progressieve ziekte. Er bestaan geneesmiddelen die de levensverwachting en het comfort van de patiënten aanzienlijk verbeteren, maar ze hebben enkel hun nut als de ziekte tijdig wordt opgespoord. Hoe herkent u de symptomen van hartfalen ?

Hartfalen: alles begint met ademtekort Geüpdatet op 23/06/2014 - 08h50

Paul is 56 jaar. Bij hem kwam het hartfalen heel sluipend. En vandaag voelt hij de effecten nauwelijks. Maar gelukkig werd de ziekte wel ontdekt. Alles begon met een gezondheidsupdate en ... ademtekort als symptoom. De getuigenis van Paul, een man met hartklachten.

Hartfalen: als het hart vermoeid is Geüpdatet op 13/12/2013 - 12h24

Ons hart is een soort pomp die ons bloed door ons lichaam stuurt. Als het vermoeid raakt, vervult het zijn functie niet meer naar behoren. Dan spreekt men van hartfalen. Wat gebeurt er dan precies? Hoe is het probleem op te sporen en hoe wordt het behandeld?

Hartinsufficiëntie bij senioren: een moeilijk probleem Gepubliceerd op 12/03/2013 - 12h19

Het hart is een pomp die noodzakelijk is voor de goede werking van de bloedsomloop. Het lichaam is zeer gevoelig voor het minste hartprobleem. Als het hart om één of andere reden niet meer goed pompt, spreken we van hartinsufficiëntie of hartfalen. Hartfalen komt zeer frequent voor bij bejaarden en...

Weet u alles wat u moet weten over hartinsufficiëntie? Gepubliceerd op 29/01/2013 - 14h39

Een recente studie toont aan dat Europeanen lang niet genoeg weten over hartinsufficiëntie. Dit gebrek aan kennis is niet alleen verontrustend, het kan ook de volksgezondheid in gevaar brengen.

Neemt u uw leven ter harte? Geüpdatet op 08/09/2011 - 11h09

Van 26 september tot 2 oktober organiseert de Belgische Cardiologische Liga naar jaarlijkse gewoonte de " Week van het Hart ". De bedoeling is om mensen te wijzen op het gevaar voor cardiovasculaire aandoeningen . Hoewel ze vaak te voorkomen zijn, zijn ze in België nog altijd de belangrijkste doodso...

Hartpatiënten onder Remicade® (infliximab): raadpleeg uw arts! Geüpdatet op 09/11/2001 - 00h00

Het Franse 'Agence Francaise de Sécurité Sanitaire des Produits de Santé' (AFSSAPS) vraagt aan de patiënten die behandeld worden met Remicade® voor de ziekte van Crohn of voor reumatoïde artritis snel contact te nemen met hun behandelende arts indien ze ook last hebben van hartinsufficiëntie. Deze b...

PUBLICITÉ