PUBLICITÉ
ARTIKELS EPICONDYLITIS
5 online artikels over Epicondylitis
Pijn in de elleboog: wat zijn de symptomen van epicondylitis? Geüpdatet op 05/12/2014 - 13h02

Epicondylitis, in de volksmond beter bekend als tennisarm of tenniselleboog, is een typische aandoening van tennisspelers, maar ook andere mensen krijgen ermee te maken. De pijn begint aan de elleboogpiek en maakt heel wat sporters (golfspelers, roeiers, bodybuilders, enz.), maar ook verstokte doe-h...

Hoe een tenniselleboog voorkomen en genezen? Gepubliceerd op 01/07/2014 - 16h07

Wereldwijd spelen ongeveer 100 miljoen mensen tennis. Eén op de drie heeft echter last van de fameuze tenniselleboog ("tennis elbow") of zal er nog mee te maken krijgen. Reden genoeg voor een artikel!

Tennisschouder: de andere tennisaandoening Geüpdatet op 20/05/2008 - 00h00

Iedereen kent wellicht de tenniselleboog, of epicondylitis, een aandoening die vaak voorkomt bij tennissers en nog meer bij amateur tennissers. Maar kent men ook de tennisschouder?

Tenniselleboog: lithotripsie inefficiënt Geüpdatet op 27/02/2003 - 00h00

Extracorporale lithotripsie heeft haar doeltreffendheid bewezen bij de behandeling van nierstenen, maar begeeft zich ook op het terrein van de reumatologie. Een tenniselleboog wordt vaak behandeld met lithotripsie, maar de techniek blijkt niet te werken.

Tenniselleboog: doelstelling op lange termijn Geüpdatet op 18/03/2002 - 00h00

Een tenniselleboog (tennis elbow) is een ontsteking van de pezen ter hoogte van de elleboog. Deze aandoening is zeer vaak te wijten aan een te intensief gebruik van de spieren van de onderarm, bijv. bij het tennissen. Vandaar de naam. Een Nederlandse studie vergeleek de doeltreffendheid van verschil...

PUBLICITÉ