PUBLICITÉ
ARTIKELS FIBROMYALGIE
19 online artikels over Fibromyalgie
Fibromyalgielijders in beeld Gepubliceerd op 03/02/2017 - 16h17

Wat is het profiel van mensen die lijden aan fibromyalgie ? Welke pijnklachten hebben ze en welke impact heeft de ziekte op hun dagelijkse functioneren? Een Franse enquête laat zien wat fibromyalgie in het echte leven betekent.

Fibromyalgie: hoe krijgen patiënten het gedaan om ermee te leven? Geüpdatet op 10/08/2016 - 10h35

Fibromyalgie wordt vooral gekenmerkt door pijn in het hele lichaam en zware vermoeidheid. De ziekte is een echt hindernissenparcours, van de diagnose over de consultaties en de zorgverlening tot de behandelingen. Hoe leggen patiënten het aan boord om te leven met deze onzichtbare ziekte die hun leve...

Fibromyalgie: pijnlijke vermoeidheid Gepubliceerd op 01/04/2014 - 14h05

Fibromyalgie is een miskende aandoening waarvoor nog geen curatieve behandeling bestaat. Sommige geneesmiddelen kunnen echter wel de pijn goed verlichten en de depressie, die vaak met de ziekte gepaard gaat, verbeteren. Lichaamsbeweging is ook doeltreffend.

Fibromyalgie: de slaapstoornissen behandelen Gepubliceerd op 28/05/2013 - 11h27

Fibromyalgie is een pijnlijk syndroom dat voorkomt bij 2 à 4% van de bevolking. De spier- en gewrichtspijn gaan gepaard met zware vermoeidheid en slaapstoornissen. Het behandelen van die slaapstoornissen zou een van de hoekstenen van de behandeling fibromyalgie zijn.

Fibromyalgie : het belang van lichaamsbeweging Gepubliceerd op 28/05/2013 - 11h25

Fibromyalgie is een courante, maar miskende aandoening die gepaard gaat met verspreid voorkomende pijnen. Ze wordt vaak in gang gezet door een traumatische gebeurtenis (langdurig verdriet, zware operatie, stress…) en heeft te maken met een stoornis in de pijnbeheersing. De behandeling van fibromyalg...

Tai chi helpt bij fibromyalgie Gepubliceerd op 28/05/2013 - 11h22

Tai chi is een bewegingsleer die meditatie combineert met trage bewegingen. Beoefening van deze leer vermindert de klachten van mensen met fibromyalgie. Fibromyalgiepatiënten die aan tai chi doen, hebben vooral minder pijn en een betere levenskwaliteit.

Fibromyalgie: welke voeding? Geüpdatet op 27/05/2013 - 12h32

Fibromyalgie is een slopend pijnsyndroom dat het gewone leven behoorlijk kan vergallen. De behandeling is complex (pijnstillers, cognitieve gedragstherapie). Welke voedingstips kan men geven aan patiënten?

DHEA niet doeltreffend tegen fibromyalgie Gepubliceerd op 09/04/2013 - 12h32

Wordt DHEA een universeel geneesmiddel? Hoe meer onderzoek ernaar wordt uitgevoerd, des te meer blijkt dat DHEA vele functies vervult bij talrijke aandoeningen. V olgens een Belgische studie zou DHEA een rol spelen bij fibromyalgie , een pijnsyndroom dat vooral voorkomt bij vrouwen.

Fibromyalgie: welke diagnose? Gepubliceerd op 19/02/2013 - 13h50

Onduidelijke en onopgehelderde pijn bij veertigjarige vrouwen, dat zou wel eens op fibromyalgie kunnen wijzen. De diagnose wordt voornamelijk bevestigd door een pijntest bij het betasten van 18 vooraf bepaalde plekken.

Fibromyalgie: een pijnlijke ziekte Gepubliceerd op 16/11/2012 - 13h00

Fibromyalgie is een aandoening die vooral gekenmerkt wordt door een diffuse pijn en een grote vermoeidheid. Tal van andere, bijkomende symptomen versterken nog het leed en de dagelijkse handicap, zoals slaapstoornissen, depressie, spijsverteringsproblemen, hoofdpijn, enz. Maar wat zijn de exacte dia...

Leren leven met fibromyalgie Gepubliceerd op 16/11/2012 - 12h45

Fibromyalgie, ook wel 'onzichtbare handicap' genoemd, komt voor bij ongeveer 2,5 % van de bevolking (in totaal ongeveer 250.000 Belgen), en treft vier keer zoveel vrouwen als mannen. De patiënten moeten leren leven met deze aandoening, die zowel lichamelijke als sociale en professionele gevolgen hee...

Fibromyalgie in het kort Gepubliceerd op 31/07/2012 - 10h50

Dit pijnlijke niet-gewrichtsgebonden syndroom komt meer voor dan we denken (2 tot 4% van de bevolking zou ervan weten) en raakt ook almaar beter bekend. Maar er doen nog heel wat mythes de ronde over. Hoe zit het nu precies?

Antidepressiva doeltreffend bij fibromyalgie Geüpdatet op 26/01/2009 - 00h00

Fibromyalgie is een pijnsyndroom dat gepaard gaat met slaapstoornissen, een depressieve stemming en aanslepende vermoeidheid. Ongeveer 6% van de Europese bevolking zou erdoor getroffen worden. Omdat de ziekte de levenskwaliteit van de patiënten zwaar beïnvloedt, is behandeling erg belangrijk. Antide...

Fibromyalgie: een afwijking van de bloedstroom in de hersenen? Geüpdatet op 02/12/2008 - 00h00

Ongeveer 2 tot 4% van de bevolking heeft last van fibromyalgie of spierreuma. Over de oorzaken van de aandoening tast men nog altijd in het duister. Uit een recente studie blijkt nu dat de ziekte te maken heeft met afwijkingen van de bloedstroom in de hersenen.

Fibromyalgie: de behandeling moet globaal zijn Geüpdatet op 30/01/2007 - 00h00

Fibromyalgie zou beschouwd kunnen worden als een perceptiestoornis van pijn . Dit syndroom heeft een negatieve invloed op de levenskwaliteit van de patiënt en maakt een multidisciplinaire aanpak noodzakelijk. De therapeutische opvoeding van patiënten met fribromyalgie is net zo belangrijk als farmac...

Fibromyalgie: het belang van levensgewoonten Geüpdatet op 17/10/2006 - 00h00

Fibromyalgie is en blijft een mysterieuze aandoening die voorkomt bij ongeveer 300.000 Belgen, vooral vrouwen. Bij gebrek aan curatieve behandeling kunnen bepaalde levensgewoonten bijdragen tot het bestrijden van de pijn waar de patiënten elke dag mee kampen.

Fibromyalgie: ik heb overal pijn, altijd al... Geüpdatet op 26/07/2005 - 00h00

Bijna 2% van de Belgische bevolking lijdt aan fibromyalgie. Deze patiënten zijn abnormaal gevoelig voor pijn. Naast dit centrale proces zou er echter ook een verband bestaan tussen deze ziekte en angststoornissen en depressie.

PUBLICITÉ