PUBLICITÉ
ARTIKELS GEZONDHEID KAT EN HOND
33 online artikels over Gezondheid kat en hond
Borsttumoren bij teven en poezen Gepubliceerd op 21/05/2013 - 14h11

Vrouwelijke honden en katten krijgen vaak te maken met borsttumoren. Bij honden maken die 25 tot 50% van de tumoren uit. Toch kunt u uw trouwe viervoeter beschermen door haar vroegtijdig te laten steriliseren.

Het correcte gebruik van de huisapotheek van uw hond of kat Geüpdatet op 14/06/2010 - 00h00

Wanneer uw hond er ziek uitziet, doet u er goed aan steeds raad te vragen aan uw dierenarts, alvorens uw toevlucht te nemen tot een of ander geneesmiddel . Zelfmedicatie kan in dit geval inderdaad gevaarlijk zijn!

Gezelschapsdieren: ook ecologische honden en katten! Geüpdatet op 15/12/2009 - 00h00

Op een ogenblik waarop ecologie en het behoud van onze planeet veelbesproken onderwerpen zijn, lijkt het interessant om ecologisch om te gaan met het dagelijkse leven van honden en katten , zelfs als sommige onderzoekers beweren dat het eenvoudige bezit van een kat of een hond al voldoende is om het...

Een ziekteverzekering voor honden en katten Geüpdatet op 13/07/2009 - 00h00

Net als wijzelf blijven ook onze huisdieren niet gespaard van kleine of soms zware gezondheidsproblemen en die leiden vaak tot onverwachte en moeilijk te dragen kosten. Om gerustig met dat soort situaties om te gaan kunt u een verzekering afsluiten voor uw gezelschapsdier!

Dierengezondheid: kankers bij honden en huiskatten Geüpdatet op 30/09/2008 - 00h00

Honden en katten worden jammer genoeg niet gespaard door kanker. De ziekte komt meer voor bij oudere dieren en uit zich dikwijls door vermagering, gezwellen of nog andere symptomen naargelang de functie van het aangetaste orgaan (braken, bloedarmoede…)

Gezondheid huisdieren: chirurgische ingreep Geüpdatet op 26/08/2008 - 00h00

Sterilisatie, verwijdering van tandsteen, wegnemen van een tumor en breuken horen bij de talrijke redenen die voor uw kat of hond een chirurgische ingreep noodzakelijk kunnen maken. U kunt een aantal voorzorgsmaatregelen nemen zodat de ingreep voor uw huisdier met een maximum aan comfort en veilighe...

Nierinsufficiëntie bij katten en honden Geüpdatet op 25/12/2007 - 00h00

De nieren van uw hond of kat spelen een erg belangrijke rol bij het behoud van een goede gezondheid. Als de nieren het laten afweten, treden bepaalde symptomen op. Hoe beter u die kent, hoe sneller uw vleesetende viervoeter behandeld kan worden.

Honden en katten: chronisch braken Geüpdatet op 18/09/2007 - 00h00

Als uw kat of hond weken achtereen braakt kan dat een teken zijn dat hij ziek is, maar bij een gezond dier is het soms ook een manier om de maag te reinigen.

Erfelijkheid bij honden en katten (deel 2) Geüpdatet op 04/09/2007 - 00h00

Honden, sommige rassen meer dan andere, blijven niet gespaard van erfelijke ziekten. Gelukkig kunnen deze afwijkingen worden opgespoord, waardoor ze vroegtijdig kunnen worden behandeld en de betrokken dieren uit het reproductieproces gesloten.

Honden, katten en genetica (deel 1) Geüpdatet op 28/08/2007 - 00h00

Bij sommige katten- en hondenrassen kan men erfelijke ziekte opsporen. Zo kan men vermijden dat de ziekten zich verspreiden én ervoor zorgen dat zieke dieren vroegtijdig behandeld worden.

Anticonceptiva voor hond en kat: gevaarlijk... Geüpdatet op 31/07/2007 - 00h00

Het beste anticonceptivum voor uw vrouwelijke viervoeter is de chirurgische verwijdering van de twee eierstokken. Wanneer definitieve sterilisatie niet wenselijk is, wordt er een beroep gedaan op contraceptiva, maar die kunnen gevaarlijk zijn voor de gezondheid van uw huisdier.

Honden en katten: let op de zon! Geüpdatet op 19/06/2007 - 00h00

Hoewel de zon zeer gewaardeerd wordt door de meesten onder ons, weet tegenwoordig iedereen dat een overdreven blootstelling aan de zon rampzalige gevolgen kan hebben voor de huid en kan leiden tot de ontwikkeling van dikwijls kwaadaardige tumoren. En ook onze lieve huisdieren, zowel katten als honde...

Insecten en parasieten dragen ziekten over op honden en katten! Geüpdatet op 15/05/2007 - 00h00

Insecten en parasieten voeden zich niet alleen met het bloed van je hond of kat, zij dragen eveneens talrijke ziekten over op je huisdier. Een groot aantal van deze ziekten kan zelfs het leven van je kat of hond in gevaar brengen! Wees dus op je hoede, zeker indien je je huisdier meeneemt naar het b...

Wat te doen terwijl u op de dierenarts wacht? Geüpdatet op 03/04/2007 - 00h00

Heeft uw hond een giftige stof binnengekregen of een ongelukje gehad? In afwachting dat de dierenarts er is, kunt u uw dier redden door bepaalde handelingen te verrichten of hem primaire medische hulp te verlenen. Maar er zijn ook dingen die u zeker niet mag doen!

Doofheid bij honden en katten Geüpdatet op 13/02/2007 - 00h00

Hebt u de indruk dat uw hond of kat niet meer reageert als u roept of verrast is als u hem vastneemt zonder dat hij u heeft zien komen? Misschien moet u dan eens zijn gehoor laten nakijken.

Hartinsufficiëntie bij honden en katten Geüpdatet op 21/11/2006 - 00h00

Iedereen die een hond of een kat heeft, wil natuurlijk dat zijn dier zo lang mogelijk blijft leven. Voorwaarde nummer één is dat het hart gezond is. Als het hart vermoeidheidstekenen vertoont en u herkent ze, kunt u uw dier op tijd laten behandelen en de ontwikkeling van vaak ongeneeslijke ziekten v...

Identificatie van honden en katten: een uiterst nuttig nummer! Geüpdatet op 23/05/2006 - 00h00

De hond of kat waar u zoveel van houdt, kan vluchten, verloren lopen, gestolen worden of bij een ongeval betrokken raken. Als uw vriend vooraf bij een gespecialiseerde vereniging geïdentificeerd en geregistreerd is, is de kans dat u hem terugvindt, veel groter! Een identificatie is echter verplicht...

Diarree bij honden en katten Geüpdatet op 31/01/2006 - 00h00

Tijdens een wandeling met uw hond of na de kattenbakvulling te hebben geïnspecteerd, stelt u vast dat de stoelgang van uw viervoeter zachter is dan gewoonlijk en een abnormale geur of kleur heeft. Het kan om een onschuldig probleem gaan, maar evengoed om een niet te verwaarlozen ziekte.

Arteriële hypertensie bij honden en katten Geüpdatet op 03/01/2006 - 00h00

Net als wij kunnen onze honden en katten een abnormaal hoge "bloeddruk" hebben, zodat de druk in hun aderen te groot is. Maar wanneer deze situatie blijft aanslepen, leidt ze tot letsels ter hoogte van de nieren, de hersenen en het hart!

Bloedarmoede bij honden en katten (deel 2) Geüpdatet op 20/12/2005 - 00h00

Bloedarmoede kan pas behandeld worden als eerst de oorzaak opgespoord wordt. Toch is in zware gevallen soms een bloedtransfusie nodig. In dat geval moeten de bloedgroepen van het "donordier" en het ontvangende dier uiteraard wel compatibel zijn!

Bloedarmoede bij honden en katten (deel 1) Geüpdatet op 13/12/2005 - 00h00

Heel wat honden- en kattenziekten kunnen verlies, massale vernietiging of verminderde productie van rode bloedcellen veroorzaken. Die kunnen dan geen hemoglobine meer vervoeren zoals het hoort. Gevolg: bloedarmoede (anemie), een aandoening die zo snel mogelijk moet worden behandeld, want ze brengt h...

Mooie tanden voor onze viervoeters Geüpdatet op 06/04/2005 - 00h00

Mond- en tandaandoeningen zijn momenteel één van de meest voorkomende problemen bij honden en katten. Ook dit keer liggen hun gezondheid en comfort in uw handen!

Buitenoorontsteking bij honden en katten Geüpdatet op 22/12/2004 - 00h00

Uw hond of kat schudt vaak met zijn kop en krabt aan zijn oren, die vuil zijn en stinken? Dan heeft het dier misschien wel een oorontsteking (otitis).

Vergiftigingen bij honden en katten Geüpdatet op 08/12/2004 - 00h00

Onze geliefde viervoeters kunnen niet altijd onderscheid maken tussen gezond en schadelijk voedsel! Soms zijn ze zo uitgehongerd of nieuwsgierig dat ze aan alles likken of knabbelen wat onder hun poten komt. Bepaalde producten houden echter bijzonder onaangename verrassingen in!

Huidjeuk bij honden en katten: parasitisme Geüpdatet op 02/11/2004 - 00h00

We weten allemaal hoe vervelend huidjeuk is. Onze huid krijgt namelijk af te rekenen met allerlei vormen van agressie, van insectenbeten tot allergieën. Ook dieren blijven niet gespaard...

Welke vaccins heeft uw huisdier nodig? Geüpdatet op 05/10/2004 - 00h00

Velen onder ons hebben helaas ooit al een huisdier verloren. De doodsoorzaken zijn enorm uiteenlopend, maar infectieziekten zijn er één van. Vandaar dat u er, zowel voor uw eigen dier als voor die van anderen, goed aan doet om uw viervoeter regelmatig te laten inenten.

Diabetes mellitus bij honden en katten Geüpdatet op 07/09/2004 - 00h00

U stelt vast dat uw hond of kat meer drinkt en urineert dan voordien? Dat hij ondanks zijn verhoogde eetlust vermagert? Dan heeft uw trouwe viervoeter misschien wel suikerziekte of diabetes mellitus...

PUBLICITÉ