PUBLICITÉ
ARTIKELS GEVAREN VAN TABAK
23 online artikels over Gevaren van tabak
Waterpijp roken: vier misvattingen die absoluut de wereld uit moeten! Gepubliceerd op 23/12/2016 - 19h02

Hebt u al waterpijp gerookt? Het roken van waterpijp - ook gekend als nargileh of shisha - is erg populair in het Midden-Oosten en in Zuid-Azië, maar het wordt nu ook bij ons almaar meer beoefend in lounges of thuis. De nargileh is ook erg in trek bij tieners, voor wie het een leuke en gezellige gro...

Osteoporose: en als u nu eens zou stoppen met roken? Geüpdatet op 24/02/2015 - 16h13

Welke de leeftijd van een roker ook moge zijn, tabak is altijd slecht voor de botten. Hebt u last van osteoporose of loopt u risico op die aandoening, stop dan meteen met roken !

Roken verhoogt de kans op infecties, zelfs goedaardige Gepubliceerd op 05/10/2012 - 11h57

Roken verhoogt de kans op wondinfecties , ook goedaardige. Eerder al - in 2003 - had een studie aangetoond dat na vier weken onthouding het risico nog maar even groot is als bij niet-rokers. Dat wordt nu bevestigd door een recentere studie uit 2009.

Bescherm uw tandvlees: rook niet(s)! Geüpdatet op 11/09/2009 - 00h00

Het roken van traditionele sigaretten , maar ook van cannabis , heeft een belangrijke impact op de mondgezondheid, in het bijzonder op de ziekten van het tandvlees .

Roken en toch dikker worden! Geüpdatet op 27/05/2008 - 00h00

Op lange termijn, krijgt men van roken een buikje. Het is wel zo dat rokers hun basisenergieverbruik zien toenemen door veel sigaretten te roken, maar de nicotine beïnvloedt ook het hormonale evenwicht zodat er een wijziging optreedt in de verdeling van de vetten. Dit is de reden waarom rokers en ro...

Chirurgische ingreep: ook stoppen met roken! Geüpdatet op 20/03/2007 - 00h00

Wie onder het mes moet, mag enkele uren voor de operatie niet meer eten of drinken. Maar het is ook absoluut noodzakelijk dat rokers enkele dagen voor de ingreep niet meer roken . Waarom is het aangeraden om voor een chirurgische ingreep te stoppen met roken ? De verklaringen zijn heel overtuigend!

Roken: de eerste sigaret is de ergste! Geüpdatet op 25/07/2006 - 00h00

Je hoort regelmatig zeggen dat je een kind van het roken kunt afhouden door het zijn eerste sigaret alleen te laten roken, zonder zijn vrienden. Hij zal dan inzien hoe slecht het is. Dat is een echte valstrik!

Lightsigaretten: en als ze nu eens gevaarlijker waren dan de gewone Geüpdatet op 07/02/2006 - 00h00

Lightsigaretten zijn uitgevonden om ervoor te zorgen dat rokers minder teer inademen. Helaas wordt er sinds de jaren 70 flink mee geknoeid. Er worden namelijk additieven aan toegevoegd die ze even gevaarlijk maken als de "gewone" sigaretten.

Eén gerolde sigaret = twee sigaretten Geüpdatet op 03/01/2006 - 00h00

Gerolde sigaretten zijn goedkoper, maar ze zijn veel schadelijker dan gewone sigaretten. Vooral jongeren blijken hun sigaretten zelf te rollen. Europese Autoriteiten stellen dat als dit soort tabak als sigaretten te koop zouden worden aangeboden, de verkoop in heel Europa verboden zou zijn.

Stop met roken vóór een operatie! Geüpdatet op 01/11/2005 - 00h00

Rokers lopen risico op postoperatieve complicaties, maar als ze zes tot acht weken voor de ingreep stoppen, lopen ze niet méér risico dan niet-rokers .

Kleine rokers: stop! Geüpdatet op 18/10/2005 - 00h00

Rookt u? Nee, niet meer dan twee of drie sigaretten per dag? Mensen die niet meer dan een paar sigaretten per dag roken, worden vandaag niet gezien als echte ' rokers '. Ten onrechte, zo blijkt nu. Gezondheidsrisico's treden al op vanaf één tot vier sigaretten per dag.

Roken is allesbehalve oogvriendelijk! Geüpdatet op 11/10/2005 - 00h00

U bent nog altijd niet gestopt met roken? Ziehier dan een schadelijk effect van tabak (naast kanker en hart- en vaatziekten) dat minder media-aandacht krijgt, maar wel degelijk reëel is en u misschien meteen van mening zal doen veranderen: rokers lopen een veel groter risico om blind te worden als z...

Tabak maakt uw ogen kapot Geüpdatet op 23/03/2004 - 00h00

Hoe meer u rookt, hoe meer uw ogen achteruitgaan. Dit verband wordt bevestigd voor tal van gezichtsstoornissen, in het bijzonder voor leeftijdsgebonden maculaire degeneratie, die drie tot vier keer meer voorkomt bij rokers.

Van nicotine tot wiegendood Geüpdatet op 07/01/2003 - 00h00

Dankzij de voorlichtingscampagnes om baby's op hun rug te slapen te leggen komt wiegendood veel minder vaak voor. Toch bestaat er nog geen klaarheid over alle factoren die hier de hand in kunnen hebben.

Roken, diabetes en nieren gaan niet goed samen Geüpdatet op 10/02/2002 - 00h00

Eén van de ernstige complicaties van diabetes is terminale nierinsufficiëntie, waardoor de patiënt afhankelijk wordt van de kunstnier. Deze complicatie is het gevolg van twee factoren: uiteraard de bloedsuikerspiegel, maar ook roken.

Vrouwen en roken: een catastrofe voor de gezondheid Geüpdatet op 09/01/2002 - 00h00

Wereldwijd rookt 12% van de vrouwen. Maar in de economisch ontwikkelde landen bedraagt dat percentage 24% en volgens de Wereldgezondheidsorganisatie roken de vrouwen in Europa en de Verenigde Staten het meest.

Tabak brengt seksueel leven in gevaar Geüpdatet op 14/12/2001 - 00h00

Dient er nog herhaald te worden dat tabak schadelijk is voor de gezondheid? Meerdere recente studies zijn van oordeel dat tabak schadelijk is voor het seksueel leven, niet alleen van de man maar ook van de vrouw.

Niet roken voor een operatie! Gepubliceerd op 13/10/2017 - 08h46

Men kan niet genoeg herhalen dat tabak echt niet goed is voor de gezondheid. Ziehier een bijkomend bewijs omtrent de nefaste effecten ervan. Een Japanse studie wijst erop dat na een operatie de complicaties minder ernstig zijn wanneer men minstens één maand voor de ingreep stopt met roken.

Tabak heeft invloed op productiviteit en werkverlet Geüpdatet op 10/12/2001 - 00h00

Dit artikel zou ondernemingshoofden en 'human resource'-directeurs ertoe moeten aanzetten een grotere inspanning te leveren opdat alle ondernemingen tabaksvrij zouden worden! Bedienden die nooit gerookt hebben vertonen het minste werkverlet, zijn het meest productief en rapporteren subjectief de bes...

Tabak verhoogt risico van heupfractuur bij vrouwen Geüpdatet op 26/11/2001 - 00h00

Na de menopauze hebben vrouwen te kampen met een snelle vermindering van de botmassa. Bij vrouwen met een belangrijke vermindering van de botmassa bestaat er een belangrijk fractuurrisico, hetzij van de pols, hetzij van de femurkop, hetzij van één of meerdere wervels. Tabak wordt vaak aangehaald als...

PUBLICITÉ