PUBLICITÉ
ARTIKELS GEZONDHEID VAN DE HOND
44 online artikels over Gezondheid van de hond
Gevaar in huis: hoe kunt u uw katten en honden beschermen? Gepubliceerd op 12/04/2017 - 10h14

Onze katten en honden wonen vaak samen met ons in onze woning. Jammer genoeg herbergt ons huis heel wat gevaren waarvan onze huisdieren zich helemaal niet bewust zijn! Enkele voorzorgsmaatregelen volstaan echter al om ongelukken te voorkomen.

Schurft bedreigt de huid van uw hond! Gepubliceerd op 24/05/2016 - 17h31

Krabt uw hond zich vaak? Verschijnen er korstjes, puistjes en kale plekken op zijn huid? Krabt hij veel aan zijn oren en schudt hij regelmatig zijn kop heen en weer? Hij zou wel eens last kunnen hebben van mijtachtigen , parasieten die schurft veroorzaken.

Mijn hond heeft diarree. Wat moet ik doen? Gepubliceerd op 25/08/2015 - 11h31

Zachte, lopende of bloederige stoelgang bij uw hond zijn allemaal tekenen dat er iets mis is met zijn spijsvertering. En dat uit zich in diarree . Enkele eenvoudige ingrepen volstaan al om de darmwerking van uw vriend te herstellen!

Een jackrussellterriër: een metgezel die bruist van energie Gepubliceerd op 09/09/2014 - 10h42

Hoewel genetisch voor de jacht geprogrammeerd, kan een jack russell toch een uitstekende en verstandige gezelschapshond zijn, die zeer gehecht is aan zijn baasje. Het baasje moet dan wel een sportief iemand zijn die er niet voor terugdeinst heel wat uren te investeren om met zijn hond te spelen en t...

Huidtumoren: loopt uw hond gevaar? Gepubliceerd op 03/06/2013 - 17h46

Cysten, abcessen, hematomen en tumoren kunnen de huid van uw hond misvormen. Van de tumoren, die het gevolg zijn van een abnormale vermenigvuldiging van de huidcellen, moet een biopsie of een excisie worden gemaakt om de risico's voor uw vriend te kunnen bepalen.

Is uw rashond gevoelig voor bepaalde ziekten? Geüpdatet op 23/12/2011 - 20h13

Alle honden zijn vatbaar voor ziekten die eigen zijn aan deze soort. Virussen en andere ziektedragers kunnen dus alle rassen met dezelfde waarschijnlijkheid vellen, maar voor andere aandoeningen liggen de kaarten wel degelijk anders!

Hoe honden met hartproblemen een comfortabel leven geven? Geüpdatet op 21/11/2011 - 11h41

Is er bij uw hond een hartstoornis vastgesteld? Geen paniek! Als hij wordt opgevolgd door de dierenarts, zijn gewicht onder controle gehouden wordt en een aangepaste behandeling krijgt, kan hij verder genieten van een comfortabel leven aan uw zij!

Welke voeding voor uw hond? Geüpdatet op 24/10/2011 - 11h54

Wilt u uw hond de best geschikte voeding geven, maar weet u niet welke oplossing te kiezen? Deze tips kunnen uw keuze vergemakkelijken!

Artrose: een chronische pijn die uw hond verzwakt Gepubliceerd op 03/10/2011 - 15h31

Stijfheid of kreupelheid kunnen symptomen zijn van een degeneratieve aandoening van de gewrichten van uw hond , een aandoening die we goed kennen onder de naam artrose . Laat in dit geval uw hond onderzoeken door uw dierenarts!

Kent u de lichaamstaal van uw hond? Geüpdatet op 27/09/2011 - 10h16

Door het gedrag van onze huisdieren te observeren geven we ze een kans om met ons te communiceren. Sommige houdingen of de stand van de oren of de staart zeggen namelijk iets over hun gemoedstoestand!

Dier en gezondheid: houdt u van uw hond? Bescherm hem dan! Gepubliceerd op 22/03/2010 - 00h00

Dankzij een aantal eenvoudige preventieve maatregelen kunt u uw viervoeter beschermen tegen heel wat virale, parasitaire en bacteriële aandoeningen. Of hoe u uw hond een lang en comfortabel leven kunt bezorgen!

Insectenbeten: het kan ook uw hond overkomen! Geüpdatet op 31/08/2009 - 00h00

Ook gezelschapsdieren kunnen last hebben van insectenbeten ! Die insecten kunnen vliegende insecten zijn (bijen, wespen, muggen...), op de grond leven (mieren) of op planten of andere dieren (teken, vlooien). Ze wachten gewoon tot uw hond langskomt en slaan dan toe!

Gezondheid huisdieren: Wat is de prijs van een hond in huis? Geüpdatet op 23/12/2008 - 00h00

Voeding, anti-parasieten behandelingen en dierenartsbezoeken zijn maar een paar van de uitgavenposten die u moet voorzien als u een hond in huis neemt. Reken daarbij de dagdagelijkse kosten en u komt aan een aanzienlijk budget voor uw viervoeter!

Huisdieren: Ook honden hebben soms nood aan kinesitherapie! Geüpdatet op 01/04/2008 - 00h00

Kinesitherapie kan honden helpen wanneer ze ziek zijn, herstellend of erg sportief. De therapie wordt toegepast door dierenartsen en ook door kinesitherapeuten die een opleiding kregen over de anatomie en de fysiologie van de hond.

Chronische diarree bij honden: een volledige check-up dringt zich op Geüpdatet op 14/08/2007 - 00h00

Heeft uw hond al weken of zelfs maanden last van abnormale ontlasting? Dat betekent ongetwijfeld dat er een probleem is of een functiestoornis die dringend moet opgestoord worden: chronische diarree tast geleidelijk de gezondheid van uw huisdier aan.

Cryptorchisme bij honden Geüpdatet op 17/07/2007 - 00h00

Als een van de testikels van uw hond (ouder dan vier maanden) niet zichtbaar en niet voelbaar is dan heeft hij last van cryptorchisme, het niet indalen van een teelbal. Sterilisatie is dan onvermijdelijk om de nefaste gevolgen van de aandoening weg te werken.

Hernia: een bedreiging voor de gezondheid van uw hond Geüpdatet op 10/07/2007 - 00h00

Of de aandoening aangeboren is of niet, een hernia is een bedreiging voor de gezondheid van uw viervoeter. De ernst en de behandeling van de hernia wordt onder meer bepaald door de plek waar die zich voordoet.

Obesitas bij honden: nieuwe en veelbelovende behandeling Geüpdatet op 27/02/2007 - 00h00

Obesitas komt veel voor bij honden . De reden: een te vette voeding en te weinig beweging. Sinds kort is er een nieuw geneesmiddel op de markt om zwaarlijvige honden van hun overtollige kilo's af te helpen.

Staart- en orenknippen : tradities uit het verleden ! Geüpdatet op 05/09/2006 - 00h00

Lang geleden was het staart- en orenknippen bij honden een standaardgebruik dat toegepast werd uit praktische overwegingen. Vandaag gebeurt het ook nog, omwille van esthetische motieven. Maar wat voor voorouders een gewoonte was, wordt vandaag verboden door de wet, tenminste in bepaalde landen. Doel...

Zonnebril voor honden: trendy gadget of gezondheidshulp? Geüpdatet op 20/06/2006 - 00h00

"Doggles" (samentrekking van "dog" en "google", beschermende zonnebril): dit is een zonnebril voor onze hondenvrienden die in Amerika werd uitgevonden en in Zweden wordt gefabriceerd. Tegenwoordig kan het zijn dat u tijdens uw wandeling op straat een hond met een zonnebril tegenkomt. Maar is dit acc...

Mijn hond is allergisch! Geüpdatet op 07/03/2006 - 00h00

Net zoals bij mensen neemt ook bij honden het aantal allergieën toe. Ze kunnen last hebben van jeuk, diarree en allergische verkoudheden waarvan de precieze oorzaak soms moeilijk op te sporen is en dus ook moeilijk te mijden.

Droge keratoconjunctivitis bij honden Geüpdatet op 21/02/2006 - 00h00

Vaak knipperen met de ogen, rode ogen, tranende ogen en een wit- of blauwachtige verkleuring van het hoornvlies zijn allemaal symptomen die wijzen op een ontsteking van het hoornvlies en het bindvlies van het oog van uw hond, die het gevolg kan zijn van een droge keratoconjunctivitis.

Verzorg de ogen van uw hond! Geüpdatet op 24/01/2006 - 00h00

Wist u dat uw hond een breder gezichtsveld heeft dan uzelf, 's nachts beter ziet, uitstekend bewegende voorwerpen kan onderscheiden, maar integendeel meer last heeft met vaste voorwerpen en kleuren? Vandaar dat het belangrijk is om zijn zo kostbare ogen zo lang mogelijk perfect gezond te houden!

Scheur van de voorste kruisband van de knie bij honden Geüpdatet op 10/01/2006 - 00h00

Hebt u een sportieve en erg actieve hond of kampt hij integendeel net met overgewicht? In beide gevallen heeft hij een verhoogde kans op een scheur van een klein ligament in het kniegewricht, dat bijdraagt tot de stevigheid van dit gewricht.

Is uw hond klaar voor de winter? Geüpdatet op 18/10/2005 - 00h00

De herfst is het land en de winter komt eraan: de temperaturen duikelen naar beneden en het weer wordt guurder. U hebt uw truien, sjaal en regenjas uit de kast gehaald om u te beschermen tegen de koude en de regen. Maar denkt u ook eens aan uw lieve hondje als u naar het weerbericht kijkt?

Parvovirose bij honden: zeer besmettelijk Geüpdatet op 27/09/2005 - 00h00

Parvovirose is een besmettelijke ziekte bij honden die veroorzaakt wordt door een virus. Pups zijn er bijzonder gevoelig voor en krijgen dan ernstige diarree die binnen enkele dagen zelfs dodelijk kan zijn.

Bescherm uw teef tegen een baarmoederinfectie Geüpdatet op 20/09/2005 - 00h00

Niet-gesteriliseerde teven lopen risico op een baarmoederinfectie. De kans op deze ziekte stijgt met de leeftijd, maar ze kan wel voorkomen worden via sterilisatie.

De anale klieren van de hond Geüpdatet op 16/08/2005 - 00h00

Uw hond wrijft voortdurend met zijn achterste tegen de grond, likt vaak aan zijn anus of heeft pijn als hij zijn gevoeg doet? Laat dan zijn anale klieren onderzoeken door uw veearts: misschien moeten ze wel geledigd worden.

Epilepsie en epileptiforme aanvallen bij honden Geüpdatet op 03/08/2005 - 00h00

Stuipen (convulsies) en bewustzijnsverlies zijn onrustwekkende symptomen omdat ze zo plots optreden. Epileptiforme aanvallen zijn de convulsiesymptomen die optreden bij essentiële epilepsie en tal van andere ziekten.

Honden en huismijten zijn geen goede maatjes! Geüpdatet op 22/06/2005 - 00h00

De demodex is een huismijt die zich graag in de haarfollikels van gezonde honden nestelt. Bij immuunstoornissen veroorzaakt de parasiet echter een huidziekte, " demodicidosis " genoemd.

Bescherm uw hond tegen de gevaren van de zomer Geüpdatet op 15/06/2005 - 00h00

U zit wellicht op hete kolen nu de zomer eraan komt, om samen met uw hond weer nieuwe zomerse avonturen tegemoet te gaan. Denk eraan dat de zon, de warmte, de insecten en het strand voor uw vriend gevaren inhouden!

Heupdysplasie bij honden Geüpdatet op 01/06/2005 - 00h00

Heupdysplasie veroorzaakt artrose bij zeer jonge honden. Hoe vroeger de aandoening wordt gediagnosticeerd, des te sneller ze kan worden behandeld, zodat u uw vriend een goede levenskwaliteit en lange wandelingen met zijn lievelingsbaasje kunt bieden!

De ziekte van Cushing Geüpdatet op 23/03/2005 - 00h00

Een oude hond met gezwollen buik die meer drinkt en urineert dan normaal, zijn voedsel opschrokt en vachtproblemen krijgt, heeft misschien de ziekte van Cushing.

Sterilisatie van honden en teven Geüpdatet op 16/03/2005 - 00h00

De sterilisatie van honden en teven gebeurt vóór de puberteit en levert heel wat gedragsvoordelen en vooral medische voordelen op.

Leptospirose bij honden Geüpdatet op 16/02/2005 - 00h00

Koorts, anorexia, braken en uitdroging zijn symptomen die bij heel wat ziekten voorkomen. Toch is er één ziekte waaraan u specifiek moet denken, zeker als uw hond in contact is gekomen met wilde knaagdieren of met stilstaand water: leptospirose.

Artrose bij honden Geüpdatet op 09/02/2005 - 00h00

Een gezonde hond moet ook gezonde poten hebben. Gewrichtsaandoeningen kunnen immers zo pijnlijk zijn dat ze uw hond sterk hinderen in zijn "actief leven".

Urine-incontinentie bij honden Geüpdatet op 12/01/2005 - 00h00

Onvrijwillig urineverlies bij honden is slecht voor hun gezondheid en voor de hygiëne in huis. Een juiste kijk op de oorzaak van deze stoornis maakt een geschikte behandeling mogelijk.

Feliene infectieuze peritonitis (FIP) Geüpdatet op 05/01/2005 - 00h00

Bij de virussen die de gezondheid van onze katten bedreigen, is er één dat bijzonder gevaarlijk is want meestal dodelijk: het feliene coronavirus.

Scheidingsangst bij honden Geüpdatet op 19/10/2004 - 00h00

Uw hond is braaf en rustig als hij bij u is. Maar als u weg gaat, treft u bij uw terugkomst een ravage aan: verscheurde zetels, urine en uitwerpselen op de vloer en afgematte buren wegens lawaaioverlast. Zo kan het niet verder!

PUBLICITÉ