PUBLICITÉ
ARTIKELS GENEESMIDDELEN EN KANKER
6 online artikels over Geneesmiddelen en kanker
Borstkanker: de vooruitgang van de hormonotherapie Gepubliceerd op 22/10/2013 - 11h51

De vooruitgang die men de voorbije tien jaar geboekt heeft in de behandeling van kanker, is spectaculair. Voor borstkanker hebben de nieuwe medicijnen van de hormonotherapie de situatie veranderd.

Kankertherapie vergroot risico op hartproblemen Geüpdatet op 11/01/2010 - 00h00

Agressieve kankerbehandelingen kunnen hartproblemen veroorzaken, tot dertig jaar later. Het hart van voormalige kankerpatiënten moet dan ook goed en regelmatig opgevolgd worden.

Twee ongebruikelijke geneesmiddelen tegen prostaatkanker Geüpdatet op 14/11/2006 - 00h00

Het experiment werd voorlopig alleen uitgevoerd bij muizen, maar de resultaten zijn wel veelbelovend. De combinatie van een geneesmiddel tegen diabetes en een geneesmiddel tegen epilepsie blijkt doeltreffend te zijn in de strijd tegen prostaatkanker . Beide geneesmiddelen zijn al op de markt, de nie...

Kanker: een nieuwe molecule Geüpdatet op 02/11/2004 - 00h00

Chemotherapie is één van de behandelingen tegen kanker, maar heeft haar beperkingen omdat ze zo agressief is. Vandaar dat er gewerkt wordt aan nieuwe, doelgerichte en weinig toxische behandelingen.

Borstkanker : een preventief geneesmiddel ? Geüpdatet op 18/02/2003 - 00h00

Over enkele jaren zouden gezonde vrouwen die een hoog risico lopen op de ontwikkeling van borstkanker een preventieve behandeling kunnen krijgen. Tamoxifen zou inderdaad het aantal nieuwe gevallen van borstkanker met 38% verlagen.

PUBLICITÉ