PUBLICITÉ
ARTIKELS GEZONDHEID VAN DE KAT
17 online artikels over Gezondheid van de kat
Gevaar in huis: hoe kunt u uw katten en honden beschermen? Gepubliceerd op 12/04/2017 - 10h14

Onze katten en honden wonen vaak samen met ons in onze woning. Jammer genoeg herbergt ons huis heel wat gevaren waarvan onze huisdieren zich helemaal niet bewust zijn! Enkele voorzorgsmaatregelen volstaan echter al om ongelukken te voorkomen.

Gevaar voor ijsjeshoofdpijn Gepubliceerd op 10/03/2017 - 11h45

Nee, dit is geen grap. Alleen al door ijsjes te eten krijgen flink wat jongeren een 'ijselijke' hoofdpijn. Vooral in de zomer maar ook daarbuiten. En jongeren die gevoelig zijn voor migraine, lijden er vaker aan.

Blaasproblemen bij katten opsporen en verzorgen Gepubliceerd op 22/09/2014 - 13h03

Blaasproblemen verminderen het levenscomfort van uw kat en kunnen zelfs fataal zijn. Het is dus belangrijk om ze te herkennen zodat ze tijdig behandeld kunnen worden…...

FIV: aids bij katten Geüpdatet op 02/07/2013 - 09h40

Net zoals aids bij de mens, bestaat er ook een immunodeficiëntievirus bij katten: FIV (feliene immunodeficiëntie). Hoewel FIV tot dezelfde familie behoort als HIV, is er momenteel geen enkel gegeven dat erop wijst dat het virus kan worden overgedragen op de mens.

Krabbende katten: bescherm uw woning en uw huid! Geüpdatet op 19/07/2011 - 11h10

Laten de klauwen van uw kat sporen achter op uw huid wanneer uw huisdier met u komt spelen of zich tegen u neervlijt? Krabt ze aan uw meubels en laat ze er onesthetische sporen achter? Enkele tips om u te verzoenen met de klauwen van uw kat …

Vaccinatie van een kat: zijn er nevenwerkingen te vrezen? Geüpdatet op 25/09/2007 - 00h00

Vaccinatie is belangrijk om een kat te beschermen tegen talrijke virussen. In sommige gevallen, kan een vaccin de oorzaak zijn van een aantal nevenwerkingen, die meestal ongevaarlijk zijn voor de gezondheid van uw huisdier.

Het eosinofiel granuloom complex bij de kat Geüpdatet op 24/07/2007 - 00h00

Een opeenhoping van witte bloedcellen, eosinofielen genoemd, in de huid van een kat kan leiden tot een aantal aandoeningen (zweren of verwondingen) die gezamenlijk 'eosinofiel granuloom complex' genoemd worden en waarvan de voornaamste oorzaak nog steeds niet achterhaald werd...

Chlamydiose: kan de ogen van uw kat aantasten! Geüpdatet op 24/04/2007 - 00h00

Via contact met soortgenoten kan uw kat besmet raken met chlamydophila felis, een bacterie die infecties van de ogen veroorzaakt. U kunt uw dier tegen deze ziekte beschermen. Het volstaat om het te laten vaccineren.

Tandvlees- en mondontsteking bij katten: een pijnlijke aangelegenheid! Geüpdatet op 13/03/2007 - 00h00

Produceert uw poes abnormaal veel speeksel, heeft ze geen eetlus, een slecht ruikende adem of miauwt ze van de pijn als ze geeuwt? Al deze tekenen wijzen op een ontsteking van de mond en/of het tandvlees . Alle katten, jong of oud, kunnen last hebben van deze pijnlijke aandoeningen.

Allergieën: ook onze katten hebben er last van! Geüpdatet op 26/12/2006 - 00h00

Contact tussen een allergene stof en het lichaam kan een reactie van het immuunsysteem uitlokken die gekenmerkt wordt door huidproblemen of problemen met de luchtwegen (rhinitis, hoest, astma). Katten blijven evenmin gespaard van dit allergisch fenomeen!

Katten: slaapgrage dromers Geüpdatet op 12/09/2006 - 00h00

Katten zijn onvoorwaardelijke siëstafanaten: als ze niet jagen of zich niet wassen, tukken ze! Bovendien zijn het de dieren met de meeste paradoxale slaap, waarin ze ongetwijfeld dromen, jagen, spelen en knuffelen met hun baasje!

Katten en grote hitte Geüpdatet op 18/07/2006 - 00h00

Het is zomer! De zon en de warmte zijn er weer. Dat is leuk voor u en uw kat , die zich graag in de zon nestelt om van de heerlijke warmte te genieten. Maar als het kwik tot extreem hoge temperaturen stijgt, wordt de warmte een vijand van de kat !

Coryza: wanneer virussen en bacteriën de luchtwegen van de kat aanvallen Geüpdatet op 14/02/2006 - 00h00

Niest uw kat, loopt haar neus, maakt ze overdreven veel speeksel aan? Misschien is ze het slachtoffer van coryza. Achter deze naam schuilen vele besmettelijke virussen en bacteriën die alleen of in groep het luchtwegsysteem van de kat aanvallen, vooral als ze niet gevaccineerd is.

Feliene infectieuze peritonitis (FIP) Geüpdatet op 05/01/2005 - 00h00

Bij de virussen die de gezondheid van onze katten bedreigen, is er één dat bijzonder gevaarlijk is want meestal dodelijk: het feliene coronavirus.

Nierinsufficiëntie bij katten Geüpdatet op 01/12/2004 - 00h00

Uw 'trouwe ouwe' kat heeft geen eetlust meer, krijgt een doffe vacht, vermagert, mankt, zijn adem ruikt naar ammoniak en hij moet vaak urineren en braken? Dan moet u dringend zijn bloed laten onderzoeken! Deze tekens kunnen immers wijzen op een slechte nierwerking.

Urinekristallen en -stenen bij katten Geüpdatet op 12/10/2004 - 00h00

Zoekt uw kat vaak haar kattenbak op, laat ze er slechts een paar urinedruppels na en probeert ze vruchteloos haar blaas te ledigen of jankt ze tijdens het urineren, dan moet u onmiddellijk reageren.

PUBLICITÉ