PUBLICITÉ
ARTIKELS GEZONDHEID IN DE ZOMER
110 online artikels over Gezondheid in de zomer
Uitdroging: hoe herkent u de alarmsignalen? Gepubliceerd op 18/07/2017 - 14h05

Uitdroging is gevaarlijk, zeker voor baby’s en bejaarden. Hoe kunt u de uitdrogingsverschijnselen herkennen? En welke situaties zijn riskant?

Muggen... een ramp Gepubliceerd op 12/07/2017 - 09h43

Voor sommigen zijn muggen een nachtmerrie, anderen worden 's morgens wakker met pijnlijke muggenbeten. Met andere woorden, muggen verpesten ons leven.

Vakantie: ontwijk de kilovallen Gepubliceerd op 29/06/2017 - 15h40

Waar u ook met vakantie naartoe gaat, u zult altijd op lekkernijen stuiten die de kilo’ s er doen bij komen. Van de typische ChiChi op het strand in Zuid-Frankrijk, de pasta’s en ijsjes in Italië tot het bier in Duitsland, er zijn verleidingen zat. Enkele strategieën om deze valkuilen te ontwijken.

Vernevelaars: neem uw voorzorgen! Geüpdatet op 29/06/2017 - 14h07

De laatste jaren maken veel mensen gebruik van een vernevelaar om zich te verfrissen. De voorgevulde modellen voor eenmalig gebruik stellen geen enkel probleem, maar met oplaadbare verstuivers moet u voorzicht zijn. Die kunnen een massale vermeerdering van ziektekiemen veroorzaken.

Zomer en sport: gezond eten en drinken Gepubliceerd op 22/06/2017 - 16h11

De zomer is vaak de gelegenheid om de benen te strekken, intenser uw favoriete sport te beoefenen of gewoon meer beweging te nemen in gezinsverband. Het kan dan ook geen kwaad enkele basisvoedingsregels op een rijtje te zetten.

Zomer en seks: het hoofd koel houden! Gepubliceerd op 22/06/2017 - 15h58

Het is zomer en tijd om te genieten van de vrijheid… Ook onder de lakens? U vindt hieronder een aantal gegevens over ons seksleven tijdens de zomermaanden.

Hittegolf: welke waarschuwingssignalen mag u zeker niet negeren? Gepubliceerd op 21/06/2017 - 15h40

Extreme hitte vermoeit omdat ons lichaam een aantal reacties in gang zet die onze lichaamstemperatuur op het normale peil moeten houden. Als dat niet lukt, kan het flink misgaan en kunnen we bijvoorbeeld een hitteberoerte oplopen of last krijgen van uitdroging . Wat moet u wel en niet doen om de war...

Ozon: Opgepast bij een hittegolf! Gepubliceerd op 21/06/2017 - 15h30

Ozon is een onzichtbaar gas dat ons beschermt tegen de zonnestralen, maar op de grond heeft ozon een schadelijk effect op de gezondheid. Ozon is zelfs een zeer toxische stof.

Muggen bestrijden: kies uw wapens goed! Gepubliceerd op 15/06/2017 - 15h37

Het is zomer, de strijd tegen de muggen gaat weer van start. Als u die wilt winnen, moet u vooral weten welke wapens u moet kiezen. De synthetische insectenwerende middelen zijn misschien wel de meest betrouwbare, maar ze zijn ook schadelijk voor de gezondheid. Sommige natuurlijke producten op basis...

Ontwijk de valkuilen van een avondje uit met veel drank Gepubliceerd op 23/12/2016 - 18h54

Bent u met vakantie ? Dan wilt u vast genieten van een ontspannen avondje uit met vrienden. Als u van plan bent om te drinken en u bent met de wagen , neemt u best uw voorzorgen. Dan weet u zeker dat de avond aangenaam verloopt en neemt u geen risico’s. Enkele tips die van pas kunnen komen voor jong...

Het jaar rond gezond op vakantie! Gepubliceerd op 14/12/2016 - 11h40

Buiten de zomerperiode op vakantie gaan heeft heel wat voordelen. Maar zo'n vakantie is vaak korter en we nemen ook niet altijd de tijd om er ons degelijk op voor te bereiden. Hieronder vindt u tips voor een veilige vakantie. Zo kunt u altijd met een gerust gemoed vertrekken!

Hebt u het moeilijk meteen na de vakantie? Gepubliceerd op 06/09/2017 - 15h48

Geen zin, geen fut, een vermoeid gevoel... En als het nu eens het post-holiday-syndroom was? Verlies er de moed niet bij! Deze lichte vorm van zwaarmoedigheid die ongeveer 35% van de jongvolwassenen treft bij hun terugkeer uit vakantie, is slechts van voorbijgaande aard. We bieden u een aantal tips...

Zes tips om de sfeer er ook na de vakantie in te houden Gepubliceerd op 25/08/2016 - 10h12

De vakantie is voorbij, het nieuwe werkjaar staat voor de deur en dat geeft altijd wat stress … Hoe kunt u de weldoende effecten van de vakantie zo lang mogelijk - als het kan tot de volgende vakantie - vasthouden? Zes tips voor een nieuwe eerste werkdag in topvorm en in opperbeste stemming.

Teenslippers dragen is ongezond Gepubliceerd op 23/08/2016 - 14h05

Teenslippers lijken elke zomer nog aan populariteit te winnen. Hip als ze zijn, zie je ze paraderen in alle modellen en kleuren. Toch draag je flipflops beter niet dag in dag uit. Want langdurig gebruik is nefast voor je spieren en gewrichten.

's Nachts is het feest in de zomer! Gepubliceerd op 10/08/2016 - 10h26

Voor fuifnummers gaat de vakantie gepaard met slapeloze nachten ! Dansen, de nacht onder de blote hemel doorbrengen of 's nachts gaan zwemmen ... Iedereen vindt wel iets naar zijn gading!

Airco in de auto en uw gezondheid: koel is niet altijd cool! Gepubliceerd op 02/08/2016 - 16h14

Airco in de auto is een goeie zaak. We vermijden zo dat we indommelen of zenuwachtig worden door de hitte. Maar om echt goed te zijn voor uw gezondheid, moet u wel uw voorzorgen nemen als u airco in de auto hebt.

Vakantie aan zee: maak er een echte gezondheidskuur van! Geüpdatet op 02/08/2016 - 13h48

Het zand, het stuifwater van de golven, de zon, de vissen en schaaldieren… Aan zee zijn alle elementen aanwezig voor een vakantie die synoniem is met energie, ontspanning en een supergoede gezondheid! Profiteer er dus van…

Opgepast voor een verergering van acne na blootstelling aan de zon Gepubliceerd op 28/07/2016 - 15h33

Het klopt gedeeltelijk dat acne verbetert als de zon schijnt. Dat komt omdat de UV-straling de ontsteking tegengaat, waardoor de puistjes uitdrogen. Maar later keert de situatie zich helaas om en volgt er een fase waarin de acne verergert. Gelukkig is er ook goed nieuws. Als u tijdens uw vakantie, i...

Wat is zonne-urticaria precies? Gepubliceerd op 28/07/2016 - 15h13

Urticaria of netelroos is een huidaandoening, een dermatose met de medische term. De ziekte is vaak het gevolg van een allergische reactie. De factoren die urticaria kunnen uitlokken zijn heel divers. De zon is er een van, vandaar ook de naam zonne-urticaria .

Kweek deze zomer een gespierd figuur! Gepubliceerd op 27/07/2016 - 12h39

De vakantie is hét moment om uit te blazen en te ontspannen, kortom om gewoon een beetje aan uzelf denken. Maar uzelf, dat is ook uw lichaam! Hieronder vindt u enkele ideeën om niet alleen ontspannen en mooi gebruind, maar ook gespierder terug uit vakantie te komen!

Een zomer zonder vakantie kan ook leuk zijn Gepubliceerd op 27/07/2016 - 12h37

"Deze zomer ga ik niet met vakantie". Misschien voelt u zich wat triest als u dat zegt en voelt iedereen rond u zich wat gegeneerd, vooral als ze zelf weggaan. Maar waarom zou u van deze zomer geen feest maken, ook al gaat u niet met vakantie?

Zomer en voeding: wat is fout en wat is goed? Gepubliceerd op 27/07/2016 - 12h23

Wat zullen we deze zomer eten ? Wat moet u weten om goed te eten zodat u uw lijn behoudt? Test uw kennis over zomervoeding en mijd verkeerde eetgewoontes die onvermijdelijk hun impact hebben op uw weegschaal.

Tips om veilig de zomer door te komen Gepubliceerd op 20/07/2016 - 17h00

Een duik in zee 's avonds laat, het zwemmen van de kinderen, bescherming tegen de zon... Ziehier enkele nuttige tips om alles vlot te laten verlopen. Ook golf- en zeilsurfen, jetski en waterscooter houden risico's in. Wat moet je weten om die activiteiten veilig te beoefenen?

Zonnebescherming: altijd op meerdere fronten tegelijk! Geüpdatet op 19/07/2016 - 14h24

Kleren , een hoed , natuurlijke schaduw of de schaduw van een parasol… Een zonnecrème blijft hoe dan ook absoluut noodzakelijk, maar daarnaast hebben we nog een hele reeks andere troeven om onze huid te beschermen tegen de schadelijke effecten van de zon . Een overzichtje van uw beste wapens tegen d...

Zonnesteek: potentieel dodelijk! Gepubliceerd op 14/07/2016 - 11h55

‘s Zomers stijgt het kwik en ligt de gevreesde zonnesteek op de loer. Een zonnesteek kan fataal aflopen en moet dus met spoed worden behandeld. We kunnen het niet genoeg herhalen: blijf in de schaduw en zoek de koelte op als de temperatuur stijgt!

Voeding: zomerse verleiding Gepubliceerd op 04/07/2016 - 11h58

Bij warm weer veranderen de eetgewoonten en dat kan op gezonde wijze door meer fruit en groenten te eten, meer water te drinken en de voedingshygiëne te respecteren. Wij geven u alvast een aantal tips.

Uw zonnepaspoort voor de zomer Gepubliceerd op 30/06/2016 - 12h36

Eindelijk is de zon er! Iedereen wil er natuurlijk van profiteren ... Dat kan, maar niet om het even hoe. Een overzichtje van hoe u optimaal en zonder risico kunt zonnen.

Wat drinken we het best bij warm weer? Gepubliceerd op 29/06/2016 - 12h32

Voor sommigen onder ons, is het vanzelfsprekend: zodra we het warm beginnen te krijgen, raken we uitgedroogd en moeten we dringend drinken. Anderen worden daarentegen veel minder geconfronteerd met dat dorstgevoel. Dat is bijvoorbeeld het geval met oudere mensen. Maar wat moeten we nu drinken of nie...

De juiste keuze voor de zomer voor uw kind Geüpdatet op 15/06/2016 - 09h21

Kinderworkshops zijn een bijna onoverkomelijke stap voor werkende ouders, ook als de kinderen nog heel jong zijn. Maar hoe maakt u de juiste keuze? We overlopen de belangrijkste factoren.

Geneesmiddelen en warmte: opgelet voor geneesmiddelenvergiftiging! Gepubliceerd op 25/05/2016 - 09h37

Als u - al dan niet tijdelijk - geneesmiddelen neemt, moet u in periodes van grote hitte extra waakzaam zijn. Extra hoge temperaturen kunnen de werking van bepaalde geneesmiddelen veranderen, met gevaar voor overdosis of versterkte uitdroging. Enkele tips om te voorkomen dat u een vergiftiging oploo...

Belgische ziekenhuizen: gevaar voor ondervoeding Gepubliceerd op 04/12/2015 - 11h55

Ondervoeding is een te weinig bekend probleem bij ziekenhuispatiënten in België. In elk ziekenhuis van het land zijn nochtans twee tot zes van de tien patiënten ondervoed. Dat is in de eerste plaats gevaarlijk voor de patiënten zelf, maar het kost de samenleving ook naar schatting 400 miljoen euro p...

Tips voor zorgeloze stranduren Gepubliceerd op 20/08/2015 - 16h52

Deze zomer trekt u weer met een opgewekt gemoed richting strand. Gewapend met schopjes, emmers, een handdoek en enkele tijdschriften, wilt u samen met uw kinderen een leuke tijd beleven aan zee. Een aantal praktische tips voor zorgeloze stranduren.

Welke risico’s lopen we op het strand? Gepubliceerd op 20/08/2015 - 16h52

Misschien plant u deze zomer een strandvakantie en bent u vastbesloten om het ervan te nemen! Maar er zijn heel wat valkuilen op het strand, zoals insectenbeten, een onaangename ontmoeting met een kwal, snijwonden, zonneslag, sportongevallen, vrijen op het strand, noem maar op. Hoe kunt u ze vermijd...

Picknicken is niet ongevaarlijk! Gepubliceerd op 19/08/2015 - 08h50

Met de terugkeer van de mooie dagen , hebben we weer zin in zondagen in de openlucht . Om zulke mooie dagen goed te laten verlopen, zijn soms een aantal voorzorgsmaatregelen onontbeerlijk...

Veneuze circulatie in de zomer: wat u zeker moet weten… Geüpdatet op 10/08/2015 - 17h06

Zware benen , pijn of een oncomfortabel gevoel in de onderste ledematen, gezwollen enkels, enz. Grote hitte en een loden zon maken ons het leven soms knap lastig. Dr. Jean-François Van Cleef is vaatarts en legt uit hoe dat komt. Hij weerlegt intussen ook enkele hardnekkige mythes.

Strandvakanties en goedaardige gynaecologische infecties Gepubliceerd op 05/08/2015 - 09h45

Goedaardige vaginale infecties kunnen vaak voorkomen en behoorlijk hinderlijk zijn. Maar hoe kan je bacteriële vaginose en mycose herkennen? Wat zijn de symptomen en hoe moet je ze behandelen? Een overzicht door dr. David Elia*.

Eten op reis: gevaren en oplichterij Geüpdatet op 24/07/2015 - 09h20

Voeding en voedingswaren spelen een belangrijke rol als we op vakantie zijn. Reizigersdiarree of turista oplopen, is geen pretje en kan uw vakantie compleet vergallen. Minder erg, maar heel onaangenaam is slecht eten op restaurant of op de terugweg naar het logement vaststellen dat het zogenaamde lo...

Gaat u op vakantie? Tien tips voor een geslaagd vertrek Geüpdatet op 20/07/2015 - 14h47

Een geslaagde vakantie vraagt enige voorbereiding. Die organisatie is van cruciaal belang om stress op het moment van vertrek en verrassingen bij aankomst op de bestemming te voorkomen. Welke voorzorgsmaatregelen mag u niet vergeten als u alleen, met uw partner of met uw gezin op vakantie gaat?

4 toffe sporten voor deze zomer Gepubliceerd op 14/07/2015 - 11h22

Niets is zo deprimerend als sporten in een fitnesscentrum terwijl buiten de zon schijnt. Maar deze zomer is een ideale periode om aan lichaamsbeweging te gaan doen! Om de routine te doorbreken en u eens van omgeving te doen veranderen, nemen we vier leuke sporten onder de loep die zich perfect lenen...

Sport in de zomer: acht tips Gepubliceerd op 07/07/2015 - 14h41

Te warm om te sporten? Helemaal niet! Het volstaat om een aantal voorzorgsmaatregelen te treffen. Wij geven u alvast de belangrijkste regels op een rijtje om te kunnen genieten van de weldaad van lichaamsbeweging. En om uw conditie op peil te houden!

Vakantie: welke reisapotheek meenemen tegen de kleine kwaaltjes? Gepubliceerd op 29/06/2015 - 17h01

Op vakantie vertrekken betekent niet dat u beschermd bent tegen (kleine) gezondheidsproblemen. Een brandwonde, een indigestie, een zonnesteek... U vindt hieronder een overzicht van wat u niet mag vergeten mee te nemen wanneer u op vakantie vertrekt.

Wat zijn de echte risico's van airconditioning? Gepubliceerd op 15/06/2015 - 12h43

De airconditioning die tijdens warme perioden zo de hemel ingeprezen wordt, is ook verantwoordelijk voor gezondheidsproblemen: een lopende neus, allergieën en andere ademhalingsziekten, hoofdpijn, schimmels en legionairsziekte. Hoe zit het hiermee en mogen we de geventileerde koelte die onze aircond...

Ziek worden in de vakantie... Komt het u bekend voor? Geüpdatet op 20/02/2015 - 15h42

Het is een bekend fenomeen: de vermoeide werknemer die zich rept om de laatste dossiers nog voor de vakantie rond te krijgen, die zijn werk dan toch met gerust gemoed kan achterlaten, maar de eerste dag van de vakantie ziek wordt . Bestaat het fenomeen echt? En wat zijn de mogelijke oorzaken?

Chloorhoudende zwembaden: opgelet voor kleine jongens… Geüpdatet op 19/01/2015 - 14h46

Het is bekend dat chloorhoudende zwembaden het risico op astma vergroten bij jonge kinderen die regelmatig gaan zwemmen. Volgens een studie van prof. Alfred Bernard van de UCL heeft het chloor in onze zwembaden ook een impact op hun hormonen .

Gezonde huisdieren: een rustige terugkeer uit vakantie voor u en uw hond Gepubliceerd op 18/08/2014 - 18h00

Is uw hond met u op vakantie geweest of heeft hij in een hondenpension verbleven? Hoe dan ook: hij zal zich na de vakantie, net zoals u, opnieuw moeten aanpassen aan het dagelijkse leven…... Het is een goed moment voor een gezondheidscheck-up van uw dier!

Kinderen: 13 adviezen voor veilig zwemmen Gepubliceerd op 10/08/2014 - 18h13

Zwemmen, dé zomeractiviteit bij uitstek, doe je in zee, meren en in openbare of private zwembaden. Maar elk jaar worden meer en meer ongevallen opgetekend, in het bijzonder met kinderen. 13 veiligheidstips… om een zwempartijtje van uw kinderen leuk te houden en niet op een drama te laten uitlopen.

Zomerschoenen: een slechte keuze voor uw voeten! Gepubliceerd op 05/08/2014 - 15h59

In de zomer worden veelal open schoenen gedragen: sandalen, ballerina's, teenslippers. En 's avonds... dan gaan de hakken aan! Maar wist u dat deze zomerschoenen niet gezond voor uw voeten zijn en op latere leeftijd voor pijnlijke voeten zullen zorgen. Uitleg...

PUBLICITÉ